Vi har släppt det nu!

Bois hade två imponerande segrar mot Troja, innan man i senaste matchen stod för en riktig plattmatch och förlorade med hela 6-1 mot Skövde. Bois tränare Ronny Helander håller med om att nivån i den matchen var alldeles för låg, men lovar bot och bättring redan till morgondagens match då Dalen står för ett riktigt tufft motstånd. 

Det blev förlust senast med klara 6-1 i derbyt, vad har du för förklaring till den tama insatsen?

– Skövde var helt enkelt det bättre laget och då vinner man matchen. De ville mer. Vill du ha en förklaring så gjorde vi en ok förstaperiod, men sedan blev vi bara sämre och sämre. En förklaring, men ingen ursäkt, kan vara att vi har tränat riktigt hårt, vi blev tröttare och tröttare och tog då dåliga beslut, vi agerar inte som vi tänkt. Det är ingen undanflykt, utan Skövde var det bättre laget helt enkelt.

Visst kan man vara trött, men jag upplevde att ni saknade vilja. Inga tacklingar, inga vunna tekningar, inga täckte skott och så vidare och så vidare…

– Det blev två mål i powerplay, ett efter genomspel som vi inte ska släppa till, och två mål i scramble framför mål, det är såna mål vill man inte se. Det får man ta lärdom om, jag är inte orolig över att detta ska upprepas, vi har pratat igenom matchen och att det var för låg nivå. Man får inte vika ner sig på det sättet, vi svänger undan för mycket. Men man kan inte gräma sig över en träningsmatch för mycket heller, så den har vi släppt nu. Man får ta lärdom, och det får vi visa nästkommande match och inte gå och gräma oss. Ta i allettan förra säsongen, vi hade två stycken 2-8-förluster, men släppte det och reste oss redan till nästa match. Men jag förstår att man som supporter har svårt att lägga det åt sidan.

Vad ska ni göra för att det inte ska upprepas?

– Vi har haft ett snack, och vi har inte haft de tendenserna tidigare, händer det igen då får vi ta ett djupare snack om det, men visar vi bättre tag imorgon så får man en bättre känsla och kan bygga på det.

Hur har ni tränat sedan dess?

– Vi tränade hårt torsdagen efter, sedan hade vi ledigt torsdag till söndag så killarna fick en sista chans att åka hem innan seriestarten och ladda batterierna. Sedan har vi haft mer fartinritad träning måndag till onsdag och jag tycker det sett piggt ut. Vi hade ett lite kortare pass idag med för att komma in i hur vi ska ha det under säsong sedan med. Så vi kanske inte är i toppform imorgon men närmare däråt vad vi varit tidigare i alla fall, det är däråt man vill gå.

Imorgon väntar Dalen, ett lag jag såg imponera i deras match mot Dalen igår. Ett lag som spelar otroligt tajt och med enorm inställning hela tiden. Hur ska ni rå på dem?

– I grunden att spela vårt spel med fart och ha drivet som vi hade mot Troja. Då är vi ett bra lag, vi vill studsa tillbaka dit imorgon, spela den hockeyn vi står för och hoppas och tror vi får se den imorgon.

Dalen spelar otroligt fysiskt och får stopp på farten hos motståndarna genom att hela tiden få stopp på dem med tacklingar. Hur ska ni göra för att få mer fart i spelet?

– Att vi sätter tempot så de inte hinner stänga ner oss. Det var som emot Troja, de vill spela fysiskt och få stopp de med, kan vi spela förbi där så får vi lägen i omställningar. Det handlar om att hitta lediga blad så de får jaga mycket i tomme med.

Blir det samma formationer imorgon som senast?

– Nej imorgon blir det lite nytt.

– Isac Ohlsson står och Oskar Karlstam blir backup. Isac har varit skadad och behöver få matcher.

– På backsidan så vill jag se våra unga killar lite mer, så där mönstrar jag följande backpar:

– Tobias Aronson och Joel Cruus.
Johan Frick med William Sundberg.
Manne Håkansson spelar med Filip Stenlund.
och Andreas Thelander blir sjundeback medan Simon Svensson får vila.

– På forwardssidan så blir det också nytt.
Vincent Reimer spelar med Lukas Larsson och Anton Blomberg.
Andreas Axelsson med Johannes Jämsén och Joel Thulin.
Ludvig Wistén centrar Jesper Lindén och Oscar Tellström.
Herman Lundin är center mellan Alex Fält och Simon Niska.
Carl-Johan Gustavsson blir extraforward imorgon.

Till sist: Ni genrepar så sent som på tisdag med seriepremiär på lördag. Är det medvetet att matcha så sent, många lag har längre tid mellan genrep och premiär?

– Ja hade vi spelat på söndag så hade det varit helt ok med, men jag vill inte ha mer än en vecka från seriepremiären. Nu blir det fyra dagar, jag vet inte riktigt vad som är optimalt, men högst en vecka skulle jag säga så man är inne i det.

Av Krister Holm