Veckans lag i AllEttan Norra #2

”Veckans lag” representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått.

 

Målvakt:

Marcus Dahlbom, Västerås (2)

I en målglad vecka var det många målvakter som stod för blandade insatser, där det förekom både toppar och dalar. En som dock levererade var Västerås målvakt Marcus Dahlbom. I Västerås enda match i veckan höll Dahlbom nollan och räddade 28 skott mot Skövde och levererade veckans enda hållna nolla bland seriens målvakter.

 

Backar:

Albin Lindgren, Skövde (1)

Vilken otrolig helg Skövdes poängstarka back har stått för! Efter att ha gått poänglös i onsdagens bortamöte med Västerås fullständigt exploderade Lindgren under Skövdes två helgmatcher. I lördagens drabbning mot Piteå följde Lindgren upp en assist på ett av Skövdes reduceringsmål med att på egen hand fixa kvitteringen med drygt två minuter kvar. Dagen efter mot Örnsköldsvik stod Lindgren sedan för ett hattrick, där samtliga mål kom i powerplay. Som grädde på moset hade Lindgren assist på ytterligare ett Skövdemål och var således inblandad i samtliga Skövdes mål i 4-3-segern.

 

Johan Pettersson, Kalix (1)

Pettersson har börjat AllEttan precis som han avslutade grundserien och fortsätter att ligga bakom det mesta i Kalix. I förlustmatchen mot Östersund var Pettersson involverad i Kalix enda mål och när Kalix under söndagen tog sin första vinst i AllEttan mot Borlänge var Pettersson den stora segerorganisatören. Efter både mål och assist under ordinarie speltid var det naturligtvis Pettersson som satte den avgörande straffen och skickade två poäng hem till Norrbotten.

 

Forwards:

Marcus Andersson, Borlänge (1)

Centerkuggen Marcus Andersson kommer från en stark helg för sitt Borlänge. I vinstmatchen mot Boden satte Andersson det matchavgörande 3-0-målet och hade utöver det en assist i matchen. Det följdes upp av en assist och stabilt spel över hela banan mot Kalix dagen efter. Utöver sin poängproduktion visade Andersson prov på stabilt spel på alla delar av isen och hade under helgen både positiv plus/minusstatistik och imponerande 67 procent i tekningsvinster.

 

Sebastian Fakt, Östersund (1)

Östersund kommer från en fin helg med segrar mot både Kalix och Boden. I lördagsmatchen mot Kalix var Fakt på isen vid ett av Östersunds mål i 3-1-segern och växlade sedan upp rejält under söndagen mot Boden. Med två mål och två assist låg han bakom det mesta i offensiv väg för Östersund och var den stora anledningen till att Östersund lyckades vända ett 0-2-underläge till seger med 5-2.

 

Anton Byström, Örnsköldsvik (1)

Det går tungt för Örnsköldsvik, som fått svidande lite utdelning trots stundtals fint spel mot tufft motstånd. Byström har visat att han i allra högsta grad är kapabel att leverera på AllEttannivå och var den stora ledaren i Örnsköldsvik under helgen som gick. Med två mål mot Mariestad och både mål och assist mot Skövde var han en stor anledning till att Örnsköldsvik höll jämna steg med Skaraborgslagen och kanske förtjänade både Byström och Örnsköldsvik att få med sig åtminstone något enstaka poäng till Ångermanland.

 

Har du missat tidigare upplagor av Veckans lag från AllEttan Norra finns dom att läsa här:

Veckans lag i AllEttan Norra #1

 

 

//Marcus Malmsten