Veckans Lag Allettan Södra #2

Den andra veckan i Allettan är färdigspelad och det är dags att kora Veckans Lag. Veckans lag representeras varje vecka av de sex spelare som presterat bäst under veckan som gått, den här veckan kommer de från Kristianstad, Vimmerby, Väsby, Hudiksvall och Huddinge

Målvakt

Joel Gistedt, Kristianstad (1)

Håller man nollan två gånger under en vecka så bör man uppmärksammas. Kristianstad gjorde processen kort med både Visby/Roma och Valbo under helgen, 6-0 respektive 8-0 segrar. Gistedt räddade 22 skott i första matchen och 20 skott mot Valbo. Kanske inte två av hans svettigaste matcher under vintern, men att hålla nollan är väldigt starkt.

Backar

Petter Runesson, Vimmerby (1)

Vimmerbys backklippa har öppnat Allettan strålande, i förlustmatchen borta mot Hudiksvall gjorde Runesson Vimmerbys båda mål, varav de var riktigt snygga mål dessutom. Han följde upp det med 2 assist och +3 i segermatchen hemma mot Väsby, för att sen assistera till Sebastian Åkessons mål borta mot Kallinge-Ronneby. 2+3 ger en given plats i Veckans Lag denna vecka.

Robin Karlsson, Väsby (1)

En av Väsbys stöttepelare, och framförallt nu när Nicklas Sjölund lämnat för Vita Hästen. Assist i båda förlustmatcherna mot Huddinge och Vimmerby, och att komma ifrån med +2 totalt efter de matcherna är starkt. Mot Dalen var Robin högst bidragande till segern, och vändningen för Väsbys del genom 1+2, och +2. Totalt för veckan blev det 1+4 som visar att Robin Karlsson är en av seriens kompletta backar.

Forwards

Patrik Kallmert, Huddinge (1)

Ska det göras hattrick så kan vi alltid fråga Patrik Kallmert i Huddinge hur det känns. Helt otroliga 3 stycken hattrick under säsongen så här långt, varav det senaste skedde i helgens möte med Visby/Roma 9-2. 3 mål och 1 assist i den matchen och i veckomatchen mot Väsby blev det 1 assist. En bra vecka som ger en plats i Veckans Lag.

Sonny Karlsson, Kristianstad (1)

Sonny Karlsson är en del av Kristianstads fruktade offensiva kraft tillsammans med Johan Skinnars och Fredrik Hansson. Med 1+1 i 6-0 segern över Visby/Roma och 2+0 i storsegern över Valbo så visade Sonny att han med bestämdhet är tillbaka efter en skadefylld säsong.

Joonas Koskinen, Hudiksvall (1)

I en kedja med Simon Lövgren och Adam Seydlitz så har Joonas Koskinen mestadels varit framspelaren. Så är fallet även i början av Allettan. 3 assist i 4-2 segern mot Vimmerby, och 1 assist i segern över Nybro med 3-1 visar att Hudiksvall har flera spelare som kan ta tag i matchbilden, och att laget har en bred kompetens.

 

Tidigare Veckans Lag

Veckans Lag #1

 

//Stefan Österberg