Bois vill ha snabb revansch!

Efter en sen förlust igår så får Bois idag chans till en snabb revansch, för redan klockan 16 idag så släpps pucken för semifinal två. Bois tränare Ronny Helander har analysen klar över vad som behöver bli bättre för att det ska bli seger i eftermiddag. 

Det blev förlust i semifinal ett mot Piteå med 3-1. Ge oss din syn på matchen!

– Det var en jämn tillställning som avgörs sent, men jag tycker inte vi riktigt kommer upp i nivå. Vi startar bra och sätter en bra ton i matchen. Men sedan vinner vi lite för få kamper, vi gör ingen dålig match, men inte riktigt bra och det är det vi måste göra för att vinna mot ett bra lag som Piteå.

Ja jag tyckte inte att ni tog kampen riktigt fysiskt!

– Ja och det har vi ändå pratat om, men vi är lite för mjuka, om det beror på anspänning eller vad vet jag inte, men vi kan spela rejälare i allting vi gör.

Samtidigt spelade Piteå mer fysiskt kanske än vad jag förväntade mig, var du överraskade över deras fysik?

– Bara för att de inte är kända för sin fysik så går de in i kamperna, men där ska vi vinna mer. Sedan är jag inte förvånad över att de går in i kamper, men vi ska vara starkare och vinna fler av dem, det förväntar jag mig idag.

En annan sak jag tyckte saknades var att backarna fick för dåligt understöd i uppspelsfasen, det blev för långt upp till forwards. Håller du med?

– Ja det var inte samma bågar som vi haft tidigare. Nu kanske de fick passen ändå, men högre upp, och då blir det inte i samma fart i anfallen och då får vi chippa in pucken i anfallszonen istället för att kunna bära in den. Det är bättre att komma djupare, så vi kommer med mer fart, då blir det också enklare att bära in pucken i anfallszonen. Det och att få lite mer stopp i deras spel ska vi rätta till idag, vi kom inte upp i playoffmode riktigt.

Ludwig Wistén fick ta Lukas Larssons plats i förstakedjan, medan Hugo Pettersson och Gustav Lindberg som kom tillbaka efter skador fick spela tredjekedjan med Otto som center. Hur tycker du att ändringarna föll ut?

– Jag tycker första är riktigt spelskickliga och skapar en hel del lägen. Det var skönt att få tillbaka Hugo och ”Gurra”, men det är svårt när man varit borta länge, man försöker träna hårt och så där, men det är en annan sak med match. Nu har de fått en match tillsammans, både första och tredje, så hoppas vi att det går bättre idag. Men vi har haft väl fungerande formationer som har gjort det bra en längre tid, så jag tänker inte göra några större förändringar till dagens match.

Var det något som överraskade dig i Piteås spel?

– De var mer beredda på att ta kampen, vi visste hur de skulle spela, men vi kan bara lite rejälare. Det var ingen skräll att de skulle komma ner och spel stort, men vi måste ta kamperna och hjälpa varandra bättre och åka lite mer skridskor, då kommer det se bättre ut.

Ni fick inte ett enda powerplay i matchen, kommentar på det?

– Det är en jämn match och det ena laget spelar inte fulare än det andra, då brukar det vara jämnt fördelat med antalet powerplay, nu får de tre och vi inget. Jag såg inte Anton Blombergs utvisning, men de andra två var väl ok, men då finns det likvärdiga som Piteå gör som vi inte får. Hoppas vi får chansen att spela i den spelformen idag.

Efter 33 boxplay så sprack till slut boxplaynollan. Fanns det något ni kunde ha gjort för att stoppa det?

– Han sätter den tajt, så det är svårt. Men vi gör det bra i boxen, vi vet vad de söker och där är vi starka. Men släpper man ett mål på 33 skott så får man leva med. Det handlar om att få så lite utvisningar som möjligt, men där har vi bra koll.

Hur ser skadeläget ut, inga nya skador eller sjukdomar hoppas jag?!

– Det ser ut som det gjorde igår, så vi har samma lag. Killarna är fräscha, vi stängde matchen klockan tio här på en matchgenomgång, så får de lägga upp dagen som de vill. Det är så tätt mellan matcherna så det blir ingen matchvärmning, det är egenansvar att förbereda sig på bästa sätt. Några tar en promenad, andra springer lite, det vet jag att de löser.

De borde vara rätt fräscha då ni rullade på fyra kedjor och matchade inte laget speciellt hårt förrän sista två minuterna då…

– Man rullade inte riktigt 1-2-3-4 i tredje utan första och andra fick ett par extra byten var, men det är en lång matchserie och när matcherna står 1-1 så vill man inte matcha för hårt, utan man vill försöka hålla fräscha ben på killarna så de inte får syra. Sedan var det tufft med sent 2-1-mål, och det blev inget stopp i spelet utan tiden rullade på…

Ni skapade ändå tre gyllene lägen med ett skott i stolpen, ett öppet mål och ett kanonskottläge…

– Ja vi kommer till lägen och det är någon situation där ”Blomman” (Anton Blomberg) får den på bortre och blir bortplockad, men man spelar till domaren blåser och han släpper den, så det är som det är.

Då hoppas vi på lite mer taggat lag idag då, för det är viktigt med seger!

– Ja vi sa att vi ska åka hem med en seger, så då tar vi den idag.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström