Förlust i första semifinalen

Bois förlorade semifinal ett mot Piteå med 3-1 (0-1,1-0,2-0). Det var en jämn tillställning ända till Piteå utnyttjade en utvisning i slutet av den tredje perioden till 2-1 och sedan föll också 3-1 i tom kasse. Bois får dock chans till snabb revansch, redan imorgon spelas nämligen semifinal nummer två.

Om laget:

Lukas Larsson saknades till dagens match, medan Hugo Pettersson och Gustav Lindberg återkom efter sina långtidsskador. Därmed blev det lite omkastningar i alla kedjor utom den tredje (som nu blev andra). Så här ställde Bois upp.

Första perioden

Bois inledde den första perioden riktigt starkt och Ludwig Wistén hade en jättechans redan i första bytet när han trampar runt sin bevakning och bryter in framför kassen, men avslutet sitter i stolpen. Jesper Lindén har också en fin chans när han bryter in mitt i slottet och avslutar men utanför. Det var också Bois som logiskt tog ledningen. Gustav Lindberg trampar runt kassen, hittar Jesper Broeng på blå som skjuter en handledare som Otto Henell kan styra in till 1-0. Det var en rätt fysisk match i den första perioden, och det var skärmytslingar efter nästan varje avblåsning. Det blev dock bara en utvisning i perioden och den drabbade Bois 13 minuter in i perioden, Bois lyckas dock freda sig. Dock gav det Piteå lite momentum, och efter utvisningen så är det Piteå som har greppet under några minuter. Dock utan att skapa något riktigt hett.

Andra perioden

Bois inleder också den andra perioden bra med flera långa anfall mot Piteå och några instick med lösa puckar liggande framför mål, men ingen Boisare lyckas komma åt dem och trycka in pucken. Så efter drygt fyra minter så åker Bois på en andra utvisning, en utvisning man också reder ut, men också en utvisning som ger Piteå en väg in i perioden. För resten av perioden så är det ett litet övertag för Piteå, och därför är det inte helt ologiskt när 1-1 kommer. Det är nästan en kopia på Bois ledningsmål. Puck upp på back, handledsskott och styrning framför mål. Magnus Isaksson noterades som målskytt. Piteå har ytterligare ett par halvchanser efter det, men Isac Ohlsson håller tätt.

Tredje perioden

Den tredje perioden är en väldigt tillknäppt historia med få långa anfall och heta målchanser. Fram till drygt fyra minuter återstår av perioden, då Piteå får ett tredje powerplay. Då spricker Bois 32 utvisningar långa målnolla, då Petter Mäkitalo krutar in ett skott från vänster tekningscirkel ett skott som hittar in ovanför Isac Ohlssons axel med bara drygt tre minuter kvar.

Bois satsar framåt och har bland annat ett skott i stolpen av Jesper Lindén och ett öppet mål som Anton Blomberg hindras från att raka in, domaren väljer dock att fria. Bois får ett tredje fint kvitteringsläge när Anton Blomberg får ett kalasskottläge, men skottet täcks, går till Piteåspelaren Joakim Högberg som kan lägga ett långskott in i öppen kasse och matchen var avgjord.

Summering

Bois gjorde det bra drygt en period, men sedan tappade man greppet om matchen. Man tappade framför allt i det fysiska spelet, och Piteå vann nästan mer närkamper än Bois, något vi inte är vana vid. Kampmomentet måste upp till morgondagen, då finns en god chans till revansch.

Bäst i Bois idag var den nykomponerade förstakedjan, det var de som skapade mest och bäst. Även andrakedjan hade sina lägen. Tredjekedjan inledde piggt och gjorde Boismålet, men tappade sedan lite, kanske naturligt med tanke på att två tredjedelar av den kedjan inte spelat match på länge. Isac Ohlsson ska också ha cred för sin insats.