Nöjd Ronny vill ta andra raka segern mot Troja

Efter en mindre god insats mot Skövde så steppade Bois upp rejält mot Troja och gjorde en riktigt bra match. Man nollade Troja och gjorde själva två mål med bud på ännu fler, så det är klart det är en riktigt nöjd Boistränare Ronny Helander som nu ser fram emot en returmatch mot Troja redan imorgon, fast då på bortaplan.  

Vad är dina intryck av Trojamatchen?

– En bra match framför allt med tanke på att det är början av säsongen. Det var mycket fart och kamp, en bra match. Sedan kanske vi kroknade lite i tredje perioden, men det kanske inte är så konstigt med tanke på att vi spelat en tuff match dagen innan. Men vi stod upp bra ändå, vi var snabba i omställningsspelet, vassa från egen zon, som ger frilägen och två mot ettor på grund av bra attackspel.

Det var länge sedan jag såg Troja så sårat, vad gjorde att ni lyckades så bra med omställningsspelet?

– De satte hög press tidigt på oss, men vi släppte pucken bra på lediga blad, och när de då ligger högt passar det oss bra, vi har forwards som är duktiga på att slå sin gubbe tidgt i banan, det är en skicklighet de besitter att läsa spelet så bra och veta när de ska slå om.

Har du varit med om en match med så många frilägen?

– Nej det var otroligt många, Jesper (Lindén) hade väl fem själv. Men det är dit vi vill komma, att våga dra när lägena uppstår, och det gjorde vi bra. Sedan var det vissa slumplägen med, men de flesta av dem var att vi slog vår gubbe i fart. Det är dit vi vill komma, då kommer vi bli jobbiga att möta.

Är det inte lite annorlunda ändå att det är Jesper Lindén som fick flest frilägen, han är väl inte den snabbaste skridskoåkaren i laget?

– Han har blivit mer och mer rapp på rören för varje säsong. Sedan läser han spelet väldigt bra och ser när lägena uppstår. Han har både blivit mer och mer explosiv, men han är framför allt en väldigt skicklig spelare som läser spelet otroligt bra, så det är ingen slump att det är han som får dem. Men det var oerhört mycket lägen.

Du matchade förra säsongens succékedja med Lindén, Lukas Larsson och Oscar Tellström tillsammans, hur gick tankarna där?

– Vi har testat runt lite, tidigare har de spelat i ovan miljö, nu fick de spela ihop och ju närmare seriepremiären vi kommer, ju mer blir det de linor vi vill se i premiären, så det kommer bli mer åt det hållet.

Finns det några spelare du vill lyfta fram?

– Sandberg gör det bra i bak, han räddar 35 skott och gör en riktigt bra match. Men det är många som är bra, Jeppe har många lägen, Thelander visar att han kommer bli en tillgång med sitt lugn med pucken och han släpper den i rätt lägen. Fält har gjort två bra matcher, han är inte stor men väldigt stark på pucken och visar att han har haft en bra sommarträning, för han visade framfötterna. Men vi är nöjda överlag, speciellt med Trojamatchen, där vi tar mer puckansvar och slänger inte iväg pucken, det var mycket som såg bra ut.

Vad var skillnaden mot Skövdematchen?

– Dels att vi släppte puck i rätt lägen och höll inte i pucken för länge, vi var noga vad vi gjorde med den. Sedan spelar Troja och Skövde rätt olika hockey med, Skövde var mer lyfta ut, medan Troja är ett mer spelande lag. De vill spela upp pucken på ett annat sätt, och när vi satte bra press så kunde vi återerövra pucken många gånger, där var vi starka. Det är ju i anfallszonen vi vill vara så mycket som möjligt.

– I Skövdematchen gör vi det ändå bra i första perioden och efter den ska vi leda med något eller ett par mål, men sedan blir vi slarviga i andra och är inte noggranna nog. I tredje ger vi det ett ärligt försök och kommer tillbaka. Men det blev ett högre tempo i Trojamatchen och det passade oss alldeles ypperligt.

Sedan skiljde sig målvaktsinsatsen med, eller hur?

– Ja han släpptye några billiga mot Skövde så vi fick ett jobbigt underläge, men vi har ett bra målvaktspar, det känns tryggt.

En av få saker som inte klaffade riktigt mot Troja var powerplay, vad har du att säga om det?

– Det kan bli så vissa matcher, vi fick inte stäm i det och de sätter hård press dessutom. Det är inget vi har tränat speciellt, det gjorde vi först idag. Men det finns kvaliteter i spelformen, och vi kommer gnugga hårdare på det framöver, så jag är inte orolig.

Boxplay funkade å andra sidan bättre…

– Ja vi kom lite mer rätt på det. Vi har ynte tränat på det heller, det ka vara rätt svårt att träna på, man får mest snacka ihop sig om det, men det har vi inte gjort så mycket heller. Men det kommer läggas tid på det med, men det är inte första prio på special teams, då sätter man andra sker i spelet före.

I helgens matcher saknades utöver långtidsskadade Hugo Pettersson och André Astley Rydberg dessutom Isac Ohlsson och Joel Thulin. Hur är status med dem inför morgondagens returmatch mot Troja?

– Thulin är tillbaka, men Isac är inte spelklar ännu, men han är i alla fall tillbaka i träning så han ska snart vara spelklar.

Hur formerar ni laget imorgon?

– Backpar blir:
Johan Frick – Tobias Aronsson
Simon Svensson – Andreas Thelander
Manne Håkansson – Filip Stenlund
William Sundberg

– Kedjor blir:
Jesper Lindén – Ludwig Wistén – Oscar Tellström
Vicent Reimer- Johannes Jämsén – Joel Thulin
Anton Blomberg – Lukas Larsson – Carl-Johan Gustavssob
Andreas Axelsson – Herman Lundin – Alex Fält
Simon Niska

Vad kommer bli viktigt imorgon?

– Lite som senast, att ha samma fart och frenesi och ösa på på samma sätt. Presspelet och hålla upp farten, då kommer Troja få jobba för att spöa oss nu med.