ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Väsby Hockey tar pulsen på Enköpings SK Hockey

Nu har turen kommit till fjolårets kollega från såväl grundserie som Allettan, nämligen Enköpings SK. Ett lag som inte siktar lägre denna kommande säsongen och som har ett lag som byggts ihop av nya sportchefen Christian Nordenberg. Hans tankar inför säsongen låter så här.

 

Hej Christian Nordenberg, sportchef för Enköpings SK. Hur är läget med dig så här mitt i sommaren och hur ser sommarplanerna ut?

Hej Krister! Allt är bara bra här. Jag kommer att spendera min semester med familjen. Men även lägga de sista pusselbitarna inför säsongen.

 

Du är som sagt sportchef för ESK, ett lag som tappat en del tongivande spelare från fjolårssäsongen. Med tanke på det, har våren och försommaren varit hektisk för dig?

Ja, det stämmer! Klart att det ställer till det lite när det är sju med moderklubb ESK som av olika anledningar väljer att lämna oss. Däremot kom det inte som någon chock då dialogerna under och efter säsongen varit bra och tydliga. Därav var vi förberedda på att vi skulle få göra förändringar, så ja, det har varit många samtal och möten kan jag säga.

 

Hur ser du annars på ert lagbygge så här långt. Vad har varit fokus i rekryteringarna och vad återstår innan ni är fulltaliga?

Vi är trygga med det lag vi bygger. I detta team finns inget I utan vi jobbar tillsammans mot de mål vi har. Därför har vi lagt enormt mycket fokus på karaktären. Viljan att bli bättre varje dag är ett krav hos oss. Du ska komma till hallen av rätt anledning och det är definitivt inte att bli en träning äldre. Just nu har vi 2 backplatser och en forwardsplats kvar att fylla.

 

Den gångna säsongen blev den bästa på väldigt länge för ESK. Varför tror du att ni kommer att kunna upprepa den även kommande säsongen?

Nu har vi en trupp där samtliga spelare spelat i AllEttan eller högre upp i seriesystemen. Det hade vi inte förra året. Vi har dessutom blivit ett år mer erfarna och vet vad som kommer att krävas av oss för att vi ska nå dit. Som jag sa tidigare bygger vi mycket på karaktärer och det i kombination med målmedvetenhet, tävlingsinstinkt och det egna drivet blir nycklar om vi ska upp på den nivå där vi vill vara.

 

Hur har annars ert försäsongsupplägg sett ut och vad har varit fokus under träningarna?

Vi har tränat 3 pass i veckan gemensamt sedan 15/4 och utöver det har spelarna haft individuella träningsscheman utifrån testresultat som de fått jobba med parallellt. Fokuset förutom att svetsa samman gruppen och tävling har legat på att täppa hål på varje kropp för att vi ska kunna få ut så mycket som möjligt av varje kropp.

 

När startar ni upp efter sommarledigheten, när är första ispasset och när spelar ni första träningsmatchen?

Vi samlas 1/8 för tester. 3/8 går vi på is och 15/8 möter vi Lindlöven uppe i Lindesberg.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Absolut nu har vi ju ett år I östra serien så nu känns det som att vi har bra koll på vad vi kommer att möta under hösten. Topp 5 i grundserien blir Huddinge, Hudik, Visby, Väsby och Enköping.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Det jag märkte förra året är att alla lag (förutom Hudik) hade matcher där de förväntades ta poäng ändå inte gjorde det. Det visar bara att alla har en chans oavsett.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Vad känner du till om årets upplaga av Väsby och vad tyckte du kännetecknade oss under fjolårssäsongen i mötena med er?

Många spelare är kvar från förra året och jag har haft en bra dialog med Tom under våren/sommaren så vi har nog rätt bra koll på varandra. vi ska ju dessutom möta varandra i träningsmatcher i år igen. Tycker att det är väldigt bra hockeymatcher mot er. Ni spelade med en mycket fart och kändes som ett hot nästan varje anfall förra året.

 

Vilket eller vilka lag i vår serie tror du det blir skönast att vinna mot och motivera även gärna varför.

Nu kommer jag att svara tråkigt men vi tar en match i taget. 3p mot ett tippat topplag är ändå inget värt om vi får 0p mot jumbon. Återigen det gäller att vara på tå varje kväll.

 

Det har ju pratats om att banta ner lagen i Hockeyettan från dagens fyrtiosex till endast trettiosex. Vad tycker du om det resonemanget?

Jag själv ur mitt perspektiv är positiv till det. Det skulle höja kvalitén på HockeyEttan och jag tror att alla som har ett mål med sin sport vill tävla mot de bästa oavsett nivå.

 

Något annat nytt är ju att endast ett lag från Hockeyettan flyttas upp till Allsvenskan men å andra sidan är ett lag garanterade möjligheten att spela där. Vad känner du kring det?

Det tycker jag är synd, gillar det upplägg som är idag. Vi vill ju ändå ha mer folk i våra ishallar runt om i Sverige. Kvalserier är ju ett bevis på att fans sluter upp kring sina lag.

 

Slutligen, vad kommer att känneteckna ESK säsongen 2019/2020 och vad blir den primära målsättningen för er del?

Vi bygga vidare och utveckla det vi påbörjat. Jag vill att vi ska våga mer offensivt och ha mer fart i nord och syd spelet. Vårt mål är att gå obesegrade ur grundserien, dvs. antingen vinner vi eller också lär vi oss något. Vårt mål är prestera så nära max som möjligt varje kväll och att spela så länge som möjligt i vår.

 

// Christian Nordenberg – Sportchef Enköpings SK Hockey