Inför avgörandet: fördel Kiruna AIF i kvalet till HockeyEttan Norra

Kiruna AIF och Kovland är de enda två lagen i kvalserien till HockeyEttan Norra där endast ett lag i dagsläget garanteras avancemang. Förra helgen spelades den första av två matcher inför drygt 1000 åskådare i Lombiahallen i Kiruna och det blev en tämligen komfortabel 5-0-seger för hemmalaget. Viktor Mikko var poängbäst med två mål och en assist och i kassen motade Christoffer Ulvestav samtliga 24 skott. Under lördagen spelas match två i Ånäshallen i Kovland och det kommer krävas en prestation utöver det vanliga från Kovlands sida om man ska lyckas vända underläget.

Kirunas Simon Hammar säger till klubbens hemsida att man är nöjda med vinst

en i första matchen men förväntar sig en tuffare match under lördagen nere i Sundsvall.

– Första matchen var en rolig match, Kovland bjöd på bra motstånd och det var riktigt skönt att vi vann. Utan tvekan så blir det en helt annan match på bortaplan, men om vi håller oss disciplinerade och spelar med den farten vi har haft så tror jag att resultatet blir bra.

Hammar och Kiruna har en fin säsong bakom sig som kan krönas med ett avancemang till HockeyEttan under lördagseftermiddagen, vilket skulle vara synnerligen logiskt då man enligt Hammar dominerat hela säsongen.

– Jag tycker att säsongen har varit mycket mer än helt okej, vi har kommit ihop som grupp och har kunnat skölja över motståndet både före jul och efter jul. Men annars har serierna varit ganska jämna förutom att vi har legat som ohotad etta i båda två.

Även Kirunas amerikan Phil Bushbacher hade mest positiva saker att säga efter matchen.

– Vi är ett bra lag och har haft en bra säsong. Men vi behöver vinna en match till för att alla ska vara nöjda och glada. Vi mötte ett bra lag men vi gjorde en riktigt bra match så det är svårt att vara kritisk en dag som denna.

//Marcus Malmsten

Foto: Kiruna AIF