Backlöfte till Bois!

Bois kan i samarbete med Hemtrevligt i Skaraborg presentera årets andra nyförvärv. Det är backlöftet Felix Bergqvist som ansluter från Frölundas organisation. Felix är en minst sagt välväxt herre med bra skridskoåkning och lugn med pucken.

Välkommen till Mariestad Bois Felix!

– Tack så jättemycket!

Vem är Felix Bergqvist?

– En målmedveten kille som alltid strävar efter utveckling. Jag är från Tidaholm, så jag är hemma nu, men jag har gått hockeygym i Tingsryd, men fjärde året gjorde jag i Frölunda.

Hur kom det sig att du bytte?

– De hörde av sig och frågade om jag ville komma. Och jag kände mig rätt klar i Tingsryd så då bytte jag.

Hur är du då på isen?

– Jag är en spelare som är lugn med pucken och försöker ta mogna beslut och ligga rätt på isen. Sedan är jag storvuxen med, det tror jag är till min fördel i seniorhockeyn.

På eliteprospects står det 191 cm och 87 kg, stämmer det?

– Jag väger in på 94 kg nu och är någon cm till, jag har byggt på mig lite muskler under tiden i Frölunda. Det har varit mycket fys, det är det de predikar, det har varit bra.

Hur kom det sig att du valde Mariestad för din första seniorsäsong?

– De hörde av sig och presenterade en plan som lät suverän. En klubb som vill framåt och vara med uppåt i tabellen, det är en sån klubb jag vill vara i för att utvecklas. Jag vill vara i en miljö där man blir pushad och inte kan bli bekväm. Sedan måste jag prestera också, det är jag väl medveten om.

Vad ser du dig som för backtyp?

– Jag är en renodlad tvåvägsback, jag kan spela pucken offensivt och spela stabilt defensivt med.

Du är ju Tidaholmsgrabb, vad vet du om Mariestad?

– Inte så mycket ändå, men vet ju att det är en toppklubb i ettan i många år, en vinnande förening, sedan har jag mött dem ett antal gånger med då jag spelade i Tidaholm.

Vad har du för förväntningar på säsongen?

– Höga, som de ska vara. Både på mig själv och laget. Vi ska vara med och slåss om en plats uppåt, och det har vi nog goda chanser till tycker jag.

Vad har du för ambitioner med hockeyn, är det SHL som är målet?

– De högsta förväntningarna sätter jag på mig själv, att få spela SHL hade ju varit en dröm, men först ska vi gå upp med Mariestad i allsvenskan.

Då ska du få sätta lite betyg på dig i skala 1-5. Vi börjar med fysiken, att tacklas…

– Jag får säga 3½, det finns utvecklingspotential då jag är så pass storvuxen, men gör jag det så brukar jag få in några fina.

Skridskoåkningen?

– Där får jag ändå sätta en fyra, jag har utvecklats mycket där, men det finns alltid utvecklingspotential.

Är det toppfarten du ser till då eller rörlighet i sidled?

– Jag har bra skridskoteknik.

Då tar vi skottet, du får välja själv om du tar slagskott eller handledsskott…

– Jag föredrar slagskott, det skulle jag säga att det är kanske en av de vassare delarna av mitt spel. Jag sätter en fyra, det beror på vad man jämför med. Men jag gillar att skjuta.

Då kommer vi till tekniken…

– Det kan bli bättre, jag är inte svag, men en trea är nog rimlig.

Till sist: Att läsa spelet..

– Det är en styrka, så där sätter jag en fyra med.

Till sist: När ansluter du?

– Jag får se lite, jag är öppen för att träna så mycket som möjligt med laget, det beror på när jag får lägenhet och så med, men det är tänkt jag ska vara med när det drar igång i början av augusti.

Sportgruppen om Felix:

”Felix är en kille vi har scoutat noga här nu under tidiga vårkanten. Han har exakt den profil vi söker, då han är stor och har ett fint lugn med pucken. Felix kommer från Frölundas organisation och vi är övertygade om att Felix kommer växa ut till en toppback hos oss.”

 

Hemtrevligt i Skaraborg har tagit fram ett perfekt erbjudande för dig som BoISare! Boka ett hemstädabonnemang och få 500kr rabatt, varav 250kr går direkt tillbaka till BoIS!* 

Kontakta Hemtrevligt i Skaraborg på 073-041 99 02 alternativt [email protected] och uppge att du vill stötta BoIS med ditt städabonnemang.

 * Detta gäller om du bokar ett abonnemang på minst 3 timmar varannan vecka. Gäller vid första städtillfället.

 

Av Krister Holm