Tung seger & tungt nyförvärv för BHF

SUR – BOR  (1-3) (swehockey.se)

Inför onsdagens match mot Surahammar på bortaplan så kunde Borlänge Hockey meddela att man för resten av säsongen värvat in förre poängkungen Martin Janohls. Janohls som vann hela hockeyettans poängliga för 2 säsonger i BHF tröjan när han gjorde 65 poäng på 43 matcher. Janohls var dock inte spelklar till onsdagens match utan får vänta på sin debut till helgens hemmamatcher.

Ett Borlänge som inlett den norra vårserien med att besegra Strömsbro på hemmais för att sedan förlora mot Arlanda Wings på hemmais. Nu mötte man Surahammar som stod på 0 poäng inför matchen.

Hemmalaget var i den första perioden de mest spelförande laget men fick ta avsluten från vinklar som Emil Ranehamn i BHFs kasse kunde se och därmed avvärja.

Efter 14.22 kunde målnollan spräckas då Mikael Taylan ordnade bortaledning.

Den andra perioden var även den spelmässigt jämn och BHF fick en bra start när Olle Blank snyggt satte dit 0-2 efter att ha blivit serverad av Jesper Fastesson.

Hemmalaget höjde sig längre in i perioden och 1-2 kom efter 9.54 då man bet sig fast inne i BHF zonen.

I den sista akten gick hemmalaget för en kvittering och man skapade en del farligheter mot Ranehamn men där BHF ändå på något sätt hade rätt bra koll på händelserna.

I en sista aktion för att få till en kvittering plockade Sura ut sin målvakt i slutskedet men då kunde Henning Rothsten fastställa slutresultatet till 1-3 i öppen kasse och en tung seger för BHF.

skott totalt 43-29

utvisningar Sura 1×2 BHF 1×2

domare Markus Yngvesson

Tabell och resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

En skön seger för BHF som studsade tillbaka efter nederlaget senast mot Arlanda. En bra start på den norra vårserien med 2 segrar på 3 matcher och då man har 2 matcher mindre spelade än topp 3 lagen så har man ändå häng på toppen om man lyckas ta lite poäng i helgen när dubbelmöten på hemmaplan väntar. Först på lördag när Kalix gästar Borlänge ishall och därefter söndagen då Clemensnäs hälsar på.