ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Väsby Hockey tar pulsen på Huddinge Hockey

Vi fortsätter med genomgång av våra motståndare i höst/vinter och nu har turen kommit till hårdsatsande Huddinge Hockey som här representeras av deras nya tränare Mikael Österblom.

 

Hej Mikael Österblom, ny tränare för Huddinge Hockey. Hur är läget med dig så här mitt i sommaren och hur ser sommarplanerna ut?

Hej! Nu har det lugnat ner sig lite men det har varit intensiva veckor för att få ihop laget.  Nu går tränarteamet och spelarna på 4 veckors semester.

Själv åker jag med familjen till Spanien i 2 veckor. Sen en vecka neråt landet för att titta på dotterns handbolls turnering. Sista vecka blir vi hemma och förbereder det sista innan vi går på is.

 

Du har tagit klivet några kilometer österut, från Segeltorp till Huddinge. Vad gjorde att du valde att ta klivet från Torpet till Huddinge?

Det var ett svårt val. Trivdes bra i Segeltorp. Men efter 2 år så kändes som vi hade fått ut maximalt av laget. Sen passar Huddinge bättre för att få ihop arbetsliv och familjesituationen.

Har företaget i Huddinge och vi bor 200 m från hallen plus att ena dottern spelar där också. Sen har Huddinge alltid varit ett topplag så det ska bli spännande att se vad vi kan uträtta.

 

Det är vitt skilda förutsättningar mellan klubbarna från samma kommun. I Segeltorp hade du kanske inte större krav på dig men i Huddinge är det helt annat än en kravlös miljö. Vad känner du kring detta faktum?

Ser det som en utmaning.  Jag gillar att jobba med gruppen. Ska vi gå långt gäller det att alla är med på resan och bidrar. Men självklart så är det en nivå till, mot laget jag tränade förra året.

Här är det många spelare som har som mål att spela minst i allsvenskan. Men det är bara inspirerande.

 

Du har ju lyckats få tillbaka en hel del forna Huddingespelare från ditt forna gäng inför denna säsong. På vilket sätt lyckades du få dem tillbaka på elitsatsande tåget igen?

Jag och Björken lyckades redan förra året få dom till Segeltorp. Vi trivdes bra ihop och några ville följa med när vi gick till Huddinge. Inget konstigt med det.

 

I många intervjuer från Huddinges hemsida är det många som pratar om Allsvenskan igen för Huddinge. Är det just Allsvenskan som är målet med den snart stundande säsongen eller hur ser du på den kravbild som ställs på er i Huddinge?

Vi har inget krav från föreningen att vi måste upp i allsvenskan denna säsong.Men på sikt vill klubben spela i allsvenskan. Men alla som håller på med detta vill vinna så mycket det går och spela långt in i april. Gör man det så spelar man om allsvenska platsen. Målsättningen tar vi tillsammans med laget.

 

Hur har annars ett träningsupplägg sett ut under försäsongen? Har det varit likt det ni hade i Segeltorp eller mer såsom det varit i Huddinge de senaste säsongerna?

Vet inte hur Huddinge har tränat förut. Vi kör ett upplägg som björken min tränar kollega lägger upp.

Har stort förtroende hur han la upp det förra sommaren och denna. Vi kör totalt 5-6 pass i veckan. Både med laget och individuellt.

 

Hur ser det i truppen för er, är ni klara eller söker ni fortfarande några pjäser till ert lag?

I dagsläget är vi full trupp 2 målvakter . 7 backar men är muntligt överens med den 8:e , 15 forward men är muntligt överens med den 16:e. Vi kommer ha en stor trupp och kommer låna ut 1-2 st spelare.

 

När startar ni upp efter sommarledigheten, när är första ispasset och när spelar ni första träningsmatchen?

Vi går på is 5/8 och har första matchen mot Almtuna 14/8.

 

Hockeyettan Östra innehåller två nya lag jämfört mot tidigare i form av Strömsbro samt den andra nykomlingen, Wings HC, Arlanda. Vad tror du om serien i år, tror du det blir tuffa kamper om de fem platserna som går till Allettan?

Det ska vara tufft att komma topp 5. Alla lag har nog som mål att komma topp 5, annars ska man inte hålla på med detta.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Har bra koll på dom andra lagen. Men mitt fokus ligger på Huddinge nu. Men Hudiksvall, Visby och Väsby borde ligga med där uppe.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Enligt Strömsbro så säger dem själva att de ska dit, så dem får bli min outsider.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Vad känner du till om oss och vad tror du om våra chanser?

Mot Väsby är det alltid lite hatkärlek. Alltid tuffa matcher både på isen och i båsen. Tycker Väsby sista åren har tagit ett steg till i utvecklingen och är alltid ett topplag. Väsby kommer garanterat att vara topp 5!

 

Vilket eller vilka lag i vår serie kommer du och dina fans att njuta mest över att vinna mot. Motivera även gärna varför.

Hudiksvall är alltid roligt att slå. De har väl 5-6 gånger högre budget är oss. Men det är inte det som alltid avgör utan allt ska avgöras på isen. Sen måste jag säga att det är skönt att vinna borta i Visby.

Mycket folk som står och skriker en i nacken.

 

Det har ju pratats om att banta ner lagen i Hockeyettan från dagens fyrtiosex till endast trettiosex. Vad tycker du om det resonemanget?

Både bra och dåligt! Ekonomin ser ju ut så där för många lag. Det lär ju inte bli lättare med längre resor från dag 1. Men serien skulle bli ännu tajtare och jämnare på en gång och hålla en bra nivå.

Något annat nytt är ju att endast ett lag från Hockeyettan flyttas upp till Allsvenskan men å andra sidan är ett lag garanterade möjligheten att spela där. Vad känner du kring det?

Personligen så tycker jag att det är bra att ett lag garanterat går upp. Men jag skulle vilja att ett lag till skulle ha chansen att kvala upp och slå ut ett allsvenskt lag.

 

Slutligen, vad kommer att känneteckna Huddinge säsong 2019/2020 och vad kommer att göra er svårslagna i vinter?

Vi kommer fortsätta vara ett jobbigt lag att möta och åka mycket skridskor. Men vi ska inte åka skridskor i blindo. Vi ska värdera när vi ska sätta press och när vi ska ställa upp. Vi kommer vara tajta i försvarsspelet och ha ett bra anfallsspel där alla ska vara involverade från egen zon till anfallszonen.

 

// Mikael Österblom – tränare Huddinge Hockey