Lucas matchvinnare mot Lindlöven: ”Det är kul, det är inte så ofta det händer”

Lucas Larsson är inte den mest vane matchvinnare i Bois, men mot Lindlöven klev han fram och avgjorde matchen med ett distinkt skott i gubbhörnet.

Målet innebar en 3-2-ledning, en ledning som Bois sedan aldrig släppte.

Vi hör om hans tankar inför matchen, hur han ser på det annalkande derbyt och lite om powerkedjan han spelar i. 

Lucas Larsson, matchvinnare mot Lindlöven med ditt 3-2-mål, hur känns det?

– Det är kul, det är inte så ofta det händer, så det var roligt. Sedan gör vi ingen höjdarmatch, men det var skönt vi kunde ta alla tre poäng till slut ändå.

Ja det var lite upp och ner i matchen, bra spel blandades med klart svagare?

– Ja lite så var det, det kändes inte påkopplat som du säger. Ibland var det hyfsat bra och ibland föll vi ifrån rejält, så det var blandat.

Varför blir det så för när ni gör det så bra mot Dalen i matchen innan?

– Det kanske var det som var problemet, att vi gör en så bra match rakt igenom mot Dalen och då blir det lite oödmjukt och vi försöker mad saker som inte funkar och då blir det lite grinigt, så det kan vara det som spelar in.

Vad gör att ni ändå vinner till slut?

– Det blir kämpainsatsen som fäller avgörandet. När vi släpper in 2-2 så känns det som att vi lägger i en växel till och visar att vi vill vinna och då trillar pucken in till slut.

Jag upplevde att ni bjöd på mycket spelvändningar till frilägen och två mot ettor, mer än ni gjort i någon match tidigare…

– Ja vi tappade pucken på fel ställen och tog felbeslut när vi ska kliva fram och inte, då får de såna lägen, men då räddade Isac oss som tur var.

Finns det någon spelare du tyckte förtjänade plusbetyg?

– Det är framför allt Isac. Han får många tuffa lägen mot sig, frilägen och 2 mot 1:or och 3 mot 2:or, men han reder ut det bra.

Du spelade i en tung kedja tillsammans med Simon Eriksson och Carl-Johan Gustavsson, gillar du omgivningen?

– Ja det är två stora och starka spelare som är starka på puck och ’r bra på att vinna pucken djupt ner i zonen, så jag trivs absolut.

Har ni någon stallorder på hur ni ska spela?

– Nej men vi är ju tre spelare som gillar att tacklas och forechecka och vara starka på pucken, så vi är rätt klara över vad vi ska göra där ute, så det behövs inte.

Simon var iväg en dryg säsong för spel i Nybro innan han nyligen återvände. Är han en bättre spelare nu än när han var här senast tycker du?

– Ja det tycker jag. De flesta spelare utvecklas med åren med erfarenhet och så, så definitivt. Jag tycker han slipat på allt, sedan får man var med om situationer när man spelare, så man samlar erfarenhet, så han är bättre på lite av varje.

Nu kikar vi framåt: Derby på onsdag! Om jag säger derby, vad säger du då?

– Det är alltid roligt, man vet att det blir mycket folk och drag runt matchen och det är alltid positivt, en extra krydda. Sedan blir allting runtomkring större, folk pratar om det på stan, allt som allt gör det att det blir extra roligt.

Är det då också extra viktigt att vinna?

– Ja så är det, det ska ja inte sticka under stolen, det är roligare att vinna derbyna, sedan är det alltid tre poäng, men det är alltid roligare i och med allt runt matcherna.

Under träningsmatcherna så blev ni överkörda av Skövde, men i serien vann ni. Förklaring på det?

– Det är träningsmatcher, det är lätt att säga att det inte spelas om poäng, och att det kan ta ett tag att få ihop laget, så visst kan man trycka på det, när vi vann seriematchen, men det är klart man inte var nöjd med de två träningsmatcherna, det var vi inte.

Vad var skillnaden spelmässigt?

– Jag tyckte vi spelade vårt spel under seriematchen och höll oss till det vi skulle göra. I träningsmatcherna föll vi ur ramen och tappade puck på fel ställen, vi sprätte mer puckar, vi var räddare om pucken i seriematchen.

Jag upplevde också en annan disciplin, att ni höll ihop laget bättre…

– Ja vi blev lite långa i träningsmatcherna, det ska vara vår styrka annars, så det har du rätt i.

Har du några spelare i Skövde du vill lyfta fram?

– Jag fokuserar hellre på vårt lag.

Då ska du få avsluta med att göra lite reklam för bussresan till Tranås, varför ska man åka med på den?!

– Det är enda laget vi förlorat mot i år och det ska inte upprepas, vi ska slå dem! Sedan är det en fin hall så det tycker jag man ska uppleva på plats. Det är också lite drag på deras matcher, så det är klart vi ska fortsätta vara bortskämda att ha klacken som hörs mest, så häng på och se till de får en rejäl match på läktaren med!

Sugen på att hänga på till Tranås? Läs mer om lördagsmatchen här!

Av Krister Holm

Foto: Anna Engström (arkivbild)

Larsson i en bild från en tidigare match i höst. FOTO: SOFIE ALEXANDRA KITTERØD