Huddinge avgjorde med en sekund kvar

Vallentuna tog sista halmstrået i kampen i Allettanplasterna. Vinner VBK fredagens match mot Visby så är man i allra högsta grad med i kampen i de två sista omgångarna av grundserien.

Nyköping Gripen – Huddinge 3-4
Fredrik Renström blev stor hjälte för Huddinge efter att ha satt matchavgörande 4-3 med 19.59 på matchklockan. Nyköping Gripen inledde målskyttet genom nyförvärvet Alexander Carlsson i början av den andra perioden.  Sedan var det Huddinges unga talanger som glänste. 18-årige Robin Carneholm gjorde sitt första A-lagsmål med sitt 1-1 mål framspelade av jämnårige Emil Andersson. Bara några minuter senare var de sedan Emil Anderssons tur att göra sitt första mål i Huddinges A-lag.  I inledningen av den tredje perioden vänder sedan Gripen på steken och kvitterar först genom Victor Groth och tar sedan ledningen efter att Kim Lindström satt 3-2. Med 3.29 kvar av den tredje perioden kvitterar Oliver Kandergård till 3-3 och med bara en sekund kvar av ordinarie matchtid gör som sagt Fredrik Renström 4-3 till Huddinge.

Segeltorp – Hammarby 8-0
Efter två relativt jämna perioder spelmässigt så kör Segeltorp över Bajen i den tredje akten och vinner tillslut med hela 8-0. Efter en mållös första period så tar Segeltorp ledningen genom Mathias Sundberg efter 8.31 och innan den andra perioden var till ända så hade Dennis Nordström utökat Segeltorps ledning till 2-0. I den tredje perioden slutar skotten 12-12 men Segeltorp vinner perioden med hela 6-0 och matchen med 8-0.

Väsby – Vallentuna 2-3
Vallentuna har fått klara sig utan sin förstemålvakt Alexander Jirhage den senaste månaden på grund av skada. Ikväll var han tillbaka i norrortsderbyt mot Väsby. Förre Väsbybacken Joel Östman gav Vallentuna ledningen efter drygt åtta minuters spel. I slutet av perioden gör Väsbys slovakiske back Vladimir Lukacik 1-1 från blålinjen i spel fem mot fyra. Väsby tar sedan ledningen i den andra perioden efter att Christoffer Gozzi gjort 2-1.  I den perioden vänder sedan matchen igen och Vallentunas förstakedja med Johannes Sandberg, Oskar Carlsson och Gustav Jansson blir avgörande. Först kvitterar Oskar Carlsson till 2-2 och med 3.40 kvar att spela av ordinarie matchtid gör Gustav Jansson 3-2 till Vallentuna, ett resultat som står sig.

Sollentuna – Enköping 2-4
Enköping har skaffat sig ett bra utgångsläge inför de två avslutande omgångarna efter 4-2 segern borta mot Sollentuna. Enköping spelade disciplinerat i egen zon och Simon St:Cyr var riktigt bra i ESK-målet.  Efter den första perioden ledde ESK med 1-0 och i den andra kunde man gå ifrån till en 4-0 ledning. I den andra periodens slutminut reducerade Sollentuna till 1-4 genom Fredrik Wink och i den tredje perioden kan Felix Såsser reducera till 2-4 i spel fem mot fyra. Men nämrare än så kommer inte Sollentuna , Enköping vinner med 4-2 och ligger nu sju poäng före Segeltorp och Vallentuna i tabellen inför avgörandet.

Hudiksvall – Hanviken 3-1

Hudiksvall fortsätter att ha problem med Hanviken. På bortais vann man med 1-0 och i kväll vinner man hemma med 3-1 efter att ha gjort det sista målet i tom bur med 30 sekunder kvar att spela. Kvällens målskytte inleddes redan efter 1.03 efter att Sebastian Fakt överlistat Hanvikens målvakt Hugo Edlund med sitt 13 mål för säsongen. I den andra periodens inledning gör ovane målskytten Albin Runesson 2-0 med sitt första mål för säsongen.  Hanviken reducerar sedan till 2-1 i spel fem mot fyra genom Emil Leijon. I den tredje perioden forcerar tabelljumbon efter ett kvittering men i stället kan Adam Seydlitz göra 3-1 i tom bur.

/Mats Tjernström