Först revansch sedan förlust mot serieledarna

WIN – BOR  (2-4) (swehockey.se)

STR – BOR  (6-2) (swehockey.se)

Efter flertalet hemmamatchen så var det nu dags för Borlänge Hockey att den gångna helgen spela dubbla bortamatcher då man på lördagen tog sig an Arlanda Wings för därefter på söndagen möta serieledarna Strömsbro.

Det var ett sargat BHF som kom till spel båda matcherna med både skador och sjukdom i laget vilket gjorde att man gav flera juniorer chansen att spela.

Lördagens motståndare Arlanda mötte BHF redan under omgång 2 i serien och åkte då på en 1-4 förlust. Men denna match skulle bli bättre för BHF.

4.29 in i matchen gav Johan Skinnars BHF ledningen. Olle Blank ökade sedan på ledningen halvvägs in i perioden innan hemmalaget hann med en reducering.

Halvvägs in matchen kunde också Wings kvittera och fick i slutet en ypperlig chans att ta ledningen då man fick ett straffslag men som Oliver Norgren kunde rädda.

Knappt 5 minuter in i slutperioden kunde BHF återigen ta ledningen via Mikael Taylan och när hemmalaget plockade ut sin målvakt i slutskedet kunde Johan Skinnars fastställa slutresultatet till 2-4 i tom bur.

Under söndagen var det tuffa serieledarna Strömsbro som gällde och det syntes att BHF var ett sargat lag då man gick på få spelare och flera juniorer.

Man hängde ändå bra med i matchen och bara 1-0 ledning i paus.

Tidigt i den andra perioden kunde Henning Rothsten snyggt kvittera till 1-1 innan hemmalaget återigen tog ledningen några minuter senare.

Slutakten och BHF fick chansen i powerplay men släppte istället in ett mål själva fram till 3-1. Men i fortsatt spel i numerärt överläge kom reduceringen till 2-1.

Sedan kroknade BHF. Strömsbro avgjorde matchen med först 4-2 och sedan 2 snabba mål fram till slutresultatet 6-2.

1 vinst och 1 förlust får anses som ett godkänt resultat för BHF som fortsatt hänger på topplagen i tabellen. Man ligger 4a i tabellen med 1 match mindre spelad än lagen ovanför och har god marginal till botten 2.

Till helgen så väntar 2 nya tuffa bortamatcher för BHF när man ska möta dem 2 lagen som ligger ovanför i tabellen nämligen tvåan Clemensnäs och trean Kalix.