Talangfull back första värvningen!

Det är ingalunda det mest namnkunniga nyförvärvet som är först ut  av värvningar till Bois lagbygge säsongen 24/25. Men de som är insatta vet att 20-årige Marwin Wedemo är en riktigt talangfull back med en hög utvecklingspotential. Redan säsongen 22/23, som 18-åring, gjorde han flest poäng av alla juniorbackar i ettan, och det i ett lag som tillhörde botten av ettan. Nu väljer han dock att lämna Vännäs och fortsätta sin karriär i en klubb med högre ambitioner, och det är alltså  Mariestad Bois i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg AB som nu stolt kan presentera talangen som en pusselbit i kommande säsongs lagbygge. 

Välkommen till Mariestad Bois Marwin Wedemo!

– Tack så mycket!

Kan du börja med att presentera dig för oss, vem är Marwin Wedemo?

– Jag är en hockeyspelare som är på väg till Mariestad. 20 år, kommer från Stockholm, men har spelat i Umeå de senaste åren.

Vad är dina styrkor som back och ser du dig som en offensiv eller defensiv back?

– Jag ser mig som en mest offensiv back, styrkan är spelsinnet. Men jag försöker också spela stabilt defensivt, att få stopp i spelet och då där.

Ja du är rätt välväxt, gillar du att utnyttja dina kilon?

– Ja så mycket det går, de är bra att använda för att sätta stopp i försvarszonen. Sedan är jag inte en sån back som åker runt och smäller hela tiden, men jag använder det när det behövs.

Vad gör att du tar steget till Mariestad?

– För det första för att jag fick chansen, jag vill utvecklas och bli en bättre spelare och satsa på min hockeykarriär, och då känns Mariestad som ett stort steg i rätt riktning. Det är en bra klubb där jag tror att jag kan utvecklas bra.

Vad känner du till om Mariestad?

– Inte så mycket, det jag vet är att det är ett bra ettanlag, men jag har aldrig varit i staden så.

Du kommer från en Stockholm och bor väl nu i Umeå, du är inte rädd för lappsjuka i en småstad?

– Nej under ett par år i gymnasiet så bodde jag i lilla Vännäs, så jag har lärt mig det, jag tror jag kommer trivas bra, det kan vara skönt med lite mindre stad också.

Du kommer nu att gå från ett lag längre ner i hierarkin till ett högre upp, vad tror du att det kommer betyda för dig?

– Det tror jag kommer hjälpa mitt spel väldigt mycket, när jag får en bättre omgivning, så det är positivt.

Vad har du för förväntningar på din tid i Mariestad?

– Att komma till en klubb som vinner matcher och där jag kan utveckla mitt spel och vara med och vinna och satsa hårt.

Vad har Calle pratat om för förväntningar på dig och på laget?

– Att man ska satsa och nosa på allsvenskan, och vinna alla matcher man kan. På mig personligen så vill han se att man lägger ner ett hårt jobb, och det är jag beredd att lägga ner.

När går flytten?

– Jag flyttar ner i slutet av juli när säsongen drar igång.

Då är du välkommen ner!

– Tack så mycket!

Bois sportchef Carl Johansson om värvningen: 
”Marwin är en väldigt lovande back som ska kliva in på allvar i seniorhockeyn. Marwin är en av de mest framträdande juniorerna i hockeyettan de två senaste säsongerna. Han är spelskicklig, har storlek, och många positiva uppsidor både i det offensiva och defensiva spelet.”

Till sist: 

Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!*
Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.
* Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.
Av Krister Holm