INFÖR VÄSBY VS TYRESÖ-HANVIKEN

Det här var tänkt att vara matchen när Väsby Hockey skulle säkra platsen till Allettan. Men Väsby fick fira platsen i ”kostym” redan under fredagskvällen när Vallentuna gick bet i att besegra Visby-Roma och det gör att Väsbys avstånd ner till just Vallentuna är ointagligt. För tredje säsongen i rad kommer Väsby Hockey nu oerhört glädjande att spela i Allettan och vi lyfter på hatten till alla inblandade och konstaterar att det är oerhört starkt gjort.

Så nu blir matchen på söndag istället en klang och jubel föreställning där jag hoppas att så många som möjligt, trots allt julstökande och på självaste andra advent, kommer ner för att hylla killarna till ännu ett stordåd.

Tyresö-Hanviken är det då som kommer som prominenta gäster. Det är ett lag som haft en tung höst med endast åtta inspelade poäng men som i onsdags faktiskt inte alls var långt ifrån att ta poäng från självaste HudiksvallsHC. Matchen i Glysishallen var länge jämn och det var först i slutskedet som hemmalaget kunde avgöra med att sätta 3-1 kassen i tom bur. Det är möjligt att gästerna från Tyresö börjar hitta ett sätt närma sig laget vilket ju är ett måste om laget ska säkra nytt kontrakt till vårkanten med eller utan kvalspel.

Tyresö-Hanviken ställer ett ungt lag på benen i år där många är förstaårsseniorer. Det är då viktigt för det unga gänget att de äldre i laget sätter an tonen i matcherna.En av dessa äldre och mer tongivande spelarna heter Dennis Folke. Han har gjort godkända tio poäng på sjutton spelade matcher och utmärker sig ofta i matcherna tack vare en riktigt frän skridskoåkning. Jag har tagit några ord med Dennis vars tankar inför helgens match låter enligt följande.

Hej Dennis! Du fick uppleva er onsdagsmatch mot Hudik från läktaren eftersom du var skadad då. Vad fick du uppleva anser du?

Hej, ja det stämmer och väldigt tråkigt att inte kunna vara med och bidra men så är det ibland! Tycker vi bjuder på 1-0 målet men sedan sen är det en tajt match och vi gör det bra mot ett lag som Hudik men de tar vara på sina chanser och drar därför det längsta strået!

Sett till matchresultatet 3-1 verkar det som att ni gjorde en fin insats. Hur skulle du vilja summera den från er sida?

Det är återigen bra och jag tycker vi spelar som vi ska i sextio minuter!

Vad tar ni med er från den insatsen inför mötet mot oss på söndag?

Men det är just det hårda jobbet som vi gör i sextio minuter som vi måste ta med oss nu till på söndag.

Hur är det för egen del då, kan du spela då tror du?

För egen del så känns kroppen bra igen och jag kommer vara tillgänglig för spel på söndag. 🙂

Annars har ni haft en rätt kämpig säsong där förlusterna blivit många till antalet. Vad är det som inte gått som ni tänkt er anser du?

Ja, tyvärr har det blivit så! Vi har haft en tendens att spela väldigt ojämnt i matcher och inte haft det hårda jobbet under hela matcherna och då blir vi hårt straffade.

Vad behöver ni förbättra i ert spel till nystarten i Fortsättningsserien efter nyåret?

Efter nystarten efter jul hoppas jag att vi kan bli full trupp och att vi blir bättre i speciell teams. Det är en viktig faktor i dagens hockey.

Ni får chans till en revansch mot oss på söndag efter en stor förlust för er del när vi möttes senast. Vad kommer du ihåg från den matchen?

Jag kommer inte ihåg så mycket och det är en sån match man försöker glömma ganska snabbt! Jag kommer bara ihåg att det rasade iväg mål på slutet.

Det var väl första gången som du mötte Väsby, eller? Vad tyckte du om oss och vad tycker du kännetecknar oss?

Ja, det var första gången. Ni är ett bra lag som är spelskickliga.

För de som inte sett Tyresö-Hanviken spela i år. Hur skulle du vilja beskriva ert gäng och vad tycker du karaktäriserar er?

Skridskostarkt lag som spelar med mycket fart!

Vilka i ditt lag tycker du lyst mer än övriga på sistone och som vi i Väsby behöver passa upp lite extra på?

Jag tycker Martin Carlsson har sett riktigt vass ut och gjorde även en jättebra match senast mot Hudik. Charlie Ahlberg börjar komma igång bra också.

Vilka nycklar kommer ni inför mötet på söndag trycka lite extra på tror du?

Vi kommer trycka på att jobba sextio minuter över hela banan och göra det enkla.

Slutligen Dennis, hur går det på söndag och varför tror du det?

Jag tror på en tajt match där vi drar det längsta strået!;)

//# 25 – Dennis Folke – Tyresö-Hanviken SK

För Väsby kommer matchen på söndag säkerligen att bli en härlig sådan att spela.När nu Allettanplatsen är säkrad kan alla spela avslappnat och ha en härlig möjlighet av att bara kunna njuta av tillfället. Samtidigt är detta ett bra tillfälle för spelarna att kunna hitta tillbaka skarprättarspelet för det finns nog möjligheter till att det kommer att skapas en del lägen i matchen som lär bli rätt öppen söndag när den nu inte gäller speciellt mycket mer än äran.

Lagkapten Christoffer Gozzi analyserar läget i Väsbylägret och hans tankar inför matchen som lyder så här.

Hej Christoffer! Vi lyckades inte med vår målsättning att säkra en plats till Allettan redan under onsdagskvällen när vi förlorade mot Vallentuna med uddamålet. Vad var det som gick snett för oss anser du?

Vi var inte riktigt lika desperata som Vallentuna över sextio minuter helt enkelt.

Vallentuna kom ut väldigt hårt ur startblocken medan vi åtminstone inledningsvis inte alls var på tårna. Varför blev det så tror du?

Svårt svara på varför det blev så men kändes som att vi slappna av för mycket och trodde att det skulle lösa sig.

Sedan tycker jag ändå att vi jobbar oss in i matchen och har ändå ledningen inför den sista perioden. Varför klarade vi inte av att hålla den ända in i mål tror du?

Återigen så känns det som att de var lite mer desperata än vad vi var därför fick de in pucken när vi missade.

Vi har skapat mängder med lägen i många matcher på sistone nu utan att inte alls få den utdelningen som vi många gånger kanske förtjänat. Vad behöver vi göra för att i högre grad ta tillvara på våra chanser tror du?

Vi behöver nog bara vara lika hungriga som var varit under hösten så kommer målen till slut .

På söndag får vi ännu en chans att göra bot och bättring när Tyresö-Hanviken gästar oss. Varför ska vi göra det bättre då jämfört mot vad vi gjorde mot Vallentuna?

Bara jobba vidare. Vi får lära oss av onsdagsmatchen och komma ut betydligt mer bestämt. Vi vet att alla lag i denna serie är bra.

Senast vi mötte dem tog vi en ganska komfortabel seger med stora siffror. Varför kommer vi på söndag inte underskatta motståndarna med tanke på hur det såg ut senast vi mötte dem?

Eftersom alla kan slå alla så behöver vi gå in på samma sätt som vi skulle spela en Allettanmatch.

Slutligen Christoffer, hur kommer Väsby att utmärka oss i matchen på söndag?

Eftersom vi är klara för Allettan så ska vi gå ut och visavarför vi har tagit oss dit!

//# 19 – Christoffer Gozzi

Det är fortsatt kontantfri entré som gäller i Vilundahallen. Kort och swish går braoch inträde via swish är nr: 123 189 9640,ange aktuell match i meddelanderaden. 100kr kostar det för vuxna och 50kr för pensionär och ungdom. Väsbys säsongskort gäller ocksågivetvis som inträdesbiljett. Ingen webbsändning finns att tillgå från matchen.

Nytt är att det även går att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via hemsidan, bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

I entrén i Vilundahallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längsttill höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Varmt välkomna till Vilundahallen!