Målrik helg i norr

Vännäs klev upp på en andraplats i tabellen i och med helgens två segrar mot Kiruna IF och Asplöven. Lördagsmatchen mot KIF var en något annorlunda match där bortalaget vann skottstatistiken stort, men hemmalaget matchen. Vännästränaren Mattias Lund håller med om att laget inte kom upp i önskvärd nivå.

– Vi har några perioder där vi har jättejobbigt och inte är ödmjuka. Samtidigt skönt och starkt att kunna vinna med 6-2 trots att vi inte riktigt kommer upp i nivå sett till helheten, summerar Lund på klubbens hemsida.

Söndagsmatchen mot Asplöven skulle bli ännu mer svängig, där bortalaget ledde matchen med 2-4 halvvägs in i den tredje perioden. En stark vändning och tre snabba mål senare kunde dock Vännäs räkna hem samtliga tre poäng. Stor matchvinnare blev Ludwig Niederbach som satte 5-4 med fem minuter kvar av matchen.

– Vi kommer ut och är inte alls ödmjuka mot motståndet och oss själva. Sen när matchen blir som det blir, med vändningen, så är det ruggigt skönt. Dom här tre poängen som vi tillslut lyckas ta kan visa sig vara riktigt viktiga, avslutar Lund.

 

Örnsköldsvik stod för en stark helg när man under lördagen började med att ta poäng av serieledarna Piteå. Örnsköldsvik ledde länge matchen men en sen kvittering av gästerna tog matchen till förlängning där sedan Jonathan Tordhall sköt extrapoängen till Norrbotten.

– Det här är vår bästa prestation för hösten och det känns både surt och snöpligt att vi går förlorande ur den här fighten, summerade Örnsköldsvikstränaren Lennart Hermansson på klubbens hemsida men skulle få revansch redan dagen efter när man lyckades besegra formstarka Boden med 3-1.

– En stark laginsats rakt igenom där vi jobbar för varandra och återigen gör ett fantastiskt jobb i spelet i numerärt underläge. Jag gläds verkligen med killarna en sådan här kväll, de var väl värda trepoängaren, säger Hermansson.

 

Kiruna IF hade en jobbigare helg, när man fick se sig besegrade av både Vännäs och Teg.

– Som helhet väger vi något lätt, sa tränaren Robert Lahti till klubbens hemsida efter 6-2 mot Vännäs under lördagen och menar att en dålig start fällde avgörandet.

– Vännäs startade matchen bättre än oss men vi jobbar in oss i grejerna och gör matchen jämn till slut, men vi måste vinna fler man mot man-dueller över hela isen om vi ska ha någon chans att vinna.

Än svettigare skulle det bli för Lahti och hans mannar under söndagen när Teg, mycket tack vare ett effektivt powerplay och en bra förstakedja, kunde vinna med hela 8-5 i en svängig match.

– Vilken berg och dal-bana, suckar Lahti och fortsätter.

– Vi börjar otroligt svagt och det kännetecknar var vi är just nu med det här laget, vi har alldeles för djupa dalar. Vi kan inte stoppa blödningen i den första perioden och det rasslar iväg. Det är en av de sämsta perioderna jag har sett det här laget göra.

Hårda ord från Lahti, men 4-0 till Teg efter den första perioden var stora siffror.

– Vi hade ett snack i pausen, man skäms ju. Och spelarna också. Vi har skällt på spelarna tidigare när vi har haft dippar men någonstans kommer man till en punkt när det inte hjälper att skälla längre. Istället satte vi oss ner och diskuterade saken i lugn ton med spelarna.

Kiruna kom visserligen tillbaka i matchen och i början av den tredje perioden var ställningen faktiskt 6-5, men siffrorna rann iväg på slutet.

– Om man summerar matchen så gör vi en för dålig första period för att riktigt orka komma tillbaka men vi lägger ju oss inte ner och dör. Jag vill inte hänga grabbarna för den här insatsen. Det är klart att jag är jättebesviken för att vi förlorar men samtidigt måste vi se nyktert på läget vi är i, avslutar Lahti.

I Teg hade förstekedjan med Marcus Eklund, Elias Edström och Anton Tano en fin kväll och var inblandade i sju av målen.

 

Helgens resultat från HockeyEttan Norra:

Örnsköldsvik-Piteå 2-3 eft. förl

Vännäs-Kiruna IF 6-2

Teg-Asplöven 5-4

Östersund-Boden 2-5

Vännäs-Asplöven 5-4

Teg-Kiruna IF 8-5

Örnsköldsvik-Boden 3-1

 

 

//Marcus Malmsten