Vi vinner välförtjänt!

Jesper Lindén har varit borta från och till under allettan och när han spelat har han inte riktigt stått att känna igen. Men de senaste två segermatcherna har han varit den gigant och pådrivare som vi vant oss vid att se, och tillsammans med övriga i förstakedjan så har han verkligen lett laget. Idag var han mannen bakom det viktiga 1-0-målet mot Halmstad, som grundlade segern som bröt hemmalagets sju matcher långa segersvit. Vi når honom på den sköna bussresan på väg hem.  

Vilken match ni gör!

– Nej det var väldigt skönt, En otroligt stark laginsats som vi kan vara stolta över. Det känns väldigt mycket bättre att åka hem med en vinst.

Vad är det ni gör bra?

– Senaste matcherna har vi kommit upp i en annan nivå i tävlandet i försvarsspelet framför allt, men även anfallsspelet. Alla gör sitt jobb, backarna har bättre koll framför mål, och vi spelar en bättre hockey. Vi vågar också spela pucken och skapar framåt med. Man åker inte till Halmstad och städar av dem så där bara, men vi åker dit och förtjänar en seger, även om de kommer lite på slutet.

Med det ändade ni deras segersvit på sju raka segermatcher!

– Ja vi hörde det, så vi kände det var dags att ändra på det. Vi har varit rätt framgångsrika i den där arenan, så vi kände att vi kunde vinna matchen även om det är ett bra lag.

Du får lyfta fram några spelare!

– Jag tycker vi ska lyfta fram ”Blomman” (Anton Blomberg) som varit otroligt bra över en längre ti

d nu, sedan avgör han idag med, han leder verkligen laget nerifrån. Sedan måste jag lyfta fram Tobias Sandberg som kommit upp och spelat på den nivån vi vet att han kan, på en otroligt hög nivå. Till sist vårt boxplay, det är otroligt bra idag, de dödar av tiden på ett jättebra sätt.  Vi vinner tekningar idag, det är viktigt, då kan man förstöra ett powerplay om de inte lyckas ta sig in i zonen sedan, och ”Adde” (Andreas Axelsson) och flera andra täcker något skott. Det var en otrolig laginsats.

Vad tycker du ni gör bättre nu jämfört med när ni inte fick med er segrarna?

– Allt startar nerifrån, spelidén startar där, det handlar om att spela ett försvarsspel så vi kan lita på varandra och att de andra gör sitt. Och nu har vi fått den tilliten till varandra, att vi börjat lita på varandra, och så vet vi att Sandberg räddar skotten. Det gör att vi kan släppa motståndarna till vissa lägen och istället fokusera på motståndarna framför mål istället. Sedan har vi fått självförtroende, vi vet att vi kan spela offensivt, men släpper vi in mycket mål bakåt så hänger man med huvudet och då funkar inte offensiven heller. Så försvarsspelet är nyckeln som gör att det bär frukt offensivt sedan.

Din egen insats? Du gjorde ett grymt förarbete verkligen till 1-0-målet! Du är väl nöjd antar jag?!

– Ja absolut, man vill alltid göra mål, men deras keeper hade en riktigt bra dag, en annan dag så hade jag hängt något med, men jag är nöjd ändå,. Jag ska vara en ledande spelare i laget och då måste man visa det på isen med så det var skönt att visa. Sedan hjälper (Oscar) Tellström och ”Ludde” (Ludwig Wistén) mig med, det var Luddes förstamål, det känns som att vi kommit igång.

Jag tycker inte riktigt du stod att känna igen ett tag, men nu har du verkligen klivit fram igen!

– Ja så är det, jag precis som laget hade en formdipp som lag och många spelare har ibland, så jag tar absolut ansvar för det, men när vi sätter försvarsspelet är det också lättare att spela offensiv ishockey. Man är med i matcherna och kan känna sig trygg med att det inte händer något bakåt, och då känns det som att både jag för egen del och laget är på uppgång.

Nu väntar Karlskrona på onsdag, en viktig match, eller hur?

– Ja det är ett av lagen vi slåss emot, så det är en jätteviktig match. De kommer också från ett par vinster, så de kommer tänka likadant, det är viktigt för dem med. VI vann senast, men det är ett skickligt lag med många individuellt skickliga spelare som kanske inte fått ut det, men de har en hög potential.

Nu handlar det mesta om att behålla ödmjukheten, gör ni det!

– Det får man hoppas, men så länge man inte svävar iväg och tänker för långt fram så kan vi nog behålla den. Vi har inte kommit upp i nivån som vi velat nå, men har bättre form nu och kan segla på självförtroendet som vi fått. Det handlar om att bygga på disciplinen som vi har nu, jag tror ingen kommer segla iväg när vi ligger där vi ligger, vi kämpar ändå mot ett streck.

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd