Bois på rätt väg vill ta revansch!

I förra mötet med morgondagens motståndare Halmstad stod Bois för en riktig plattmatch, men nu är det ett helt annat Bois som gör sig redo för match. För laget har en klart uppåtgående formkurva, och senaste 4-0-segern mot Dalen var en riktigt stabil och bra insats. Bois tränare Ronny Helander tror på en riktigt spännande och sevärd match mot den nuvarande tabelltvåan.

Det blev seger senast med 4-0 mot Dalen efter en bra insats!

– Absolut, jag tycker vi var tillbaka med självförtroende i spelet, där vi vågar spela det spelet vi vill och det gav ju frukt.

Ni är ordentligt upp uppgång är känslan!

– Ja det tycker jag! Derbyt var lite konstigt med mycket boxplay, men vi krigade på bra där och vann. Sedan mot Vimmerby bjöd vi upp bra i en bra match, men där vi ändå föll till slut, och nu mot Dalen var vi tryggare med puck och kunde ta in pucken i anfallszonen med fart och kunde på så sätt sätta press på Dalen. Sedan har vi en leading line som leder laget och får trycket i anfallszonen som gör att de andra sedan kan ta rygg. Men jag tycker också att vi gör det bra i försvarsspelet där vi inte bjuder på lägen och sätter press i rätt lägen och avvaktar när det är rätt val.

Jag tycker också att ni gjorde rätt avvägningar, ni spelade enkelt när det behövdes och svårt när läge fanns för det…

<
p>– Ja och det är det svåra med hockey. Det kvittar vad man säger som tränare, för det är läget på isen som avgör när du ska spela hur. Just där gör vi i mångt och mycket väldigt bra, men vi ser när det är läge att skicka in pucken i mitten och när man ska hålla den längs med sargen, det var bra rakt igenom.

Jag har hört dem som invänt att Dalen var dåliga, men i mina ögon så var det ni som gjorde Dalen dåliga, håller du med?

– Ja de fick aldrig grepp på oss. När vi gjorde så bra avvägningar så fick de aldrig hugg på oss utan fick åka mycket i tomme. Det finns inga dåliga lag i serien, men gör du det bra kan de se sämre ut, och vi gjorde mycket bra och då vinner vi matcherna med, det är skönt!

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Förstalinan går i bräschen. Den har varit viktig hela säsongen och nu drev de verkligen laget, så de är värda ett omnämnande. Även Tobias i kassen får göra några bra räddningar. Men alla gör det bra, men dessa är värda ett extra omnämnande. Jag tycker också det verkar som att vi börjar förstå våra roller i laget mer och mer, alla kan inte vara flashiga utan alla ska göra det de är bäst på.

Jag skulle vilja lyfta fram special teams med, där framför allt boxplay steppat upp rejält!

– Ja det håller jag med om, jag tror att vi släppt två de senaste fem matcherna, varav ett var mot Visby när vi plockade ut målvakten i numerärt underläge, och ett var mot Skövde där vi spelade boxplay nästan en hel period. Nu vågar vi vara aggressiva i rätt lägen, inte så passiva som vi lätt blivit tidigare och när vi är aggressiva är vi det samlat på ett annat vis, vi är det inte en och en. Killarna gör ett jättebra jobb i 3 mot 5 i över en minut mot Dalen, det var riktigt starkt. Visst får de lite skottlägen, men det handlar om att låta dem ta avsluten i lägena vi vill. Så boxplay har gjort det jättebra. Även powerplay kommer mer och mer, det har varit lite stökigt då vi fått byta mycket i uppställningarna då det saknats folk, men nu börjar det stämma bättre. Vi ligger på över 110% sammanlagt och det är bra siffror.

Hur ser skadeläget ut, är alla redo för spel?

– Nej nu är alla tillgängliga, det är bara Simon som är avstängd, men i övrigt är vi ordinarie manskap och det känns givetvis bra.

Apropå bra, morgondagens motståndare Halmstad är riktigt bra!

– Ja det brukar vara roliga matcher mot Halmstad. Vi har revansch att utkräva för första matchen som var vår plattmatch i allettan, för där gav vi bort tre poäng. Det är revanschsugna killar och jag tror på en sevärd match, det brukar vara kampfyllda matcher och en rolig utmaning att ta sig an.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd