Två onsdagsmatcher i norr

Östersund – Piteå (1:2,24  X:4,25  2:2,26)*

Det skiljer tolv poäng mellan serieledande Piteå och Allettan-jagande Östersund men när lagen så sent som i fredags möttes var det en jämn historia. Piteå gick segrande ur den matchen med 3-2 efter ett sent avgörande, men möjlighet för snabb revansch för Jämtarna finns redan ikväll i Östersund Arena.

Östersundstränaren Kjell-Åke Andersson menar att laget är inne i en positiv trend och säger till klubbens hemsida att känslan är bra inför matchen.

– Vi går in med bra känsla till kvällens match, vi kommer från flera bra prestationer och våra spelare som kommer från skadeperioder blir starkare för varje träning och match dom genomför. Det var bra fart på träningen igår, så jag räknar med en match i högt tempo och mycket känslor.

 

Teg – Boden (1:3,75  X:4,75  2:1,55)*

Även Teg är inne i en positiv trend med tre vinster på de fyra senaste matcherna och tar emot ett Boden som jagar poäng för att säkra mark i kampen om en plats ovanför Allettanstrecket.

Tegs Andreas Vikström vet vad som krävs av laget om man ska kunna rubba Boden.

– Först och främst gäller det att vi sätter dit puckarna när vi har läge, just den delen har varit lite stram. Sedan såklart att vara disciplinerade och hålla igen bakåt, men det tror jag vi klarar av så där är jag inte orolig. Det är offensivt jag vill se fart, summerar Vikström i en intervju inför matchen.

I Boden dras man med skadeproblem och förutom att man sedan tidigare har kallat hem utlånade målvakten Carl-David Almqvist från Asplöven har man inför kvällens match två ytterligare förstärkningar i truppen. André Lalander, som förra säsongen spelade 13 matcher för Boden, är tillbaka i klubben samt att Schack Blomstedt  lånas in från Luleå Hockey J20, där han i år har gjort 17 poäng på 15 matcher.

Centrerkugge Christian Nyman har haft en strålande säsongsinledning och har planen klar inför kvällens match.

– Teg är ett bra lag med några skickliga spelare så vi måste sätta vår forecheck och försvarsspel. Vi har fortsatt nöta försvarsspel på träningarna i veckan och hållit uppe intensiteten bra. Det lär bli en jämn match, båda lagen vill ha mycket puck så de kommer bli ett ställningskrig, säger Nyman till klubbens hemsida.

 

 

//Marcus Malmsten

*Odds från Svenska Spel