Ronny inför Dalen hemma!

Trots förlust senast mot serieledande Vimmerby så fanns det mycket positivt att ta med sig spelmässigt från insatsen. Det blir viktigt att göra i dagens möte med överraskningslaget Dalen som är ett lurigt lag som ofta spelar rätt fysiskt. Bois tränare Ronny Helander tror på en tajt, kamprik och spännande match där mycket står på spel. Tre poäng skulle sitta väldigt bra.

Vi börjar väl med nyheten att Anton Blomberg skrivit på ett nytt kontrakt, vad har du för kommentar kring det?

– Jätteroligt! Det känns som att han landat i Mariestad och när vi flyttade ner honom som back så fick han en nytändning och ser ut att ha roligt ute på isen, och jag måste säga att han gör det jäkligt bra som back. Det är en skön spelare som brinner för det, han har många kvaliteter och de kommer fram som back. Han har anpassat sig riktigt fort till rollen som back, så en jättebra förlängning.

Då kommer vi till senaste matchen, förlust mot Vimmerby med 4-2, men om jag kallar det att falla med flaggan i topp, håller du med då?

– Ja det kan jag tycka, vi gör en bra insats, sedan räcker det inte till poäng tyvärr. Men vi är påkop

plade och gör bra saker. Samtidigt när man ser på matchen i efterhand så ser jag ett lag med självförtroende som vågar mer, och vi som har haft det lite tyngre tvekar lite så vi inte får sista flytet. Sedan är vi nära ändå, så det var surt att förlora.

Jag tycker att ni stärkt defensiven de senaste matcherna, men då har offensiven blivit lidande, men senast så tyckte jag ni spelade bra defensiven men också att det började se bättre ut offensivt…

– Ja det kuggade i mer i de olika delarna. Vi har fokuserat mycket på defensiven nu på träningarna, men nu hittade vi bra vägar och kom in med puckkontroll. Vi måste tro på det vi gör, ska vi komma långt måste vi våga tro på vårt spel. Det fanns många ljusglimtar i det spelet med.

Jag tycker även ni fick till snabbare omställningar, ni behövde inte börja om nerifrån utan vända snabbare…

– Ja det är det vi vill, ha ett flow i spelet och få pucken i fart. Som du säger så hände det fler gånger senast, så vi är på rätt väg. Annars var defensiven riktigt bra med tycker jag, även om Vimmerby var riktigt bra så löser vi mycket av det också.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Jag tycker både Wistén och Tellström hade bra dagar där de fick spelet där de vågade vända och vrida och skapa anfall. Tellström gör ett snyggt mål och slog sin back ofta. Fält klev in och kompletterade det bra, det är inte lätt att gå in och ersätta Jesper Lindén. Men de tycker jag gjorde det bra.

Nästa match, Dalen imorgon (läs idag). Tankar inför den?

– Det ska bli kul att spela hemma igen, det brukar bli härliga fajter med Dalen. Tajt och tufft, mycket kamp, det ska bli kul.

Hur ser frånvaroläget ut? Simon Eriksson avstängd vet vi…

– Simon är borta, den är tråkig, men vi räknar med att få tillbaka några spelare också. Cederqvist är tillbaka och Lindén och även Roman kommer dressa, så läget ser bättre ut. Det ska bli spännande att se Roman matcha igång.

Hur har han sett ut?

– Vi visste att han inte var klar från start, men nu har han kört för fullt några träningar här, vi får se hur mycket istid det blir, men han har mycket skills och erfarenhet, det ska bli spännande att se honom i matchspel.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd