INFÖR SOLLENTUNA HC VS VÄSBY

Det är dags för säsongens första riktiga derby. Visst har vi mött Sollentuna under träningsmatchandet tidigare under säsongen men det var träning och detta är nu på riktigt. Nu gäller det, nu smäller det och poängen är väldigt viktiga om man studerar tabellen inför matchen.

 

Hockeyklubben från Sollentuna har nämligen gjort en finfin inledning av serien och ståtar med fjorton inspelade poäng på den femte och sista platsen som går till Allettan. Laget har varit stabilt, jobbar hårt i varje byte och knäppte Visby-Roma i sin egen hall för några veckor sedan. Det är väl den största skalpen som laget tagit. Segern i premiären borta mot Nyköping Gripen var ju också en stark bedrift men sedan har segrarna kommit mot mer modesta lag men det förtar inte lagets insatser. Det här är ett bra gäng och Väsby behöver vara ordentligt vilda för att lugga detta gäng på poäng.

 

Sollentuna är i mångt och mycket ett gnuggar gäng där få spelare sticker ut. Men två gör det och dessutom riktigt ordentligt. Det är de båda ungtupparna Elias Lindskog samt Lucas Lagerstedt, båda födda 1997 och som tagit ordentligt stora kliv framåt denna säsong. Elias har gjort hela åtta mål medan Lucas legat bakom inte mindre än tretton poäng vilket faktiskt gör att han toppar hela poängligan i Hockeyettan Östra. Jag har tagit några ord med denna stekheta spelare inför derbyt och hans tankar inför den låter enligt följande.

 

Hej Lucas! Ni är minst sagt formstarka och så tog ni ännu en seger i onsdag när ni slog tillbaka Hammarby med 6-3. Summera lite er senaste insats.

Tja Krister! Ja, vi gjorde en riktigt bra första period och tog ledningen med 4-0, sen gick vi ner oss lite i andra och tredje perioden, men det var ändå en stabil insats från oss!

 

Vad är det som gör er så bra nu anser du?

Våra målvakter har varit väldigt samtidigt som vi har fått igång vårat powerplay.

 

Du själv har ju verkligen exploderat rent poängmässigt i höst. Vad är det speciellt som funkar i ditt spel nu anser du?

Hela min kedja tycker jag spelar väldigt bra nu och skapar mycket lägen och sen har poängen rullat in.

 

Vilka övriga i ditt lag tycker du varit framgångsrika på sistone? Välj gärna ut tre som lyst lite extra på sistone.

Elias Lindskog, Felix Såsser och målvakterna Ben och Jonas tycker jag har varit mycket bra hittills under säsongen.

 

Hur går snacket hos er i Sollentuna när just Väsby kommer på besök. Är det som vilken vanlig match som helst eller taggar ni till lite extra?

Alltid roligt med derby, två lag som spelat bra på sistone så tror det blir en bra match. Alla vet vad som gäller, vi kommer komma supertaggade och göra allt som krävs för att kliva av isen med 3 poäng.

 

Vad det du om oss i Väsby och vad tror du på för typ av matchbild?

Många skickliga spelare så jag tror det kommer bli en fartfylld match med två snabba lag.

 

Är det något i vårt spel som ni framförallt behöver se upp för tror du?

Det kommer gå snabbt så det gäller att vi är beredda från start.

 

Slutligen Lucas, hur går det nu på söndag och vad tror du faller avgörandet?

Vi vinner med 4-2, jag tror vårat målvaktsspel blir avgörande.

 

// # 17 – Lucas Lagerstedt – Sollentuna HC

 

Vi vänder blicken från söder till norr och talar lite om vårt kära Vilda Väsby som ju i onsdags tog sin första seger på över ett decennium i Björkängshallen. Det gjorde man efter en riktigt bra kämpainsats och där alla verkligen tog kampen för varandra. Det hårda arbetet måste även tas med till SVEAB Arena på söndag. En i Väsby som nog ser fram emot matchen lite mer än andra är vår egen trollgubbe Christian Holmblad. Han har ju spelat många av dessa derbyn tidigare och har i många av dessa spelat stora roller. Förhoppningsvis fortsätter han på den inslagna vägen även på söndag och ”Homers” tankar inför det derbyt låter så här.

 

Hallå Christian! Vilken skön seger och trendbrott det blev borta mot Huddinge i onsdag. Varför vinner vi matchen anser du?

Det var en ganska jämn match och då är ett små marginaler som oftast avgör. I onsdags hade vi dom med oss. Wallin steppade upp när det behövdes och Lorraine var som vanligt stekhet, det är detta som räcker ibland.

 

Och så fick du äntligen bli målskytt igen när du spikade slutresultatet till 2-4. Är du nöjd med din egen insats?

Nja, klart det är skönt att få göra mål igen men det är inte på riktigt när det sker i öppen bur.

 

Jag tycker att du såg riktigt pigg ut under hela matchen mot Huddinge. Känner du att formen börjar infinna sig?

Helt klart kände jag mig pigg men det finns fortfarande mycket kvar att ta av innan toppformen är här. Har varit en väldigt ryckig säsongsinledning för mig så får jag köra kontinuerligt nu i några veckor ska formen nog vara på topp då.

 

Om inte annat vore det väl riktigt passande när nu Sollentuna väntar i nästa möte på söndag. Ditt gamla gäng, så hur går känslorna inför den matchen?

Man är självklart riktigt taggad! Det var surt att dom inte vågade möta mig förra året så det är ett helt års taggande som kommer att komma fram på söndag.

 

Du har ju varit med och mött Väsby vid ett flertal tillfällen med just Sollentuna. Vad brukar tändvätskan vara i Sollentuna inför just dessa möten?

Det har alltid varit en del som spelat i båda lagen och vissa kanske bytt pga för lite speltid och andra av att man inte kommer helt överens med tränarna. Så det har alltid funnits extra triggers utöver att det är ett derby.

 

Vad tror du blir deras gameplan i matchen och vad tror du de kommer att lägga främsta fokus på?

Tidigare har det alltid varit att sätta defensiven och tror deras fokus fortfarande ligger där. Vi har många bra offensiva spelare och jag har hört att dem är lite rädda för den.

 

Det är ju ett formstarkt lag vi möter. Hur ska vi hantera den uppgiften på bästa sätt anser du?

Håller vi oss bara borta från utvisningsbåset så ska vi kunna vinna, för 5-5 är vi bättre än dem.

 

Vilka nycklar ser du som de främsta för att lyckas ro hem uppgiften?

Som jag nämnde tidigare, den absolut viktigaste nyckeln är den som håller utvisningsbåset stängt.

 

Slutligen Christian, hur går det nu på söndag och på vilket sätt kommer vi se nr 91 utmärka sig ute på isen?

Vi vinner 5-1 och jag kommer att göra mål!

 

// # 91 – Christian Holmblad

 

Denna gång blir det ingen livesändning så enda chansen att följa matchen är att göra det på plats. Förhoppningsvis kommer nu många Väsbybor till SVEAB Arena och hjälper Vilda Väsby fram till stordåd ute på isen.

 

Nu ger vi järnet Vilda Väsby!!