Aronsson målskytt igen

Tobias Aronsson har startat försäsongen rioktigt piggt och gjorde i gårdagens match mot Troja mål igen. Denna gång var det det otroligt viktiga 3-4-målet, som satte Bois i förarsätet igen sedan Troja kvitterat. Ett grepp som sedan Bois aldrig släppte, utan kunde vinna med 4-6.

Vad kan du säga om gårdagsmatchen med Troja?

– Jag tycker i stora drag så i första perioden så kör de rätt hårt i 8-10 minuter, men vi står upp bra och sedan tar vi över efter vi gör 1-1 och skapar en hel del chanser och får även göra två mål till. Så vi gör en bra första. I andra efter ett längre avbrott så kommer vi inte in i det på hela perioden egentligen, vi har några anfall efter 10 minuter och lyckas göra mål på ett av dem. I tredje sedan är det stabilt, vi håller dem på utsidan. Visst jagar de och har mer puck, men till stora delar håller vi dem bra på utsidan.

En sak som vi redan kan konstatera är att ni verkar inte få några problem att göra mål i vinter! 18 mål på fyra matcher…

– Nej det finns bra spets och även bra bredd framåt. Vi har många skickliga spelare som båda kan spela fram och göra mål.

Ja och du är en av dem, du gör ett jättesnyggt 3-4-mål, berätta om det!

– Jag ser att ”Blomman” (Anton Blomberg) är på väg upp, så jag hoppade på insidan och vet att han kommer se mig, för så skicklig är han. När jag får den så försöker jag få förflyttning och avsluta högt, det var ett skönt mål att göra.

Det påminner väldigt mycket om ditt mål mot Skövde, även om det gjordes med forehand!

– Ja jag gillar att hitta de där ytorna, det brukar finnas ytor innanför deras forwards, så jag försöker leta mig dit.

Jag tycker överlag att du startat piggt, det är inte bara mål utan i största allmänhet. Håller du med?

– Jo det tycker jag, jag har börjat positivt. Så absolut finns det något bra att bygga vidare på under säsongen. Jag tycker kroppen känns bra, har haft en bra sommar och det är skönt att göra mål så pass tidigt. Det är bra för självförtroendet att göra mål tidigt på säsongen.

Vad säger du om lagets inledning på säsongen annars? Tre segrar och en förlust har det blivit…

– Kollar man spelet så tycker jag vi tagit steg för varje match. Men vi gjorde en mindre bra match mot Skövde, men de två senaste har vi gjort som vi vill. Sedan är det några grejer vi vill göra bättre så klart.

Om jag får gissa så är ni mer nöjda med offensiven än defensiven så här långt?

– Ja det har vi pratat om, att vi måste jobba på försvarsspelet.

Vad saknas där?

– Vi har släppt in lite väl mycket skott inne i slottet, vi har tappat räkningen där. Vi har lite dålig kommunikation i försvarsspelet, vi vill bli tydligare än vad vi varit.

Och om vi pratar offensiven så är det påfallande ofta ni kunnat spelvända till 2 mot 1:or med mera, vad är det som ger den farten så ni sköljer över dem?

– Vi kickar in den mer i mitten av banan och flyger därifrån. Vi hjälper varandra nerifrån och sedan vågar vi backar fylla på med, men just att få in pucken på centern och sedan ut på vingarna.

Jag lyssnade på någon expert som påpekade just att skillnaden på att spela in på centern kontra uppspel på fickan var att spelaren i fickan blir ofta stillastående så det bara blir två som anfaller. Är det en del av förklaringen att ni får mer folk delaktiga i anfallsspelet?

– Ja han ute i fickan blir ofta väldigt isolerad. Samtidigt, mot lag som kliver med pinchande back, så kan man få upp den där och förbi den pinchande backen så kan man skapa två mot ettor.

Nu är det en vecka till nästa match, vad tror du ni kommer fila på kommande vecka?

– Det vet Ronny (Helander, tränare) och ”Isse” (Peter Isgren, ass) mer, men vi kommer nog fila på försvarsspelet och få till det bättre. Jag gissar på det och sedan finns det säkert något mer, men det har de bättre koll på.

En reflektion är att special teams gett mycket mål i powerplay, men ni har också släppt en hel del i boxplay. Har det ett samband med det finns anfallsspelet och det sämre försvarsspelet?

– Vi har inte tränat och pratat powerplay och boxplay, men igår berodde det på att vi blev väldigt passiva, och det vill vi inte vara. Men det är väl det, annars så hänger inte det ihop med försvarsspelet.

Till sist: Om en vecka är det dags för returmöte mot Skövde. Kan vi hoppas på en bättre insats då?

– Ja det hoppas jag att verkligen vi gör.

Av Krister Holm

Foto Anna Engström