Topptrion har säkrat sina Allettanplatser

En vecka där det varit ganska få matcher ur den Östra serien, men den 17 omgången har äntligen kompletterats. Och när krutröken lagt sig kan vi summera in Huddinge Hockey, Hudiksvalls HC och Visby/Roma att kvittera ut sina Allettanbiljetter. Helt enligt plan säger den samlade expertisen och klubbledarna om vi ska tro försäsongens upptaktsträff.

Nacka-Huddinge 1-11

Huddinge gjorde processen kort med uppstickarna Nacka, och det rann iväg till hela 11-1 för serieledarna till slut. Det innebär att på säsongens båda möten mellan de här båda klubbarna har Huddinge 17-1 totalt, det imponerar verkligen, och faktum att Nacka inte verkar trivas i de här mötena. 57-15 i skott, visar den överlägsenhet som Huddinge hade under söndagseftermiddagen, och spelarna som trivdes extra bra var Joakim Hällerström med 3 mål, Måns Krüger med 3 assists, men framförallt, backklippan Adam Hansen som med sina 2+3 och hela +7 i plus/minus statistikten var dominant på isen. Huddinge bokar in en väntad biljett till Allettan och möter Väsby hemma på onsdag. Nacka har sex poäng upp till Allettan, så hoppet lever fortsatt, trots storförlusten nu, på onsdag får de ta nya tag i mötet borta mot pånyttfödda Sollentuna.

Hudiksvall-Wings 3-0 spelades tidigare i veckan

Hudiksvall-Tyresö/Hanviken 2-1

Matchen från premiären, som blev uppskjuten pga arenan i Hudiksvall var under reparation, kunde spelas på söndagen. Hudiksvall säkrade även de sin Allettanplats i och med segern, men det satt mycket långt inne, då Tyresö/Hanviken stretade emot oerhört bra, och hade en storspelande Johan Johansson i målet. När Christoffer Odljung målade efter 1 min in i tredje perioden så var det faktiskt det första målet i matchen som kom, och det var gästerna som därmed tog ledningen. Hudiksvall fick inte alls spelet att stämma, en faktor skulle kunna vara att laget är i en tung och hård träningsperiod, men det ska inte heller förringas Tyresö/Hanvikens insats så långt in i matchen.

Filip Lander fick kämpa in kvitteringen med sju minuter kvar att spela, och med endast tre minuter kvar så kom segermålet. Martin Naenfeldt som haft en väldigt bra utveckling under den här säsongen, visade vilken duktig skridskoåkare han är när han sprintade förbi gästernas försvar och sprätte upp pucken otagbart bakom Johan Johansson, det innebar hans åttonde mål för säsongen. Hudiksvall åker till Stockholm och möte med Hammarby på onsdag, Tyresö/Hanviken möter Nyköping Gripen borta.

Visby/Roma-Vallentuna 3-0

Matchen spelades under fredagskvällen och i och med segern gick Visby/Roma återigen till Allettan. Hemmalaget rivstartade och hade redan efter 36 sekunders spel tagit ledningen genom Markus Kinisjärvi. Innan perioden var över hade Visby/Roma avgjort och det var 3-0 på resultattavlan. Mikael Adamsson med sitt tolfte mål för säsongen, var den som avgjorde med 3-0 målet. Visby/Roma möter Valbo hemma på fredag. Vallentuna spelar hemma mot Wings.

Tyresö/Hanviken-Sollentuna 3-4 efter straffar spelades tidigare i veckan

Valbo-Nyköping Gripen 3-1

Hela 573 personer tog sig till NickBack Arena under söndagseftermiddagen när Valbo lockade med fri entré och 10-års jubileum. Matchen var oerhört viktig för båda lagen, en 6-poängsmatch, i kampen om Allettan. Efter att gjort några sämre insatser på slutet så var det Valbo som kom ut som ett annat lag den här gången. Betydligt mer aggressiva och en större vilja att vinna kampen, gjorde att hemmalaget kopplade ett tidigt grepp om matchbilden. 1-0 kom efter drygt halva perioden när backen, och planens gigant David Westlund följde med snyggt upp i anfallet och kunde raka in målet efter fint förarbete av en annan pigg spelare, Max Pålholm. Samme Pålholm var även inblandad i 2-0 som kom strax innan periodpausen, målskytt för åttonde gången i höst, William Berg. Där och då såg Valbo ut att gå mot en relativt enkel resa, men man fortsatte ha förtvivlat svårt att utnyttja sina lägen och spelövertag.

David Westlund tog i alla fall tag i saken på egen hand och gav sig iväg på en soloraid som slutade med att han petat in 3-0 efter lite mer än halva matchen. Där började Valbo tappa lite av sitt övertag efter det målet, och bortalaget kom in i matchen mer och mer. Nyköping Gripen hade fram till dess gjort en ganska slätstruken insats, men kom ut i tredje perioden med ett försök att ta sig in i matchen. Med knappt 10 minuter kvar av matchen reducerade Simon Rodling snyggt, och när Valbo återigen började dra på sig onödiga utvisningar, bland annat i och med ett matchstraff på William Berg med fem minuter kvar, så gav man Nyköping Gripen chansen att komma tillbaka. Nu kom powerplayspelet inte upp i någon högre nivå under sista delen av matchen, samtidigt som målvakten Otto Bäcklin räddade de farligheter bortalaget skapade.

Genom segern för Valbo, så har man sex poäng ner till Nyköping Gripen och Nacka under strecket, där Nacka dessutom har en match mer spelad. På fredag väntar Visby/Roma borta för Valbo och Nyköping Gripen har hemmamatch på onsdag mot Tyresö/Hanviken.

Tabellen:

1 Huddinge IK 17 13 3 1 84:33 (51) 44 1 0 1 1
2 Hudiksvalls HC 17 13 3 1 65:30 (35) 43 0 0 1 2
3 Visby/Roma HK 18 12 3 3 65:37 (28) 41 1 0 1 1
4 Valbo HC 17 10 0 7 56:45 (11) 30 0 0 0 0
5 Väsby IK HK 17 9 2 6 59:49 (10) 30 0 1 1 0

6 Nyköpings HF Ungdom 17 6 4 7 43:48 (-5) 24 1 1 1 1
7 Nacka HK 18 8 0 10 58:77 (-19) 24 0 0 0 0
8 Hammarby IF 17 5 2 10 46:54 (-8) 18 0 0 1 1
9 IF Vallentuna BK Ishockey 17 4 2 11 42:61 (-19) 15 1 1 0 0
10 Hanvikens SK 17 4 2 11 38:65 (-27) 14 0 1 0 1
11 Sollentuna HC 17 3 3 11 41:78 (-37) 14 0 0 2 1
12 Wings HC Arlanda 17 4 0 13 36:56 (-20) 12 0 0 0 0

 

Lämna ett svar