Lindlöven hade målkalas i Surahammar & Malung förlorade ”hemma” mot Grums”

Det bjöds på full omgång i den västra serien under onsdagskvällen.

Malung – Grums 3-4

Malung skulle tagit emot Grums under kvällen, men på grund av isproblem så kom lagen överens om att spela matchen i Grums istället.
I början av matchen märktes det också att det var Grums hemmaplan och laget tog ledningen med 0-1 genom Pelle Hedlund efter knappt fyra minuters spel.
Men Malung vande sig vid isen och kom in i matchen ju längre den första perioden pågick. Halvvägs in kom kvitteringen till 1-1 genom Emil Ax och bara en dryg minut senare hade Patrick Eriksson givit ”hemmalaget” ledningen med 2-1. Grums vann skotten i den första perioden med 22-7 men trots det var ställningen 2-1 till Malung.
I den andra perioden sköt Grums betydligt mindre, de halverade sin skottproduktion och fick bara iväg elva på mål, en av de slank in i målet bakom Robin Christoffersson och det var kvitterat.
Fyra minuter in i den sista perioden tog ”gästerna” ledningen på nytt genom Lukas Söderlund och när Martin Nilsson satte 2-4 för Grums med en knapp minut kvar att spela kändes det avgjort.
Mårten Dalmans snyggade till siffrorna när det återstod 14 sekunder att spela men närmre än så kom aldrig Malung som fick vända hem till Dalarna utan poäng.
Grums har nu en poäng upp till Arboga med en match mindre spelad och på söndag möts lagen i Grums, snacka viktig match.

Kumla – Borlänge 1-4

Serieledande Borlänge begav sig till Kumla för att hämta hem nya poäng och säkra seriesegern till 100%.
Jonathan Frykholm i Kumlas mål fick slita rejält under matchen och i den första perioden räddade han samtliga 19 skott som Borlänge avlossade mot honom.
Målen i matchen dröjde till mittperioden innan Jim Jakobs gav gästerna ledningen efter knappt sju minuters spel.
Borlänges Sebastian Kaijser utökade ledningen till 0-2 efter en kvart men Kumla hade ändå kontakt inför den sista perioden, tack vare att Martin Eberhardsson reducerade på straffslag efter 17 minuter.
I den tredje perioden var det dock aldrig något snack om var poängen skulle hamna. Borlänge växlade upp en aning och gick ifrån i målprotokollet, Petter Mäkitalo satte 1-3 efter tolv minuter och Ludwig Wistén skickade in 1-4 i tom kasse i slutminuten.
Borlänge säkrade därmed seriesegern och har sju poäng ned till Tranås inför slutomgångarna.

Skövde – Forshaga 2-1 (förlängning)

I Skövde möttes två lag med stukat självförtroende som båda är klara för spel i vårserien efter jul.
Det var knappast något skönspel lagen bjöd publiken på och hemmalaget avlossade bara 16 skott, på hela matchen.
Forshaga tog ledningen knappt tre minuter in i mittperioden genom Robin Johannesson som satte sitt åttonde för säsongen.
Men Skövde kom tillbaka och kvitterade genom Alexander Henriksson efter knappa 14 minuter av mittperioden.
Fler mål än så fick publiken inte se förrän det blev dags för förlängning i Billingehov. Och väl där behövde hemmalaget ett powerplay för att lyckas avgöra tillställningen. Oscar Back sköt ett skott som på något märkligt sätt letade sig in bakom Andro Michel efter drygt två minuter av förlängningen och Skövde fick med sig bonuspoängen.

Mariestad – Arboga 4-2

Mariestad hade förvånansvärt enkelt att avfärda Allettan-jagande Arboga under kvällen.
Jesper Lindén ordnade 1-0 efter elva minuters spel och Linus Engqvist ökade på till 2-0 fyra och en halv minut senare.
Tre minuter in i mittperioden kom även 3-0 när Albin Sethsson skickade in pucken i nätet och det kändes som att Mariestad var på väg att plocka en ny trea.
Arboga behövde ett powerplay för att få hål på duktiga Tobias Sandberg och Mathias Linnarud reducerade drygt sex minuter in i mittakten till 3-1 men det här var Mariestads match från början till slut.
Douglas Lögdal satte 4-1 tolv minuter in i perioden och luften gick ur gästerna.
Gabriel Erkers reducerade knappt två minuter in i den tredje perioden men närmre än så kom de aldrig och Mariestad har nu tre poäng upp till Tranås på andraplatsen med två matcher kvar att spela, lagen möter dessutom varandra i den sista omgången.

Köping – Tranås 2-3 (straffar)

Köping jagar Allettan-plats efter jul och under onsdagen tog de emot topplaget Tranås i ishallen i Köping.
Hemmalaget förde också spelet under den första perioden och hade bud på mål vid ett par tillfällen men Fredrik Bergvik tog hand om alla puckar som nådde fram till honom.
Ledningsmålet kom istället halvvägs in i den andra perioden när nyförvärvet, Viktor Lennartsson presenterade sig genom att ge Köping ledningen mot ett av hans forna lag.
Kvitteringen kom knappt fem minuter in i den tredje när Marcus Schelin hittade en lucka på Jonas Eneroth.
Med fem minuter kvar att spela tog gästerna även ledningen.
I powerplay dunkade Anton Blomberg in 1-2 och det såg ut som att Tranås var på väg att få med sig samtliga tre poängen hem.
Men Köping ville annorlunda, de plockade ut Eneroth med knappt två minuter kvar att spela och då kvitterade Emil Eriksson till 2-2 och tog matchen till förlängning.
Den blev mållös och matchen fick istället avgöras på straffar.
Där gjorde Marcus Schelin och Anton Blomberg samma sak som de gjort i den tredje perioden, mål. Medan Johan Eek var den enda i hemmalaget som lyckade göra mål i straffläggningen.
Bonuspoängen därmed till Tranås som har tre poäng ned till Mariestad inför avslutningen och för Köpings del så ligger de just nu fyra i tabellen, med två poäng ned till Grums som är sexa och har en match mindre spelad.

Surahammar – Lindlöven 1-7

Lindlöven har vaknat till på allvar på slutet av säsongen och körde fullständigt över Surahammar under onsdagskvällen.
Max Lalander gav gästerna ledningen efter knappt fyra minuters spel och efter dryga åtta minuter hade Niklas Lihagen ökat på till 2-0 för gästerna.
I den andra perioden reducerade Surahammar genom Eric Viklund men Surahammar var aldrig riktigt nära att störa Lindlöven i den här matchen.
Jonathan Rodensjö satte 1-3 två minuter in i den tredje perioden, minuten senare ökade Anton Björkman på till 1-4 och matchen var avgjord.
Halvminuten senare satte Niklas Lihagen 1-5 och några minuter senare kom även 1-6 genom Anton Björkman.
Filip Bergmark fastställde slutresultatet till 1-7 när det återstod knappt åtta minuter av matchen och Lindlöven har nu en poäng upp till Malung på sjunde plats, fyra poäng upp till Grums på sjätte plats och fem poäng upp till Arboga på Allettan-plats.