EN SPELARE IN OCH TRE UT

Vi hälsar backen Alexander Glimtoft varmt välkommen till Väsby Hockey. Alexander har Vännäs HC som senaste klubbadress där han spelat i en och en halv säsong.  Innan det spelade Alexander i Borlänge Hockeyförening dit han blev värvad från Djurgårdens IF.

För det var i Djurgårdens IF som Alexanders spel gjorde så att klubbarna fick upp ögonen för den kortväxta (172 cm) men ack så spelskickliga backen. Precis som senaste förvärvet Markus Nygren, så var även Alexander en viktig kugge i det lag som två säsonger i rad vann JSM-Guld och han har även ett guld från U-16 SM och en mästartitel från Junior Club World Cup på sin meritlista från tiden i föreningen. Alexander fick även under sin sista säsong som J20-spelare speltid med Djurgården i Champions Hockey League.

Alexander är en spelare som främst bidrar till spelet med puck. Tack vare hans rörlighet och spelsinne sätter han ofta igång anfall snabbt och är sedan gärna med och fyller på i anfallen.

Alexanders fulla karriär kan ni se här via länken:

https://www.eliteprospects.com/player/115883/alexander-glimtoft

Sportchef Tom Tärnström om Alexanders intåg till truppen.

– Glimtoft är en rörlig, skridskostark och spelskicklig back med en förmåga att hitta en snabb och bra förstapass. Han har stor potential framförallt i det offensiva spelet och vi ser fram emot att se honom blomma ut rejält på seniornivå under kommande säsong.

Samtidigt som vi gläder oss över Alexanders intåg till föreningen så står det också klart att trion Ludvig Wiita-AdamssonFelix Lööv samt Fredrik Falk inte kommer att representera Väsby Hockey nästa säsong.  Vi tackar alla tre för deras förtjänstfulla insatser hos oss och önskar dem all lycka i framtiden.

Foto: Vännäs HC