ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb Slut
Hockeylag LEJ 1
Hockeylag KAL 4
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Väsby Hockey tar pulsen på Segeltorps IF

Nästa lag på tur är Segeltorps IF. Ett lag och en förening som i våras upplevde sin största framgång någonsin på herrsidan när laget spelade Allsvenskt playoff. Där pressade laget numera allsvenska Kristianstads IK i två matcher och hade ett lag som vimlade av rutin. Nu har merparten av dessa meriterade spelare lämnat laget och ”Torpet” tvingas bygga nytt. Även tränaren är ny och heter Joakim Gustafsson. Han har jag tagit några ord med och inför vad som komma skall så säger han så här.

 

Hej Joakim Gustafsson, ny tränare för Segeltorps IF. Hur är läget med dig så här mitt i sommaren och hur ser sommarplanerna ut?

Tjena, det är bara bra. Jag kommer vara med familjen, spela golf och åka runt lite i Sverige och ta 10 dagar i Lettland då min mammas sida har sitt ursprung därifrån.

 

Detta är första gången du tar dig an ett seniorlag på denna nivå. Vad tror du väntar dig och Segeltorp säsongen 2019/2020?

Jag ser framemot säsongen. Ska bli kul att tillhöra ett seniorlag, även om vi kommer ha ett relativt ungt lag. Det kommer bli rolig utmaning både för mig och laget.

 

Du tar dig an ett lag som under fjolårssäsongen gjorde en väldigt fin säsong väl uppbackad av ett gäng rutinerade spelare som nu till större delen är borta från laget. Vad för förväntningar finns från klubbens sida inför denna med vitt skilda förutsättningar?

som du säger så är det en helt ny trupp. Föreningen har som målsättning att ta sig till Allettan. Självklart så är det en utmaning men förhåller vi oss inte till ett högt uppsatt mål så är det svårt att hålla en hög kravprofil.

 

Med tanke på det stora manfallet, vad har varit fokus för er del när det gäller spelarrekryteringar?

Vi har satsat på att få till oss unga spelare som vill framåt, att de ska få en chans att visa upp sig tex. Ludvig Christoffersson och Tomass Ziele.  Spelarna från div2 har Jesper Eriksen mött förra året med Viggan så vi har koll på dessa.

 

Sedan är det skönt att kunna rekrytera till sig en back som Jonas Vidlund. Han kommer bli vårt ankare och han har tränat på ruskigt bra!

Hur mycket har du själv varit inblandad i det och vad återstår i ert lagbygge innan ni när redo för seriestarten?

Det är i stort sett jag och Jesper som rekryterar alla spelare. Vi har 1-2 backar kvar samt 3-4 FW som ska in. Vi för dialog med några spelare som vi tycker är intressanta!

 

Hur har annars ert försäsongsupplägg sett ut och vad har varit fokus under träningarna?

Vi har kört två gemensamma pass där vi fokuserat på kondition. Spelarna har sedan kört 3-4 egna styrkepass.

 

När startar ni upp efter sommarledigheten, när är första ispasset och när spelar ni första träningsmatchen?

Vi startar igång helgen v32 med två ”komma igång” pass. Sedan är det full fart från v33. Första träningsmatchen är hemma fredag 23/8 mot Vallentuna.

 

Vad känner du annars till om Hockeyettan Östra och den typ av ishockey som spelas där?

Jag tycker det spelas en frejdig ishockey. Jag anser standarden är bättre än vad man hör. Kollar vi tillbaka till tidigare säsonger så är det alltid några lag från östra som är med länge i playoff spelet.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Jag har inte så stor insikt i de andra truppbyggena. Jag tror topp 5 kommer bestå av Segeltorp, Visby, Hudiksvall, Huddinge, Väsby.

 

Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Jag tror på vårt lag. Vi kommer bli jobbiga att möta, som jag sa tidigare det kommer vara en tuff utmaning. Men det är bara stimulerande. Jag tror vi kommer få ihop en trupp som kommer ställa till det, helt klart.

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Vad känner du till om årets upplaga av Väsby?

Känner igen några spelare. Gillar Rodensjö när jag har sett LHC j20 tidigare säsonger. Men Väsby är tuffa, unga, hungriga, skridskostarka.

 

Vilket eller vilka lag i vår serie tror du det blir skönast att vinna mot och motivera även gärna varför.

Svårt att inte säga Huddinge. En konkurrent i kommunen och på pappret en vass motståndare. Men de ska få ihop det också.

 

Det har ju pratats om att banta ner lagen i Hockeyettan från dagens fyrtiosex till endast trettiosex. Vad tycker du om det resonemanget?

Ej insatt i den diskussionen så jag har svårt att uttala mig.

 

Något annat nytt är ju att endast ett lag från Hockeyettan flyttas upp till Allsvenskan men å andra sidan är ett lag garanterade möjligheten att spela där. Vad känner du kring det?

Kristianstad gick ju upp i fjol, men innan dess vet jag inte hur det sett ut gällande hur många lag från ettan som gått upp. Men jag gillar att, vinner man en division/serie så ska man gå upp. Så bra utifrån den aspekten tycker jag.

 

Slutligen, varför kommer Segeltorp att överraska motståndarna säsongen 2019/2020?

En härlig grupp där alla jobbar för varandra. Mycket skridskor, goda vanor, och ett frejdigt spel.  Det ska vara tufft att komma till segeltorps ishall.

 

// Joakim Gustafsson – Tränare Segeltorps IF