Vimmerby och Dalen löste Allettanbiljett

Tre lag gjorde upp om två platser i den avslutande omgången av Hockeyettan södra. Tranås, Dalen och Vimmerby var mer eller mindre tvungna att vinna och alla gjorde det. Det betyder att Vimmerby och Dalen gör Kallinge/Ronneby, Kristianstad och Nybro sällskap till Allettan.

Nybro – Tranås 2-4.

Tranås var piskat att vinna borta mot Nybro för att ha chansen på spel i Allettan efter jul. Gästerna öppnade också bäst och tog ledningen efter åtta minuters spel genom Robin Johansson. Nybro skulle dock kvittera innan den första perioden var slut. Robin Wengdahl satte 1-1 och det stod sig till paus.

I den andra perioden kunde Tranås gå ifrån till 1-3 efter mål av Kristoffer Backman och Hampus Andreen. Därmed hade Tranås satt sig i ett bra läge inför den avslutande perioden. Där skulle Nybro krypa närmre efter att Patrik Fransson reducerat till 2-3 med knappt sju minuter kvar att spela, men med fyra minuter kvar kunde Hampus Andreen avgöra med sitt andra mål för kvällen.

Tranås gjorde jobbet, men det räckte inte till en Allettanplats ändå.

Vimmerby – Halmstad 5-0.

Vimmerby gjorde vad som krävdes hemma mot Halmstad och spelar därför i Allettan efter jul. 1-0 kom innan fem minuter var spelade genom Robin Kokkonen och tio minuter senare kunde Pontus Johansson dubbla hemmalagets ledning. 2-0 stod sig till den första pausvilan, men i den andra perioden ökade Vimmerby på till både 3-0 och 4-0. Först satte Dennis Fröland 3-0 och därefter gjorde Pontus Johansson sitt andra mål i matchen.

4-0 efter två perioder för ett Vimmerby som kunde börja planera inför Allettan. I den tredje perioden kunde Pontus Johansson fullborda sitt hattrick när han hängde dit 5-0 efter sex minuter. Några fler mål blev det inte i matchen.

Vimmerby löste alltså sin biljett till Allettan i den sista omgången.

HA74 – Dalen 1-4.

Precis som Vimmerby spelar Dalen i Allettan efter jul och man gör det tack vare segern över HA74 i den avslutande omgången. Det såg dock mörkt ut för Dalen när HA74:s specielle målskytt, Mikael Roslund, satte 1-0 tolv minuter in i den andra perioden, men Dalen skulle vända och vinna. 1-1 gjorde Dennis Santesson med bara 21 sekunder kvar av den andra perioden.

I den tredje perioden dröjde det bara 23 sekunder innan Dalen kunde ta ledningen. Daniel Håkansson satte 1-2 och två minuter senare ökade Victor Romfors på till 1-3. När sedan Erik Glimberg gjorde 1-4 med elva minuter kvar var Allettanplatsen i hamn.

Dalen spelar därmed i Allettan för första gången sedan avancemanget från division två.

 

Övriga resultat:

Helsingborg – Kallinge/Ronneby 0-4.

Kristianstad – Tyringe 5-4 (efter förlängning).

Hanhals – Grästorp 2-1 (efter straffar).

Kallinge/Ronneby var sedan tidigare klar som seriesegrare och satte en passande punkt på grundserien med att besegra Helsingborg med 4-0 på bortais. Kristianstad vann derbyt över Tyringe och kliver därmed förbi Nybro i tabellen och slutar på andra plats. Samtidigt betydde Tyringes poäng att man håller Grästorp bakom sig i tabellen och slutar tia. Grästorps poäng i mötet med Hanhals innebar i sin tur att man håller HA74 bakom sig och undviker jumboplaceringen.

 

/ Anton Gustavsson.

Lämna ett svar