INTERVJU MED EDVIN OLOFSSON

Hej Edvin och varmt välkommen till Väsby Hockey. Vad gjorde att du valde att komma till oss?

– Tjena och tack så mycket! För mig var det ett ganska enkelt beslut att komma till Väsby när möjligheten dök upp. Har hört mycket bra om Väsby under säsongen och när Tom hörde av sig och berättade om föreningen kändes det helt rätt.

Vad känner man till om Väsby Hockey om man är från Västergötland?

– Ska jag vara helt ärlig så är det inte så mycket innan jag kom till Stockholm. Man visste att det var en stabil Hockeyettan förening som har historia av att spela i högre serier.

Hur skulle du vilja beskriva dig själv som målvakt och vem är Edvin Olofsson utanför isen?

– Som målvakt är nog spelförståelsen en av mina främsta nycklar. Sen är jag väl en ganska aktiv målvakt och inte så mycket av en ”robot”. Utanför isen är jag en social och glad kille. Frågar du andra så skulle de säga att jag pratar ganska mycket.

Du fick ju ett ordentligt genombrott den gångna säsong med Trångsund där du trots att du spelade i ett bottenlag hade fina räddningssiffror. Vad säger du om den för dig just avslutade säsongen?

– Först och främst var det tråkigt att det slutade som de gjorde. Det var ett fantastiskt gäng att spendera säsongen med. Men det är klart att det sliter på en att åka omkring och förlora så som vi gjorde, men de har varit en nyttig erfarenhet mentalt.

Hur har det påverkat dig som målvakt när du fått mängder med skott på dig under matcherna?

– Vatten, vatten, vatten… Det har varit en mental utmaning såklart. Är man inte ”där” mentalt till 100 % eller lägger fokus på annat så kommer de börja rinna iväg. En nyttig lärdom och utmaning.

Vad tar du främst med dig från din första riktiga säsong på seniornivå och som du kan ta med dig på din vidare hockeyresa?

– Oj, svår fråga. Det är klart att man tar med sig mycket från en säsong. Men framförallt har det väl handlat om att ta nästa steg för min del. Att bli en seniormålvakt.

Vad har du annars för målsättning med ditt hockeyspelande och vad strävar du framförallt efter?

– Jag sätter inga gränser för min ishockey, jag vill veta hur bra jag kan bli. Jag jobbar varje dag för att bli bättre, sen får man summera sin tid som hockeyspelare när man är klar. Men såklart siktar jag på de stora ligorna.

Vad är dina styrkor som målvakt och vad behöver du bli bättre på enligt din mening?

– Mina främsta styrkor är i min mening, spelet med klubban och spelförståelsen. Jag fyller ”bara” 21 i sommar så de är klart att jag kan bli bättre på allt.

Vad har du nu för förväntningar på den kommande säsongen med Väsby Hockey?

– Jag har inte kommit dit än, men jag har en väldigt positiv känsla av att komma till Väsby och jag tror att alla förutsättningar finns för att gå långt som lag. Men även att det finns goda utvecklingsmöjligheter för min egen del.

Avslutningsvis Edvin, vad kommer att känneteckna dig i Väsbydressen säsong 2019/2020?

– En hårt jobbande målvakt, på och utanför isen!

// Edvin Olofsson