”Lagge” klar för fortsatt spel i MHC

Under säsongen 2023/2024 återvände MHC-fostrade forwarden William Lagerqvist till Mjölby på ett lån, efter att ha tillbringat ungefär halva säsongen i Malmö Redhawks J20 där han bar ett kaptens-C. Nu står det klart att nyligen fyllde 20-åringen fortsätter karriären i MHC under säsongen 2024/2025.

När MHC behövde lite extra kraft på forwardssidan under den gångna vintern kom Lagerqvist in. Därefter blev han kvar och noterades totalt för två matcher i höstserien och samtliga 18 i vårserien, där han mer och mer fick en r

oll som center.

– ”Lagge” kom till oss på ett fyra matchers långt lån och blev sedan helt enkelt kvar. Det ska bli så roligt att se hans fortsatta utveckling inom seniorhockeyn och vart den kommande säsongen kan ta hans personliga utveckling. Det finns mycket hockey och hjärta i den killen! En förlängning och att satsa på Lagge var en självklarhet för oss, förklarar huvudtränaren Jens Brändström.

Tidigare har William Lagerqvist spelat ungdoms- och juniorhockey i Linköping HC:s organisation, där han vann SM-guld 2022 tillsammans med nyförvärvet William Nestun. De både spelade dessutom TV-pucken tillsammans tidigare i karriären och de återförenas nu alltså i MHC.

– Det känns riktigt kul och inspirerande att få spela i min moderklubb igen och även få fortsätta nästa säsong, säger William Lagerqvist efter beskedet.

– Jag fick ett varmt välkomnande när jag anlände i slutet på förra säsongen och är förväntansfull inför det vi har framför oss.