Det är Väsby som har pressen på sig!

Imorgon smäller det! Då spelas den femte och avgörande matchen i kvartsfinalmötet mellan Väsby och Bois. Matchen har dessutom en extra krydda: Bois spelare sponsrar såväl entré som buss för alla Boisfans, och vilken respons det blivit! Över 60 stycken har velat åka, men då endast 53 platser finns i bussen är det just nu en kö för att få åka med. Därför så hoppas vi att alla som eventuellt får förhinder meddelar det, så andra kan åka med istället. En som är imponerad över både spelarnas initiativ och alla Boisfans som åker upp mitt i en arbetsvecka är Bois tränare Ronny Helander.  

Vad har du att säga om senaste matchen, 2-1-förlust mot Väsby och därmed kvitterat i kvartsfinalserien…

– Det var en sur förlust, för jag tycker vi är väl så bra som Väsby. Vi skapar lägen men får inte in pucken. Bland annat har vi ett stolpskott i tredje. Det är ett individuellt misstag i första och det är sånt som straffar sig. Men det är sånt som händer, det är bara att ta nya tag. Första matchen är den jag är minst nöjd med, men övriga tre har vi spelat tillräckligt bra för att vinna och vi vann tv

å. Det hade varit skönt att vinna senast med, men nu får vi åka upp och spela en femte och avgörande match och ta hem den istället.

Finns det några spelare att lyfta fram?

– Jag tycker Sandberg ger oss chansen att vinna. Oliver Lexenberg bara växer i det fysiska spelet, och Tobias Aronsson gör det bra med, han skapar lägen både åt sig själv och sina medspelare. Men ingen faller ur ramen, utan alla gör det som de kan. Hoppas att någon vill ta på sig matchvinnarrollen imorgon. Detta är häftiga matcher att spela, och det är bara seger som finns i våra huvuden, vi ska göra allt för att ta dem.

Du har en lång spelarkarriär själv, har du spelat en avgörande match någon gång?

– Ja vi mötte Valbo i en avgörande match den säsongen vi gick upp i allsvenskan faktiskt, det är roliga minnen.

Ja den gången gick det ju bra!

– Ja det gjorde det, men det är ny match imorgon, en viktig match, vinna eller försvinna. Men vi har en skön känsla i gruppen och har visat att vi är väl så bra. Vi vet att det kommer bli tätt och tajt, det handlar om att minimera misstagen samtidigt som man inte får bli ängslig utan våga släppa loss och göra det vi är bra på.

Spelarna har bestämt sig för att sponsra en bussresa och entré, en resa som är övertecknad till och med. Vad har du att säga om det?

– Det är otroligt stort av spelarna att fixa en buss och det är också stort att så många anmält sig. Det betyder otroligt mycket för laget, det ger en extra energi som gör att man orkar lite extra när man är trött, man får energi när man hör publiken heja, och det är det som kan vara skillnaden i en tajt match som imorgon. Det är verkligen jätteroligt att det intresset finns att åka upp och stötta oss en vardag!

Vad talar till er fördel imorgon?

– Vi har spelat på en hög nivå och har visat att vi är bra nog att vinna. Sedan, är det något lag som har pressen på sig så är det Väsby, det är det uppskrivna och hårdsatsande laget som ska gå upp i allsvenskan. Vi har ett gött driv och go i gruppen och har känslan att vi ska ta detta imorgon. Det kommer bli en härlig batalj och vi ska göra allt för att vinna den!

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd