Blomberg efter kontraktsförlängningen: Jag har fått en helt annan energi!

Inför söndagens match så kunde alla på plats se Anton Blomberg förlänga med ännu en säsong i Mariestad Bois. Den offensivstarke forwarden skolades under säsongen om till back, och har där verkligen blommat upp och vuxit som spelare. En omskolning som gjort att han fått en nytändning i hockeyn.

I söndags skrev du nytt kontrakt, hur har tankarna gått?

Det gick fort när Calle frågade om jag var redo att förlänga, det var bara positivt.

Vad gör valet enkelt?

Det är att jag trivs så himla bra i klubben och funkar bra med hockey och jobb och så är jag sugen på att spela ett år till. Man vill spela mer!

Från sidan så tycker jag att det sett ut som att du fått en rejäl nytändning sedan du skolades om till back, är det så?

Det håller jag med om, man har fått en helt annan energi. Det är jäkligt roligt att spela back måste jag säga. Man får mycket puck och kan leverera mycket pass och bidra på det sättet. Jag försöker spela enkelt nerifrån men ändå kunna dra lite cross i mittzonen och hitta lite luckor i anfallszonen.

Jag upplever att du får mer utrymme för ditt fruktade skott med!

Ja det har varit så, men man skulle kunna spela upp ännu mer puckar på oss backar, då skulle det kunna ha varit ännu mer.

När man hörde att du skulle skolas om till back så var i alla fall jag övertygad om att du skulle komma bra till din rätt offensivt med ditt fina spelsinne och vassa skott, men hade kanske lite mer frågetecken kring defensiven och spelet utan puck. Men jag tycker du löst det galant!

Ja det var lite halvlurigt i början, men jag har kommit in i det mer och mer. Det handlar om att läsa spelet och spela hårt framför mål, jag tycker att det funkat ok ändå.

Du spelar backpar tillsammans med Tobias Aronsson, hur tycker du att det funkar?

Det funkar bra, vi vet var vi har varandra och borde kunnat pilla in fler puckar, men det har inte studsat med riktigt. Men vi har ändå bidragit framåt och städat bakåt, så det har funkat bra.

Nästa säsong blir din tredje säsong i samma klubb, det är den längsta tid du varit i en och samma klubb som senior. Hur kommer detta sig?

Jag har fått barn här i mars, så nu är det slut med att flytta runt. Så det passar bra med Mariestad och jag trivs väldigt bra i klubben med måste jag säga.

Nu väntar match imorgon mot Dalen, tankar inför den?

Det är en väldigt viktig match, det är viktiga poäng på spel. Vi har fem matcher kvar att spela och vi ska göra det vi kan för att ta oss topp åtta, så vi är inställda på tre poäng!,

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd