Röster efter gårdagens derbyseger!

Gårdagens derbyseger var verkligen en laginsats i dess bästa bemärkelse, där alla slet hårt för att ta hem en otroligt viktig seger i ett prekärt läge. Men även i laginsatser så finns det spelare som kliver fram lite extra, och Carl-Johan Gustavsson satte det matchavgörande målet och Tobias Sandberg murade igen i målet var två av dem. Och båda är rörande överens om en sak, att detta kan vara den vändning på säsongen som laget behöver.

Carl-Johan Gustavsson, seger i derbyt med 2-1, beskriv dina känslor!

– Fantastiskt skönt framför allt, jag tror att detta är starten på något nytt. Att det är nu det vänder för oss, att de här tre poängen efter en svacka kan vara starten på något nytt och bättre.

Sättet ni vinner på också!

– Ja det var en riktigt krigarinsats. Killarna som spelar boxplay ska ha en stor eloge, de krigar verkligen.

Defensiven som tidigare kanske varit er akkillsehäl satt bra, de skapade inte många målchanser…

Nej det är sant, och vi har pratat om att täcka mycket skott och jag vet inte hur många vi täcker men det känns som att det är hur många som helst. Sedan ”Sanken” (Tobias Sandberg) som spikar igen totalt, så det var en riktigt laginsats.

Och du fick göra mål med, berätta!

Vi chippar ut den och ”Tellan” (Oscar Tellström) tar ner den till friläge och jag följer med. Han bryter in framför sin back och skjuter och det blir retur och jag kan bara dunka in den i öppen kasse.

Jag tyckte ni spelade av tredje perioden på ett bra sätt, håller du med mig?

Jo det gjorde vi, vi stänger ner dem på ett bra sätt. Sedan får vi visa mer disciplin och inte dra på oss så många tvåor, men annars gör vi en bra försvarsinsats.

Hur viktigt var det att göra det så bra defensivt när ni kanske inte tidigare lyckats med det på samma sätt?

Det är där vi förlorat många matcher, på individuella misstag i defensiven, då straffar så skickliga lag vi möter oss direkt. Men idag är det väldigt få misstag och alla krigar för varandra och då blir det seger med.

Hur går ni vidare från detta nu då?

Vi åker hem och sover och tränar söndag morgon så är det bara upp på hästen igen!

Vad betyder segern då?

Jag tror den betyder jättemycket, så är det enkronasmatch på söndag med, och förhoppningsvis mycket folk som kan bära oss till en seger, då kan detta vara vändningen på säsongen.

 Så går vi vidare med Boismålvakten, tillika assisterande klubbchefen, Tobias Sandberg.

Hur är känslan efter 2-1-segern?!

– Riktigt skönt, det var en viktig match för staden i stort och för oss i det läget vi är. Det betyder mer än tre poäng, det är viktigt på så många plan, och då är segern både viktigare och skönare.

Och du blev matchvinnare!

– Det är klart man gjorde en bra match när man bara släpper ett mål i ett derby. Sedan är man alltid självkritiskt och tycker man ska rädda deras mål med. Den andra perioden var min bästa, då hade de någon två-etta och något friläge och lite annat. Sedan fick vi spela 17.55 i boxplay, men killarna spelade ett fantastiskt bra boxplay så det kändes aldrig oroligt egentligen, utan lugnt och tryggt. I det läge vi var i så var det en skön seger, och även sättet vi tar den på, där vi fick jobba hårt i 60 minuter, speciellt de som fick spela boxplay, Det är klart man är nöjd.

Hur var stämningen efteråt i laget?

– Stor glädje givetvis, blandat med lättnad. Det var många som visade upp sidor man inte sett tidigare, det var väldigt mycket glädje och kan vara starten på något som kan bli en vändning. Vi hade bra snack och det syntes efter matchen med på isen, det var en riktigt go känsla.

Vad gör att ni vinner matchen?

– Framför allt defensiven. Vi har nästan en period i boxplay, och kommer undan med 1-1 under den tiden, det är det som gör att vi vinner. Sedan gör vi två mål på spelvändningar. Visst har vi fler lägen, men vi är ändå ändå rätt effektiva, och tredje perioden är ett skolboksexempel på hur vi vill spela i ledning, de skapar nästan ingenting. Vi får ner den djupt och de får jobbigt att vända på oss och de kan inte skapa 2-1:or och och 3-2:or, där spelar vi ett väldigt moget och stabilt spel.

Vad kan det här betyda?

– Väldigt mycket! Vi har ett prekärt läge, och med förlust igår hade det sett värre ut., Men detta kan betyda en nystart, vi har så mycket i oss som vi inte fått ut. Men nu fick vi kriga hårt, det kan betyda mycket, vi visade att vi kan spela av matcher och är stabila, det är så många aspekter. Båda lagen behövde och ville vinna och då krävdes det att vi gjorde en sådan krigarinsats, så den kan betyda mycket för oss som lag, det var viktigt!

Ja vad betyder det just att det var en laginsats, att alla verkligen bidrog där ute?

– Det kommer bli tuffare och tuffare att vinna matcher, det står mycket på spel och det är bara bra lag vi möter, så det kommer vara det lag som krigar mest som vinner. Och då betyder det mycket att vi göra en sådan här krigarinsats, och komma upp med den arbetsinsatsen i säsongens viktigaste match. Det visar att det finns en stor vilja i laget att plocka fram när det behövs som mest. Dessutom betyder det mycket självförtroendemässigt, när vi förlorat många matcher med uddamålet, men nu spelar vi stabilt och kan spela av en match när vi är i ledning, det kommer betyda massor.

Det blir inte mycket vila, redan på söndag väntar serieledande Vimmerby i Mariehus arena. Hur går ni vidare till den matchen?

– Det blir ytterligare en tuff match. Vi spelade en jämn match där nere för några veckor sedan, det är ett bra lag som skapar mycket lägen, med många spelare involverade i anfallsspelet. Det kommer bli en utmaning, men segern igår gör att vi kan komma in med mer självförtroende och med det så är vi ett minst lika bra lag och med segern i ryggen så kan det bära långt.

Jag skulle nästan säga att det är en lika viktig match, för med seger där så kan vi snacka om att det kommit en vändning!

– Ja jag håller med. Vi måste bygga en segerrad för att förbättra tabelläget och för varje seger så byggs självförtroendet, så det kommer också vara en väldigt viktig match för oss.

Det är ju också en enkronasmatch, berätta vad som händer!

– För det första hoppas man ju på mycket folk, det är otroligt viktigt för oss på isen till att börja med, det ger en push till alla oss på isen. Men även för föreningen är det viktigt för att bygga ekonomi så vi kan bygga ett framtidens Bois. Så hoppas många kommer. Det är som sagt var fri entré, och köper du sittplats så kan du vinna många fina priser, bland annat en övernattning på Knistad. Vi har även livedragning på billotteriet, så det kanske blir just du som vinner bilen där och då. Dessutom så blir det en spelarpresentation, då en spelare förlänger sitt kontrakt. Så hoppas att många tar sig dit, det betyder mycket för att bygga föreningens framtid. Ta med en vän och heja fram oss till ny seger!

Av Krister Holm

Foto: Sofie Alexandra Kitteröd