Veckans lag Allettan södra #1

Två omgångar är spelade av Allettan södra. Vimmerby har fått en smakstart på serien och toppar tabellen efter två segrar mot Nybro. Här är veckans lag för omgång ett och omgång två. I veckans lag hittar vi två spelare från Kallinge/Ronneby och två från Visby/Roma. Dessutom har Vimmerby och Dalen var sin spelare med i laget.

Målvakt;

Isak Edman, Kallinge/Ronneby.

I 2-3-förlusten mot Kristianstad i premiären vaktade Oskar Malm Kallinge/Ronnebys mål. När lagen möttes igen i Kristianstad fick Isak Edman chansen. och han tog den. Kristianstad sköt 30 skott, men Edman räddade samtliga när KRIF vann med 3-0.

Backar;

Dennis Fröland, Vimmerby.

Det dröjde långt in på säsongen innan Denns Fröland kom igång med sitt målskytte, men det verkar ha blivit ketchupeffekt. I 5-2-segern över Nybro svarade Fröland för ett mål och två assist. Fröland är viktig för Vimmerby, inte minst i power play och är en av anledningarna till att laget inlett Allettan med två raka segrar.

Lukas Renlund, Visby/Roma.

Visby/Roma har bara spelat en match, men i den blev det seger med 6-4 över Väsby. Lukas Renlund gjorde ett av målen och var dessutom plus tre i plus/minus-statistiken. Målet var Renlunds första för säsongen och självklart passar det bra att kliva fram i en premiär.

Forwards;

Erik Brissle, Visby/Roma.

Tillbaka i Visby/Roma efter en skadedrabbad höst i BIK Karlskoga levererade Erik Brissle direkt. Mot Väsby passade Brissle fram till två av Visbys mål. Brissle var även plus tre i plus/minus-statistiken. Om Brissle håller sig skadefri blir han en tillgång för Visby.

Julius Selle-Larsson, Dalen.

Dalen fick rejält med stryk i premiären mot Huddinge, men när de båda lagen möttes i Björkängshallen svarade Dalen och Julius Selle-Larsson för en stark insats. I bortavinsten gjorde Selle-Larsson både 1-0 och 3-0 för gästerna som slutligen kunde vinna med 4-0. I premiärförlusten hade Selle-Larsson assist på Dalens enda mål vilket betyder att han inlett med två mål och en assist på Allettans två första omgångar.

Stefan Söder, Kallinge/Ronneby.

Lånecirkusen i svensk hockey kan man tycka vad man vill om, men Kallinge/Ronnebys lån av Stefan Söder har varit minst sagt lyckat. I premiärförlusten mot Kristianstad gjorde Söder 1-0 för sitt KRIF, men det räckte inte till poäng för hemmalaget. I Kristianstad svarade Söder för ett mål och en assist när KRIF kunde vinna med 3-0.

I kväll väntar omgång tre där bland annat obesegrade Vimmerby möter tabelltvåan Hudiksvall på bortais. Här läser du mer om kvällens matcher.

 

/ Anton Gustavsson.