Nöjd Boistränare efter Dalen och inför Lindlöven!

Efter säsongens kanske bästa insats så kunde Bois vinna mot Dalen i fredags med hela 6-1. Men idag väntar en ny tuff uppgift mot Lindlöven, ett lag som just nu ligger på en fjärdeplats i serien och som är ett riktigt bra lag. Bois tränare Ronny Helander hoppas dock på en ny bra insats där man kan sätta tonen redan från start.  

Det blev 6-1-seger mot Dalen senast efter en välspelad och bra match, håller du med?

– Absolut, svårt att veta status efter två veckor, men vi gör en bra match rakt igenom i 60 minuter.

Var det er bästa match för säsongen?

– Ja sammantaget över 60 minuter så är det nog den bästa. Det är stabilt rakt igenom, man är inte orolig bakåt samtidigt som vi var väldigt kreativa framåt, så vi bjöd på en bra och underhållande hockey. Det var ett skönt besked att få och att de tagit till sig den hårda träningen och att de ändå var i matchform.

Den enda skönhetsmissen var väl att det var lite svag puckkontroll i första perioden?

– Ja det kanske studsar lite första 5-7 minuterna, men sedan satte det sig mer och mer. Men det får man sätta på matchovana-kontot. Samtidigt tycker jag vi spelade rätt, tanken var riktig ofta, men man får ha lite överseende efter två veckors speluppehåll att puckhanteringen kan brista lite inledningsvis.

Vad gör ni bra tycker du?

– Presspelet är jättebra, vilket också ger resultat, som vid Simon Svenssons 2-0-mål. Vi bryter på offensiv blå, vi vänder spelet bra, passar tillbaka till Simon som dundrar in den i krysset. Vi sätter hård press och erövrade ofta puck vid offensiva blå, genom bra fysiskt spel, där vi gick på kropp och var väldigt fysiska. Dessutom så, utöver de första minuterna, så får vi pucken dit vi vill och kommer till många kontrollerade ingångar och kan utifrån det sedan skapa långa anfall. Där är vi bra och gör det bra matchen igenom.

Jag tycker alla kedjor gjorde det bra, och tredje och fjärde tyckte jag gjorde personbästa så att säga!

– Vi har haft individuella samtal där vi pratat om att alla ska vara starka på pucken, och det tycker jag fjärde tagit till sig, de vågar utmana sin spelare och ta sig in på mål, det handlar om att ta sin gubbe och våga utmana istället för att dumpa ner och lämna över ansvaret. Och jag vet inte hur många lägen vi skapar genom att utmana hela tiden, ”Tellan” (Oscar Tellström) hade fyra klara målchanser bara på ett par byten i andra och Lukas hade ett jätteläge. Vi känner vi är starka och skapar otroligt många lägen. Man ska inte gnälla när man gör sex mål, men vi skapade lägen för att göra ännu fler.

Defensiven satt bra med!

– Ja vi är ute och sätter stopp i spelet tidigt ofta, och får vi inte det så gör vi bra bedömningar att avvakta men även vakna nog att sätta press när läge kommer. De skapar inte många chanser, de hade en del skott utifrån mest, och det kan visserligen vara farligt, men då var vi starka framför mål och vann kamperna där. Vi gör en gedigen insats i alla spelformer tycker jag.

Du hade nya powerplayformationer, och jag gillade att se att de hade nya idéer!

– Vi har tränat powerplay två gånger under veckan, men det fanns många goda intentioner, vi skapade mycket lägen och gör två mål. Det ska de ha cred för, det var nya formationer och det är alltid annorlunda att spela powerplay på match jämfört med träning. Men vi har ett antal lägen att göra fler mål. Visst var det något slarvigt pass och genomspel som vi kan göra bättre, men intentionerna var bra och vi skapade mycket lägen. Det känns bra att vi ändrade och det ska bli spännande att se hur det utvecklas framöver.

Jag gillade att de störtade på mål flera gånger, det tvingade Dalenspelarna att vrida på huvudena och då blir det oreda och läge för att skapa något!

– Ja det har vi pratat om tidigare med, men nu gjorde vi en ändring och det blev bättre rörelse. Vi har så skickliga spelare som vi vet kan lägga bra pass och får de röra på sig så behöver de vrida på huvudena, då blir vi jobbiga att hålla ordning på och förhoppningsvis kommer det ge lägen framöver med.

Finns det någon spelare du vill lyfta fram?

– Jag tycker alla gör en kanoninsats, men ska jag lyfta fram en så är det Andreas Thelander. Han är lugn, vågar hålla i pucken och släpper pucken i rätt lägen. Men alla checkar ut med väl godkänt.

Jag skulle vilja addera Tobias Aronsson som är otroligt rolig att se på isen just nu!

– Ja håller med dig, han gör mycket rätt saker. Men det var många som var bra och som gjorde bra grejer, men jag gillar det Andreas gör på isen.

Du hade en ny back i laget, omskolade forwarden Anton Blomberg, hur tyckte du att han skötte sig?

– Han löser det ju galant! Det var första matchen som back på riktigt. Han står upp bra, är bra på att lägga puckar på blad, och i försvarsspelet gör han mycket rätt. Sedan finns det saker att slipa på, men det är ju inte konstigt med tanke på hur ny han är på positionen. Men han tillför ett vasst vapen med sitt skott vid tekningar bland annat, så han blir ett vasst vapen.

Jag vill också att du ger ett litet omdöme och vårt senast tillskott, Simon Eriksson, vilken bulldozer och bra med pucken dessutom!

– Ja han är tryggare med pucken jämfört med sin förra sejour upplever jag, och han går verkligen i bräschen med det fysiska spelet. Han och ”CJ” (Carl-Johan Gustavsson) måste vara otroligt jobbiga att möta, de tröttar ut motståndarna med att hela tiden smälla på, det kan andra formationer sedan ha nytta av då de får möta spelare som är lite tröttare. Jag upplever som du att Simon är tryggare med pucken sedan senast, han vågar hålla i och lägga pass i rätt lägen.

Och som när han trycker sig in på kassen, han är ju som en ångvält som kommer!

– Ja han är tung där, där ska han ju utnyttja sin storlek och han är bra på att hålla i pucken i de lägena med. Det är svårt ta undan såna spelare när de har fart.

Nu väntar Lindlöven idag, tankar inför den?

– Det är kul vara igång med matchspel igen och spela två matcher tätt. Nu är det upp till bevis att vi inte är nöjda bara för att vi gjort en bra match, vi ska försöka fortsätta göra bra grejer match efter match. Det är ett lag som är involverade i streckkampen, så de har mycket att spela för, och vill säkert vinna mot serieledarna. Det brukar bli en tuffa matcher med mycket fysiskt spel, det brukar vara roliga matcher.

Och budskapet är att ni gör er grej?

– Ja det har vi pratat om att de ska anpassa sig efter oss, inte vi efter dem. Går vi i hård press så får de lite tid och får svårt att få andas, det är en nyckel idag med.

Hur är skadeläget?

– Vi mönstrar samma trupp och Isac är tillbaka, så vi saknar Sundberg och de två långtidsskadade spelarna som är på väg tillbaka men inte riktigt spelklara ännu (André Astley Rydberg och Hugo Pettersson).

Blir det Isac i mål?

– Det är tanken. Jag vill hålla igång båda målvakterna och då är det Isacs tur nu.

Kör ni samma formationer?

– Ja det funkade bra senast, så vi ger dem chansen igen.

Innebär det att även de nya backparen får chansen igen?

– Ja de funkade bra tycker jag, vi matchade bra på sju backar och alla gjorde det bra, så det fortsätter vi på.