Laget på plats och laddat inför kvällens semi!

Efter en bussresa på drygt 100 mil så kunde Boispelarna igår sträcka på ryggarna vid 21-tiden igår kväll. Då var man nämligen framme i ett vintrigt Piteå, och idag så har man hunnit med matchvärmning på plats inför dagens semifinal mot den norra allettans trea. Bois lagkapten Johan Frick verkar laddad för match när hemsidan når honom strax efter värmningen. 

Hur var resan upp?

– Den gick smärtfritt, bättre än vad man skulle tro, det flöt på bra.

Så det finns inga bussryggar i laget idag?

– Nej det såg bra ut på värmningen`, vi har tagit hand dom kropparna på bästa sätt verkar det som.

Hur är känslan inför matchen nu då?

– Vi kliver in med en jätteskön känsla, det vi gjort ligger bakom oss, nu är det ett nytt kapitel och vi är här för att vinna första matchen till att börja med, så vi har en bra känsla.

Ni har faktiskt inte mött Piteå sedan 2018 då ni i allettan åkte på två förluster. Du var en av få som fortfarande är kvar i laget, vad har du för minnen från de matcherna?

– Jag har inga större minnen faktiskt, mer än att jag vet hur hallen ser ut. Men matcherna kommer jag inte ihåg alls faktiskt, men det är många nya spelare sedan dess, men hallen minns jag hur den ser ut i alla fall.

Facit mot Piteå under årens lopp ser inte bra ut med fem raka förluster, hur ska ni vända detta?

– Vi ska spela vårt spel som vi spelat på slutet. Vi har jobbat med vårt eget spel, sedan får tränarna tipsa oss om vad vi måste se upp med i deras spel, men vi ska spela med det spel vi har och den styrka vi har i truppen.

Vad talar till er fördel?

– Jag vet inte mycket om Piteå, men vi har en bra känsla och en bred trupp, så länge vi spelar som vi kan så kommer de få det svårt att vinna, det tror jag alla känner. Men det gäller att släppa det som varit och fokusera på en ny matchserie.

Hur är det med laget nu då? Lukas skadad, Hugo Petterson och Gustav Lindberg har varit skadade. Vilka kliver in på isen ikväll?

– Alla är med upp till Piteå så får vi se vad tränarna väljer att mönstra för lag när vi kliver ut 18.00.

Och hur är känslan för egen del? Du har ju gjort en kanonsäsong, finns det ännu mer att få ut?

– Det hoppas jag, vi har inte spelat vår bästa hockey, alla kan ta ett kliv till, och det är en skön känsla att ha. Det gäller för egen del med.

Du får avsluta med att ge oss en miljöbild, hur ser det ut där uppe?

– Det är en väldigt mysig miljö måste jag erkänna även om jag inte gillar snö. Det var inte mycket för snö när vi kom upp utan det var plogat och fint åt oss, men så när vi vaknade i morse så hade en kommit en halvmeter snö i natt, så man fick lite chock när man skulle gå med sina gympadojor i snön till hallen! Men det är en väldigt fin miljö måste jag säga.

Till sist: Ni vinner väl ikväll?!

– Det har vi tänkt!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström