Tellström bjöd på show i premiärsegern!

Bois, och i synnerhet Oscar Tellström, fick en riktig kanonstart på seriespelet 23/24. Oscar stod nämligen för samtliga fem Boismål i 5-2-segern (3-0,1-2,1-0)! Bois tog tidigt kontroll över matchen och släppte sedan aldrig greppet.

Bois saknade fyra spelare denna afton, men visade redan från första nedsläpp att detta skulle bli deras match. Bois satte hög press och stressade Forshaga till misstag och fick både långa anfall och heta målchanser. Och efter drygt åtta minuters spel så skulle också 1-0 komma. I spel 4 mot 4 så har förstakedjan ett långt anfall och till slut får Tellström ett bra skottläge och lägger smart in den förbi skymmande spelare i bortre hörnet och Bois var i ledning. Och mindre än två minuter senare skulle också 2-0 komma. Bois har ännu ett längre anfall innan Joel Thulin från nedanför förlängd mållinje hittar en framstormande Tellström som återigen hittar in med ett skott i bortre hörnet. Och tre minuter senare är han hatrickskytt! Wistén bryter en puck och stöter den till Tellström som får fri gata mot mål. Efter en lång dragning får han öppet mål och hattricket var ett faktum. Fem minuter och nio sekunder tog det rekordsnabba hattricket.

Efter det så trivdes Bois på isen och man lekte stundtals med Forshaga. Men man blev även lite nonchalanta, och fuskade i försvarsspelet och försökte gå till anfall innan man ens fått kontroll på pucken, vilket gav Forshaga ett par-tre riktigt bra lägen att reducera. Då klev Tobias Sandberg fram och gjorde ett par högklassiga räddningar och 3-0-ledningen stod sig perioden ut.

Den andra perioden hade Bois ett till synes rätt fat grepp om, Forshagaanfallen och målchanser för deras del var lätträknade. Men även om Bois kontrollerade matchen bra, så var de riktigt heta målchanserna inte så många. Trots få målchanser för båda lagen skulle det ändå bli tre mål i perioden. 3-1 kommer efter ett riktigt fint flygande snabbt Forshagaanfall där Jakob Ringsby blir fri med Sandberg och sätter den på klubbsidan. Sedan är det Tellströms tur igen. Efter en riktigt snygg passning av Ludwig Wistén, där han åker bakom mål innan han lägger tillbaka den från sidan han kom ifrån och där står #91 och kan direktskjuta in 4-1-pucken. Sista målet gjordes dock av Forshaga, då Tobias Björklunds skott styrs av Jacob Rohdin förbi en chanslös Sandberg.

Den sista perioden försöker Bois mest spela av, och Forshaga får aldrig något riktigt hugg. Det gör att Forshagatränaren Tomas Engman tar en väldigt tidig timeout och plockar målvakten, det var då över 4 minuter kvar. Men det ger bara Telltröm chansen att få pucken i egna zonen, sprinta förbi sin back och i öppen kasse blir det spiken i kistan, 5-2.

En blixtrande inledning avgjorde i praktiken matchen tidigt, sedan kunde Bois kontroller av matchen på ett bra sätt och bärga tre viktiga och sköna premiärpoäng. Tellström måste givetvis hyllas, jag kommer inte ihåg när en Boisare gjorde fem mål i en och samma match senast. Men hela förstafemman var grymma, och Sandberg gjorde ett par vassa räddningar och till sist vill jag lyfta fram backförvärvet från Köping, Andreas Thelander, som levererade några riktigt vassa uppspel och stod för stabilt och bra backspel i övrigt.

Nu väntar Dalen borta på fredag i nästa match, en match som spelas i HV71:s hemmaarena Husqvarna Garden. En match till vilken Oxarna arrangerar en bussresa. Sugen att hänga på? Ring och anmäl dig till Krister Holm på tel 0735056131!