Boisseger borta mot Lindlöven

Det var kanske inte den spelmässigt starkaste Boismatchen, men man vinner ändå borta mot tabellfyra Lindlöven till slut med siffrorna 2-3 (0-0,1-2,1-1), och ser därmed ut att vara klara för allettanspel, då man har 18 poäng ner till sjätteplatsen med sex matcher kvar att spela.

Det hinner bara gå 26 sekunder av matchen innan Bois drar på sig en utvisning, vilket gör att Lindlöven kan koppla ett litet grepp inledningsvis. De försöker få till instick mitt inne i slottet, men Bois är bra med där och lyckas stoppa alla avslutsförsök och reder ut det numerära underläget. Efter ytterligare några minuter så tar Bois över taktpinnen och förlägger merparten av spelet till Lindlövenszonen. Men man har svårt att komma till de där riktigt heta lägena mot ett resolut spelande Lindlövenförsvar. Man har några spelvändningar till 2 mot 1, men man får inte till den avgörande passningen riktigt. Förstakedjan har några tillstymmelser till chanser när man sticker in pucken framför mål, men det är Lindlövenklubbor som hinner först och slår undan puckarna. Trots att Lindlöven inte har så mycket etablerat spel är det faktiskt de som har de farligaste lägena, två gånger om kommer de fria med Isac Ohlsson, men båda gångerna stänger Isac igen.

Den andra perioden är klart bättre från Bois sida, man både förstärker sitt spelövertag och ser till att skapa chanser utifrån det. När man sedan också får chansen till ett tidigt powerplay så kommer också utdelningen. Det är Jesper Lindén som får pucken i vänster tekningscirkel och drar ett dragskott rätt upp i första krysset. Lindlöven skulle dock replikera snabbt. När en Boisback går bom i mittzonen blir det fri gata för Olle Hilmersson som hittar rätt bakom Isac Ohlsson. Men efter det så är det Bois för hela slanten, man parkerar långa stunder i anfallszonen och har några bra lägen, men Kias gör några strålande parader. Men när Oscar Tellström lägger in pucken på mål, så tar den på en Lindlövenspelare fram till 2-1 för Bois. På slutet av perioden drar Bois på sig två raka utvisningar, men man reder ut det på ett bra sätt.

Den tredje perioden inleder Bois också riktigt bra, och man har bud på att utöka ledningen flera gånger. Men mitt i värsta Boispressen så förflyttar Lindlöven ner pucken i Bois högra sarghörn, och där kan Marcus von der Geest komma ut med pucken och från dålig vinkel hänga den i första krysset. Bois skulle dock replikera rätt omgående. Det är Lukas Larsson som kommer i en två mot etta, men han väjer att avsluta själv i pilsnerhörnet och Bois var åter i ledningen med mindre än fem minuter kvar. Ett mycket psykologiskt mål, för Lindlöven hade en jättechans i anfallet innan att göra 3-2 själva, men Isac Ohlsson har flyt i förstaläget och är på plats på andraläget och håller undan, varpå spelvändningen följde. Lindlöven jagar resterande tid hårt för att utjämna, men Bois reder ut anstormningen och vinner matchen med 3-2.

Sammantaget en lite svajig match från Bois sida, där man släppte till lite väl många spelvändningar för att man ska vara riktigt nöjda. Anfallsmässigt såg det bra ut i 1½ period, sämre resten. Nej detta var ingen toppmatch likt den man gjorde mot Dalen, låg fokus på onsdagens derby redan?