Klart med J18:2 coacher

Nu är de klart med vilka som kommer coacha vårt J18:2-lag säsongen 23/24. Kvar från förra säsongen blir Erik Nygren och sedan kommer Sebastian Larsen och Rasmus Ekberg också gå in som coacher. Sebastian och Rasmus var förra säsongen ledare för A2.

Jag har ringt upp Sebastian Larsen för att höra hans tankar kring detta.

Du får börja med att berätta lite om dig själv.

Sebastian Larsen, 23 år. Lite bakgrund är att jag har spelat hockey till J20 i Mariestad. Jag slutade när jag tog studenten.

Förra säsngen var du ledare för A2. Var det ditt första år som tränare?

Ja jag hade A2 tillsammans med Rasmus Ekberg. Det var första året som tränare, första gången sen jag spelade själv som jag var tillbaks i hockeyn.

Hur var det att vara med som ledare?

Det var kul att vara tillbaka och göra någonting med hockeyn. Sedan var det skönt för vi hade inte jättemycket ansvar (huvudansvariga för A-pojk var Norton Gren och Marcus Berggren red.anm). Man var med och fick se hur allt fungerade och så.

Jag vet att ni var med mycket på träningarna men ni var också matchcoacher för A2 du och Rasmus.

Ja vi var med varenda match i A2. Sedan försökte vi vara med så mycket vi kunde på träningarna för att hjälpa Norton och Marcus.

Nu blir det J18:2 istället, ett snäpp upp. Hur gick dina tankar när du fick förfrågan om att vara med där?

Jag kände att det skulle vara kul att ta nästa steg. Johan Henriksson (junioransvarig red.anm) ringde och frågade och det tyckte jag lät skoj. Ett steg i rätt riktning.

Det blir lite mer på allvar nu i J18 med lite mer uttagningar och matchningar och så.

Ja det blir lite tuffare med mer uttagningar än vad det var i A-pojk. Det ska bli skoj.

Ni är med i J18-staben allihop från förra årets A-pojk tränarstab plus att Erik Nygren blir kvar från förra säsongen. Vad betyder det tror du?

Det känns rätt bra på förhand. Känns rätt gött att det är samma gäng vid sidan av både före och efter träningarna. Vi är i ungefär samma ålder vi 4 från A-pojk.

Kommer du vara med på is på träningarna också eller blir det ren matchcoach?

Tanken är att jag ska försöka dyka upp 3-4 gånger i veckan plus match. Sen kanske det skiljer lite från vecka till vecka men i snitt.

Hur är tanken att du, Rasmus och Erik ska fördela ansvaret i J18:2?

Det har vi inte hunnit prata så mycket om. Förra året i A2 var jag lite mer headcoach under matcherna. Men vi får prata ihop oss längre fram om hur vi vill ha det i år.

Vad ser du mest fram emot i den här utmaningen med juniorhockeyn då?

Att det blir lite mer seriöst,. När man kommer upp i juniorhockeyn då är det folk som verkligen vill spela hockey. Man gör ju ett val om man vill fortsätta eller inte inför juniorhockeyn. Det är nog den stora skillnaden.

Då önskar jag dig lycka till med nya utmaningen!

Tack!

Intervjuer med Erik och Rasmus kommer framöver.

av Susanna Johansson Media/Administration Junior/Ungdom