Säsongen över, drama i Östra!

Ja, då har de 18 lagen i Kvalserien till Hockeyettan spelat färdigt!

Seriesegrare blev:

Södra -Halmstad
Västra- Surahammar
Östra- Linden

De tre lagen är säkra på avancemang och troligen andraplaceringarna också:

Södra-Borås
Västra-Strömsbro
Östra-Wings

I Östra var det en dramatisk omgång då serieledarna åkte till tredjeplacerade Wings med bra förutsättningar…man fick inte förlora med fyra mål! Linden hade också ett finger med i spelet för de hade en på förhand lättare uppgift..att vinna mot jumbon Trångsund och därmed kunna inkassera tre poäng.
Linden vann sin match och gick upp i serieledning medan Wings gjorde en osannolik match och vann över tidigare serieledarna med 8-3!!! Vi fick även se en fyramålsskytt i Otto Larsson! Det betydde en andraplats och högst troligt med spel i Hockeyettan nästa säsong. Hanviken som nu blir trea kanske får spela i Hockeyettan ändå om det faller sig så att vissa lag i Hockeyettan inte klarar licenser och annat, men det blir en skräckblandad väntan, kanske ända in i juni innan besked kommer.

I Södra förlorade serieledarna mot jumbon Alvesta men tog ändå hand om förstaplatsen före Borås som hade samma poäng men sämre målskillnad.
Trea blev Helsingborg som liksom Hanviken går en nervös tid tillmötes innan besked om i vilken liga man ska spela.

I Västra hände det märkliga att de tre första lagen i tabellen slutade på samma poäng, 19p.!!
Surahammar som haft massor av sjukdomar på slutet  vinner ändå serien, man håller undan med ett enda måls marginal före Strömsbro som i sin tur håller Munkfors på tredjeplatsen med fem måls marginal.
Tidigare hockeyettanlaget Arboga förlorar sin match och slutar på nästsista plats vilket är en riktigt tuff insikt. Man har haft en nästan osannolikt kärv säsong med en ändå, på pappret, bra trupp.

Östra

Trångsund-Linden 0-4

Calle Wendt, Trångsund: -Relativt jämn match men vi lyckas tyvärr inte göra några mål vilket gör att de aldrig blir match av det.
I tredje spelar Linden av matchen effektivt och de är bara att gratulera dem och Wings till avancemanget!

Jocke Lundholm, Linden: -Vi genomför en riktigt bra match , kommer ut starkt och vågar hålla i, ingen stress, jobbar på lugnt och metodiskt med ett skönt tålamod.

………………………

Viggbyholm-Nacka 6-4

Tim Johansson-Bräck, Viggbyholm: -Bedrövlig förstaperiod, sen taggar vi till och vinner andra med 5-0, vilket såklart var väldigt kul. Tredje spelas mest av. Alltid roligt med vinst!

………………………

Wings-Hanviken 8-3

Mattias Valente, Wings:-Ja vad skall man säga, 8-3 hemma i sista…..
vi behövde vinna med 4 puckar i för att vara med i racet om hockeyettan platserna och vinner med 5 puckar????
Slutar som bästa kval 2:a vilket borde innebära hockeyettan nästa säsong vilket varit vårt ”hemliga” mål.
Grym insats av alla idag och vi visar återigen en fantastiskt moral.
Idag är vi bättre än Tyresö på det flesta punkter.
Vi har hela tiden trott på det vi gjort även om inte alla gjorde det från början.
Fantastiskt skönt, nu tar vi med oss 3 poäng och stänger säsongen.
Stort tack alla inblandade för ett roligt hockeyår.

………………………

Södra

Grästorp-Vänersborg 5-3

Andreas Högosta, Grästorp: -En helt okej match, i första perioden vi skulle ha gjort några mål till klart bästa laget, i andra lite sämre fart, slarvar o bjuder lite för mycket. Tredje tar vi tillbaka initiativet , spelar med mer energi. Skön avslutning med derbyvinst

……………………..

Alvesta-Halmstad 4-3

…………………….

Helsingborg-Borås 2-3

Christoffer Holst, Borås: -Ja det satt långt inne men vi knöt näven och gjorde en riktigt bra tredje period som avgör tillslut. Roligt stolt över grabbarna.

………………………

Västra

Surahammar-Strömsbro 4-6

Conny Grundström, Surahammar: -Ja om jag hade i min vildaste fantasi målat upp ett skräckscenario så hade jag inte ens kommit i närheten av våran första period. Vi är helt paralyserade fram till vi gör 1-4 short handed. Sen växer vi in i det. Absolut ingen trevlig resa men vi lyckas på nått sätt reda ut det och det får man va nöjd med en sån här kväll!

Thomas Engman, Strömsbro: -En match som svängde.
Första perioden till oss.
Andra till Sura.
Tredje var jämn.
Tycker ändå att vi tyvärr bjuder på 2 mål idag. Men vi är grymt nöjda med vår insats. Nu ser vi fram emot Hockeyettan. Vill passa på att hylla spelarna och alla runt laget som har krigat hela säsongen.

…………………….

Arboga-Munkfors 2-5

Mikael Österblom, Arboga: Oj vad jag lider med killarna, ett härligt gäng som jag fått äran att vara med en kort tid. Tyvärr får vi inte till det idag heller..vi hittar vägar att förlora men..vi försöker in i det sista och vi tar ut målvakten och gör mål till 2-3…för att sedan straffas med två mål i tom bur.

…………………..

Fagersta-Hallstahammar 6-2

Mathias Karlsson, Hallstahammar:-Vi hade svårt och få den riktiga glöden från start, själva matchen var ingen höjdare, Fagersta ville vinna, de hade ju chansen lite, men det dog väl lite inför sista perioden