ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Väsby Hockey tar pulsen på Visby-Roma

Nu har turen kommit till Visby-Roma som företräds av sportchef André Lundholm. Så här går hans tankar om den kommande säsongen.

 

Hej André Lundholm, sportchef för Visby-Roma. Hur är läget med dig så här mitt i sommaren?

Tack bara fint förutom att jag slitit av hälsenan så jag hoppar runt på kryckor. Men annars är det bara fint och solen skiner som vanligt ute på Gotland

 

Ni har en minst sagt rutinerad tränare i form av Hans ”Säcken” Särkijärvi och när han skrev på talades det om en allvarlig satsning mot Allsvenskan. Har arbetet med spelarrekrytering varit lättare i år jämfört mot tidigare med tanke på det tunga tränarnamn som ni har?

Ja det är otroligt kul att vi kunnat knyta till oss ”Säcken” de kommande tre åren. Han har ett stort driv och motivation och tar inte detta som något tidsfördriv utan glöden finns kvar i allra högsta grad. Vad gäller spelare så är det absolut en fördel, men likt tidigare år så trivs spelarna vi har otroligt bra så vi kommer till stor del ha samma lag som förra året men som spetsas med ett par intressanta namn. De få nyförvärv vi kommer ha (ca 5 st) har alla varit väldigt positiva till ”Säcken” då de förstår att han kan hjälpa dem ta nästa steg.

Visby Roma vill bli Hockeyettans bästa lag inom tre år men vi gör ingen satsning i form av ökad budget utan detta skall ske kontrollerat och långsiktigt.

 

Hur ser du på den trupp som du har satt ihop hittills?

Det känns bra, vi har kvar stora delar av den unga trupp vi hade ifjol så jag tror många därifrån kommer höja sig ett par snäpp tack vare den erfarenhet man samlade på sig ifjol i kombination med ytterligare en bra sommar. Sen har vi ett par intressanta förvärv som jag hoppas skall spetsa truppen lite, bland annat har vi i måndags presenterat Teemu Huttu från finska Mestis och igår tisdag släppte vi det intressanta backförvärvet Lucas Hedlund från Boden.

 

Vad för typ av ishockey förespråkar Särkijärvi och på vilket sätt har det påverkat ditt sätt att arbeta med spelarrekryteringar?

I Visby Roma har är det klubben som sätter grunderna i hur vi skall spela. Utifrån det rekryterar vi sedan spelare och tränare för att hålla kontinuitet. Att rekrytera en tränare som tex vill spela defensivt när man byggt en trupp för ett offensivt spel blir ju galet och vise versa. Genom att klubben sätter ramarna så kan arbetet pågå även när tränarbyten sker, jag anser det är viktigt att den röda tråden sitter i föreningen och inte individen. Men självklart har tränaren, i detta fall ”Säcken” fria händer att utifrån ramarna sätta sin prägel på alla sätt och vis.

Då ”Säcken” tillhört ledarstaben redan den gångna säsongen så har han god kännedom om alla spelare och vi har tillsammans diskuterat fram hur vi skall bygga laget och hjälpts åt vid spelarkontakter.

 

Hur många platser har ni kvar att fylla innan ni är klar inför seriestarten?

Vi har en centerplats och en backplats kvar.

 

Förra säsongen blev en ovanlig sådan för er med tanke på att ni hamnade i den södra Allettan vilket innebar väldigt många och långa resor för er del. Hur kändes det och tycker du att en geografisk inledning av Allettan är ett bra sätt att fördela lagen på?

Förr oss spelare det inte så stor roll om vi spelar i södra eller norra Allettan. Det vi var frågande till var varför man inte kunde planera resorna bättre. I grunden hade vi veckor där vi spelade borta på onsdag, hemma fredag borta söndag. En sådan vecka hinner vi knappt hem till hemma matchen och det både kostar stora pengar men ger inte heller oss några förutsättningar att prestera sportsligt. Då norra spelar mer dubbelmöten på helgerna tyckte vi att det hade varit bättre att sätta oss där, så kostnaderna för årets Alletta var tyvärr enorma. Med lite planering och hänsyn hade kostnaderna kunnat vara avsevärt lägre och utan att det drabbat andra lag negativt, jag hoppas på en förändring till kommande säsong om vi når Allettan.

 

Hur skulle du annars vilja summera er fjolårssäsong. Vad gjorde ni bra som ni vill ta med er till i år och vad behöver ni förbättra för att kunna ta ytterligare kliv?

Jag tycker vi pendlade enormt i prestation ifjol igen. Vissa matcher spelade vi riktigt bra andra var det långt ifrån bra. Play off är väl det enda jag egentligen är nöjd med, segern mot Mariestad var en stark prestation mot ett bra lag. Matchserien mot Tranås där vi föll på övertid i den tredje och avgörande matchen var också bra, men annars var det tyvärr för mycket upp och ner, vi skall jobba hårt på att komma till rätta med det.

 

Träningsmatcher är något ni inte brukar spela speciellt många utav. Hur ser planerna ut inför sensommaren, hur många matcher blir det innan seriestarten och vilka möter ni?

Vi hade en grundplan med ett lag som skulle besöka Gotland för två matcher, tyvärr tvingades dem att ställa in så vi jobbar just nu på detta. Vi brukar bara spela 2-3 träningsmatcher och det räknar vi med att göra även i år.

 

Hockeyettan Östra innehåller två nya lag jämfört mot tidigare i form av nykomlingarna Strömsbro samt Wings HC, Arlanda. Vad tror du om serien i år, tror du det blir tuffa kamper om de fem platserna som går till Allettan?

Ja det tror jag, det hade så klart varit superkul om Almtuna spetsat serien ytterligare men samtidigt får man väl glädjas med dem att de fick tillbaka sin plats i HA. Jag tycker Östra blivit bättre och bättre och jag hoppas och tror att serien även i år kommer vara jämn och bra.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Jag tror inte på några större skrällar men jag gissar på Hudiksvall, Huddinge, Väsby, Visby och Enköping.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Jag tror det finns många lag som kan ställa till det för topplagen men inte över 22 omgångar, det kommer vara jämnt och säkert lite dramatik in på slutet men jag tror ovan fem lag står klara för Allettan när serien är färdigspelad.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Vi möttes endast två gånger den gångna säsongen med varsin tagen seger. Vad tror du om Väsbys chanser i år och vad säger du generellt sett om oss när du kikar på vårt lagbygge?

Jag har stor respekt för Väsby och Tom´s lagbygge. Vi brukar surra lite mellan säsongerna så jag har hyfsad koll på truppen och tankarna, jag tycker det ser bra ut och Väsby har ju på allvar etablerat sig som ett topplag de sista säsongerna.

 

Vilket eller vilka lag i vår serie tycker du det är skönast att vinna mot. Motivera även gärna varför.

Hmm svår fråga, spontant säger väl alla topplagen inklusive Väsby 🙂 Nej men måste jag säga något lag så är det väl Huddinge och till viss del även Hudiksvall. Vi har kamperat mot varandra åtskilliga gånger, det är bra klubbar som är välorganiserade, välcoachade och med bra spelare. Så det klart att det tänder till lite extra mot dessa lag. Men som sagt även lag som t ex Väsby är ju tuffa och bra matcher så dessa ser man också fram emot.

 

Det har ju pratats om att banta ner lagen i Hockeyettan från dagens fyrtiosex till endast trettiosex. Vad tycker du om det resonemanget?

Jag är skeptisk till det, sportligt hade det varit kul men kostnaderna skulle skena vad gäller resor för lagen från Stockholm och norrut. Väsby kanske hamnar i Norra redan från start. Det är ohållbart med bara tre serier så till vida att inte Hockeyettan kan skriva centrala avtal som inbringar betydande belopp så att klubbarna får in en bra slant som täcker de ökade kostnaderna. Jag tycker dagens upplägg är det bästa när man väger in alla parametrar. Däremot kan man så klart titta på hur man göra Play Off mer begripligt nu när det blir ändringar på antalet platser för upp och nedflyttning.

 

Något annat nytt är ju att endast ett lag från Hockeyettan flyttas upp till Allsvenskan men å andra sidan är ett lag garanterade möjligheten att spela där. Vad känner du kring det?

Lite synd, jag hade så klart sett att det fortsatt varit två platser. Låt säga att vinnaren av hockeyEttanfinalen gått rakt upp medan förloraren fått möta lag 13 i Hockeyallsvenskan i bäst av fem möten om den sista platsen.

 

Slutligen, på vilken placering tror du att Visby-Roma hamnar när tjugotvå omgångar har spelats av Hockeyettan Östra?

Helt ärligt så spelar inte det så stor roll så länge vi är topp fem. Det viktiga är att vi blir bättre och bättre för varje månad hela säsongen och inte peak´ar innan jul. Sen är det självklart att vi vill vinna varje match men det är viktigt att man utvecklas under säsongen och inte bara ser kortsiktiga segrar.

 

// André Lundholm – sportchef Visby-Roma