Ny formationer mot Falun!

Efter en förlust mot Skövde senast så vill Bois snabbt hitta tillbaka på vinnarspåret igen. Då måste nykomlingen Falun besegras imorgon, och för att få killarna att tända till extra så har tränarparet bestämt sig för att ändra i kedjeformationerna till matchen.
– Vi vill få spelarna att tänka till och tända till lite extra, och då kan det vara nyttigt med ny omgivning, menar Bois tränare Ronny Helander inför matchen. 

Vi börjar som vanligt med senaste matchen, då det blev förlust i derbyt med 4-3, men i en väldigt bra hockeymatch måste jag säga!

– Ja det är en bra hockeymatch, och när jag kollat om den är intrycket bestående. Vi är spelförande, men de är inte ofarliga. Vi blir lite för pucktittande i försvarsspelet och visar lite dåligt tålamod, även om vi är spelförande. Det man kanske önskat i andra är att när vi har ett bastant övertag så skulle vi fått mer utdelning. Hade vi fått 3-1 så de hade de behövt vara mer offensiva och öppnat upp sig lite mer, det var surt att inte få större grepp efter den perioden. Samtidigt tycker jag det är vi som ger dem alla målen, vi blir pucktittande och tappar bort gubbar, det får vi dra lärdom av!

Ja det var också min spontana reflektion efter matchen, att ni blev pucktittande. Det är något jag inte tycker mig ha sett tidigare matcher, hur kommer det sig att det blev så senast?

– Vi hade problem i inledningen av serien med det, men gjort det bra på senare tid. Sedan går vi överlag på för hårt i fel lägen med. Ska man gå hårt får man se till att de inte kan leverera pucken. Nu hade vi lite för hög överbelastning och då kan de inte få spela iväg pucken, men det lyckas de med, så vi överarbetar och blir pucktittande. Men vi har tittat på klipp med berörda spelare, så får vi ta med oss detta.

Ja för det måste ändå finnas lärpeng i detta!

– Ja det är det man får ta till sig, att rätta till saker vi gör fel. Misstag sker under en match, men det var för mycket fel i en och samma match, och det har vi pratat med spelarna om. Var är de farligaste hoten? Vi kan inte stå och kolla bakom mål, det är framför som hoten finns, men vi får dra lärdom av detta, samtidigt som man inte ska göra för stor grej av det, då vi inte haft dessa problem tidigare.

En annan sak ni hade lite problem med var Skövde rakhet på mål, de drev hela tiden mot kassen i förstavågen, och där hade ni lite problem att stå emot stundtals!

– Jo så är det, och det är lite det spel vi vill använda oss av med, att trycka på mål i förstaläget. Det är skitsvårt när två driver på kassen, när man kommer in på en kant. Det är svårt att sortera och att ta hand om spelare, det kan lätt bli en klubba som styr eller så, det gör Skövde bra.

Men om vi pratar saker som kunde bli bättre så finns det positiva saker att ta med sig med, eller hur?!

– Ja i stora delar av matchen sätter vi hög press och vinner mycket puckar, i andra har vi pucken i deras zon hela tiden första halvan. Så det gör vi bra. Även boxplay är riktigt bra, vi håller dem ifrån de farligaste lägen och vi gör även två mål i powerplay. Vi är 100% i boxplay och har bra utdelning i powerplay sedan uppehållet så där har vi lyft oss. Så vi gör en ok match, men vi måste göra allt bra hela tiden för att vinna matcher. Vi hade för dålig sortering och blev pucktittande, så det var en sur förlust. Men det är en bra och rolig hockeymatch.

Ja jag har sett alla topplag i alla ettanserier, och detta var en riktigt bra toppmatch mellan två lag som spelar väldigt olika men som båda gör sin grej bra!

– Jag håller med, det var 60 minuter i högt tempo, det var ingen stängd och tråkig match, utan full fart och det är man nöjd med. Så jag är nöjd med det, men mindre nöjd med annat.

Finns det någon spelare att lyfta fram?

– Jesper Lindén är en pådrivare som älskar derbyn och gör två mål. Förstalinan skapar bra tryck hela matchen. Thulin jobbar hårt och gör två assist, han jobbar bra i båda riktningar.

Reimer fick göra mål med precis som du förutspådde!

– Ja vi har en förstalina som producerar jämnt och ständigt, men det är bra för övriga att bygga upp självförtroendet med och få göra mål i heta matcher. Sedan tycker jag Anton Blomberg går från klarhet och till klarhet med. Han är  rejäl i spelet och lugn med pucken, det har blivit ett lyckat drag med honom som back.

Nu väntar Falun på söndag, tankar inför den?

– Det är en ny isstadion att komma till, jag har aldrig varit där tidigare. Nu handlar det om att koppla om, nu har vi mött tre topplag i rad, nu blir det ett lag lite längre ner i  tabellen, men vi får inte tumma på att vara redo för match. Det blir en mental omställning att visa att vi kan vara på plats där med.

Har du någon koll på Falun?

– Vi gör en analys av motståndet inför varje match. De hade en tuff start men har tagit några segrar på slutet och vill ta några till för att få en positiv energi in i fortsättningsserien. Sedan är alla lag alltid extra taggade när de får möta serieledarna. Då vill det till att vara lika taggade, jag tycker vi är ett bättre lag, men det gäller att visa det på isen med, man får inga poäng för att man är bättre på papperet.

Hur ser skadeläget ut?

– Det ser fortsatt bra ut. Sundberg har fortsatt problem med ett lår och missar matchen. Annars är truppen densamma plus att vi adderar André (Astley Rydberg) som kommer dressa imorgon. Han och Hugo Pettersson har jobbat hårt och det är kul att kunna ge André chansen igen, det är en belöning efter det hårda jobbet han gjort under ett halvår här. Sedan ändrar vi lite i kedjorna. Reimer, spelar med Wistén och Tellström, Jeppe (Jesper Lindén) spelarmed Lukas och Thulin. Jämsén centrar mellan CJ (Carl-Johan Gustavsson) och Simon Eriksson. Fjärde blir intakt sedan senast och André blir 13:e forward.

Nya formationer, förklara hur du tänker!

– Vi har en bra sits i tabellen, och vi vill att vi ska hålla uppe fokus, det gäller att få killarna att tänka till med lite nya formationer för att vara pigga. Annars gillar jag att ha kontinuitet i laget, men ibland kan det vara nyttigt att prova lite nytt. Jag gillar egentligen inte att vaska om, men det är läge för att testa nya formationer nu. ”Jeppe”, Wistén och ”Tellan” vet vi var vi har, men det är en nyttig grej med ny omgivning speciellt mot ett lag längre ner, att få något nytt att tänka på.

Sedan vet man ju inte heller om man kanske hittar någon ny kedja med kemi förrän man testat!

– Nej precis. Sedan hoppas man på lite nytändning, så det kändes som läge för att vaska om.

Hur har André sett ut?

– Han har varit på is och gått för fullt. Sedan är han ovan, men då måste man få spela för att få edgen. Vårt mål är att han och Hugo ska vara i så god form som möjligt till allettan och då måste de få chansen. Det ska bli spännande att se, det är dags att få se dem i spel, det ska bli kul!

Till sist: Gissar att Isac står, gissar jag rätt då?

– Det gjorde du!

Till sist: Undertecknad kommer att bege sig till Falun för att se matchen på plats, därför blir det inget matchreferat av matchen imorgon kväll. 

Av Krister Holm