ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Inför avgörandet: fördel Kiruna AIF i kvalet till HockeyEttan Norra

Kiruna AIF och Kovland är de enda två lagen i kvalserien till HockeyEttan Norra där endast ett lag i dagsläget garanteras avancemang. Förra helgen spelades den första av två matcher inför drygt 1000 åskådare i Lombiahallen i Kiruna och det blev en tämligen komfortabel 5-0-seger för hemmalaget. Viktor Mikko var poängbäst med två mål och en assist och i kassen motade Christoffer Ulvestav samtliga 24 skott. Under lördagen spelas match två i Ånäshallen i Kovland och det kommer krävas en prestation utöver det vanliga från Kovlands sida om man ska lyckas vända underläget.

Kirunas Simon Hammar säger till klubbens hemsida att man är nöjda med vinsten i första matchen men förväntar sig en tuffare match under lördagen nere i Sundsvall.

– Första matchen var en rolig match, Kovland bjöd på bra motstånd och det var riktigt skönt att vi vann. Utan tvekan så blir det en helt annan match på bortaplan, men om vi håller oss disciplinerade och spelar med den farten vi har haft så tror jag att resultatet blir bra.

Hammar och Kiruna har en fin säsong bakom sig som kan krönas med ett avancemang till HockeyEttan under lördagseftermiddagen, vilket skulle vara synnerligen logiskt då man enligt Hammar dominerat hela säsongen.

– Jag tycker att säsongen har varit mycket mer än helt okej, vi har kommit ihop som grupp och har kunnat skölja över motståndet både före jul och efter jul. Men annars har serierna varit ganska jämna förutom att vi har legat som ohotad etta i båda två.

Även Kirunas amerikan Phil Bushbacher hade mest positiva saker att säga efter matchen.

– Vi är ett bra lag och har haft en bra säsong. Men vi behöver vinna en match till för att alla ska vara nöjda och glada. Vi mötte ett bra lag men vi gjorde en riktigt bra match så det är svårt att vara kritisk en dag som denna.

//Marcus Malmsten

Foto: Kiruna AIF