Bois vände och vann!

Bois fick en riktigt usel start på dagens match mot Surahammar. De första två gångerna gästerna var över halva planen gjorde de 2-0, och sedan var det egentligen en enda lång jakt på Boismål som till slut kom att ge utdelning. Till slut så hade Bois både kvitterat och vänt matcher, och vann med 4-3 (1-2,1-0,2-1).

Bois fick som sagt var en riktigt usel start på matchen. För redan efter 3,07 så ledde Surahammar med 2-0, sedan först Filip Jakobsson kommit i en två mot etta och avslutat i första krysset, och sedan Marcus Wahlgren fått åka långt in i anfallszonen innan han drog upp den på klubbsidan. Bois var inte alls vakna så långt. Men ju längre in i perioden man kom desto mer tog Bois över. Man fick längre och längre anfall, och till slut så kom också en första utdelning. Jesper Lindén krutar in ett skott från blå med skymning framför.

I den andra perioden så skruvar Bois upp hettan runt Surahammarkassan ännu ett snäpp. Långa stunder for man som bålgetingar runt Surahammarspelarna, som mest inritade sig på att försöka hålla Boisarna utanför sig. Skotten blev 18-4 i Boisfavör, men det skulle dröja till Bois fick sitt första powerplay i matchen innan kvitteringen kom. Ludwig Wistén får ett pass och direktkrutar in 2-2 med ett mäktigt slagskott i bortre krysset.

Det var rätt få utvisningar i de första två perioderna, men det blev desto fler i den sista. Första får Bois på ett riktigt bra sätt reda ut ett numerärt underläge, och sedan med åtta minuter spelade åkte två Surahammarspelare ut samtidigt och Bois fick spela 5 mot 3. Då tog också Bois ledningen genom Anton Blomberg på ett fint pass av Johannes Jämsén. Passet skär genom målgården bort till bortre stolpen där Blomberg direktskjuter in 3-2-pucken. Det var minst sagt välförtjänt, för så långt hade man radat upp fina chanser såväl 5 mot 5 som i powerplayet. Med fem minuter kvar så får Bois ett nytt powerplay och det blir också ett nytt mål, men av det ovanligare slaget. Surahammar försöker slå ut pucken ur zonen, men Johannes Jämsén checkar då och får pucken på sig så den går rätt in i mål förbi en chanslös Lucas Rheyneclaudes i Surakassen. Det betydde 4-2 och då trodde nog många att matchen var över. Men Bois drar på sig en utvisning och plockar även ut målvakten och spelar 6 mot 4. Då kan Filip Jakobsson göra sitt andra mål för kvällen när han får åka långt in i zonen och från 3-4 meters håll sprätta upp den i krysset. Då återstod drygt två minuter, och bara 30 sekunder senare så drar Bois på sig en ny utvisning. Den reder dock Bois upp bättre, ett farligt skott från Lukas Söderlund i slutsekunderna räddar Sandberg snyggt och matchen slutar med Boisseger, 4-3.

En riktig krigarseger, där kanske inte skönspelet satt riktigt, men där man jobbade sig till en stark vändning. Matchvinnare blev Johannes Jämsén som gjorde sitt första mål i Boiströjan, förhoppningsvis kan det bli en ordentlig ketchupeffekt på den.

Nu väntar match borta mot Tranås på lördag.