Fem spelare med moderklubb i Hockeyettan draftade

I helgen draftades 217 unga talanger i den årliga NHL draften. Totalt draftades 26 stycken svenska varav 5 har sin moderklubb i Hockeyettan. Det handlar om Tobias Björnfot från Väsby som draftades som nummer 22 av Arizona, Simon Holmström från Tranås som valdes som nummer 23 av New York Islanders, Samuel Fagemo från Kungsbacka (Hanhals) som valdes som nummer 50 av Los Angeles Kings, Mörrumprodukten Karl Henriksson valdes som nummer 58 av New York Rangers samt Wingsprodukten Albin Grewe som valdes som nummer 66 av Detroit Red Wings.

Under våren har dessutom 20 svenska spelare skrivit avtal med NHL-klubbar. Hockeyettan är en viktig del av den svenska  “utvecklingsfabriken” och vi är stolta för att levererat ytterligare 5 i årets draft. Dessutom har Hockeyettan har drivit på frågan om ersättningar och nu kan moderföreningar räkna med förbättrade möjligheter till ersättning.

/Mats Tjernström/Nils Ekmark