1 vinst och 1 förlust i helgens hemmamatcher

BOR – KAL  (3-6) (swehockey.se)

BOR – CHC  (6-3) (swehockey.se)

I helgen spelade Borlänge Hockey dubbla matcher när man tog emot norrlandslagen Kalix och Clemensnäs i Borlänge ishall.

Martin Janolhs som var tillbaka i BHF tröjan gjorde debuten under lördagen mot Kalix och skulle visa upp sig omgående.

Han kunde nämligen kvittera till 1-1 efter 18.40 sedan Kalix tagit ledningen i den 5 spelminuten. Båda målen i powerplay.

I den andra perioden höjde gästerna tempot och BHF hade svårt med gästernas höga press. William Halldén gjorde tidigt 1-2 innan Mack Keryluck ökade på till 1-3.

BHF gjorde tidigt i slutperioden 2-3 men direkt kom 2-4. Men BHF gav sig inte och 3-4 kom nästan omgående.

Kalix  var dock det effektivare laget och när 3-5 kom knappt halvvägs in i slutperioden orkade inte BHF resa sig och Kalix fastställde slutresultatet till 3-6 i öppen kasse.

skott totalt 37-33

utvisningar 4×2 Kalix 4×2

domare Douglas Hurtig

På söndagen skulle BHF få sin revansch då Clemensnäs kom på besök.

Efter en riktigt stark första perioden kunde BHF gå ifrån till 3-0. Sigge Grunditz ordnade första målet innan Janolhs satte dit 2-0 på straff och Adam Bäckehag rakade in 3-0 i öppen kasse efter en farlig styrning av en bortaspelare.

Gästerna gjorde 3-1 i mittakten och hade även bud på fler mål men Emil Ranehamn i hemmamålet gjorde en stark insats.

Det tog bara 32 sekunder i den tredje perioden innan BHF gjorde 4-1 genom Sigge Grunditz vilket skulle visa sig bli matchavgörande.

BHF kunde till slut dra ifrån till en säker 6-3 seger och tog 3 viktiga poäng i kampen om topp 3 och fortsatt spel mot play-off.

skott totalt 27-30

utvisningar BHF 6×2 Clemensnäs 2×2

domare Fabian Sandberg

Resultat och tabell: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se

BHF ligger efter helgens matcher på en 5 plats i tabellen med 4 poäng upp till topp 3. Dock är det en haltande tabell och BHF har 1 eller 2 matcher mindre spelade än lagen ovanför i tabellen.

Man har inlett med 3 segrar på 5 matcher varav 4 av dessa matcher har varit på hemmaplan.

Nu väntar säsongens 3e ”Slaget om Runn” då Borlänge på fredag kväll ställs mot antagonisten Falu IF på bortaplan i Lugnets ishall. Såhär långt har det blivit en varsin bortaseger för lagen så BHF hoppas på samma resultat som senast man möttes i Falun.