ons 19 feb Slut
Hockeylag KLR 4
Hockeylag MRM 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag KUM 2
Hockeylag NYK 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag FOR 4
Hockeylag SUR 0
ons 19 feb Slut
Hockeylag MAL 6
Hockeylag LND 5
ons 19 feb Slut
Hockeylag PIT 2
Hockeylag KIR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag TEG 3
Hockeylag BOD 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag STR 10
Hockeylag SHC 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag SEG 2
Hockeylag WIN 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag ESK 5
Hockeylag HIF 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag VHC 3
Hockeylag ORN 6
ons 19 feb Slut
Hockeylag LIN 2
Hockeylag BHF 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag OIK 0
Hockeylag VSB 2
ons 19 feb Slut
Hockeylag HHC 8
Hockeylag VBK 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag GRU 2
Hockeylag SIK 12
ons 19 feb Slut
Hockeylag HAH 2
Hockeylag KRIF 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag NYB 2
Hockeylag MAR 3
ons 19 feb Slut
Hockeylag VRH 2
Hockeylag TRO 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag TRA 0
Hockeylag HUD 4
ons 19 feb Slut
Hockeylag DAL 4
Hockeylag TYR 1
ons 19 feb Slut
Hockeylag BOR 1
Hockeylag VIM 6
tor 20 feb 19:00
Hockeylag LEJ -
Hockeylag KAL -
tis 25 feb 19:00
Hockeylag HAH -
Hockeylag VSB -
fre 28 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -
lör 29 feb 16:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag HAH -

Väsby Hockey tar pulsen på Sollentuna HC

Sollentuna HC, våra grannar i söder är nästa lag att känna pulsen på. Det är ett lag som etablerat sig på Hockeyettan nivå men som förutom en säsong då laget gick till förkval till playoff våren 2017, stått lite och stampat. Det blir oftast en placering mitt i serien, utan någon reell chans uppåt och heller ingen större risk för att ramla ur. I år ska man dock råda bot på det förstnämnda enligt tränare Carl-Johan Klint som säger så här om sitt lag en dryg månad före ispremiären.

 

Hej Johan Klint, tränare för Sollentuna HC. Hur är läget med dig så här mitt i sommaren och hur ser sommarplanerna ut?

Allt på topp tack, jag hinner med en sväng till Grekland med familjen nu innan det är dags att börja fokusera på uppstart/ispremiär 5 augusti.

 

Det här blir din andra säsong i Sollentuna. Under fjolåret var ni ett ganska stadigt mittenlag. Ni hade en bit uppåt till absoluta toppen och var aldrig nära att behöva få kvala för att hålla er kvar. Hur skulle du vilja summera fjolårssäsongen?

På det stora hela så är jag nöjd med fjolåret. Vi började säsongen starkt och visade tidigt att vår högstanivå räcker till för att tävla med topplagen i serien. Samtidigt var vi för ojämna för att på allvar kunna konkurrera om en Allettan/play off-plats.

 

Vad gjorde ni bra som ni vill ta med er till i år och vad behöver ni förbättra för att kunna ta ytterligare kliv?

Vi har många bra bitar i själva spelet att bygga vidare på till kommande säsong, tror att nästa steg för oss är att se till att höja intensitet och kamplust när vi tränar, dels genom att jobba med attityden hos de spelare som är kvar från förra året men även hitta nyförvärv med rätt karaktär.

 

Ni har fått behålla en del viktiga spelare såsom bland annat poängspelarna Elias Lindskog och Lucas Lagerstedt vilket säkerligen varit viktiga för er att säkra kvar i föreningen. Hur ser du på den trupp som ni har satt ihop hittills?

Väldigt nöjd med att vi får möjlighet att jobba vidare med stora delar av förra årets trupp, spelarna verkar trivas i klubben.

 

Hur många platser har ni kvar att fylla innan ni är klar inför seriestarten?

Vi har 5-6 platser kvar att spika från det att vi går på is fram till seriestart.

 

Hur har ert försäsongsupplägg sett ut och skiljer det sig något åt från fjolåret?

Vi har i större utsträckning delat upp i mindre grupper för mer individanpassad träning i år, annars har upplägget varit liknande med fyra gemensamma pass i veckan och eget program på helgerna från maj fram till midsommar.

 

När startar ni upp efter sommarledigheten, när är första ispasset och när spelar ni första träningsmatchen?

Vi startar upp och går på is 5 augusti, första träningsmatchen är 14 augusti mot Tyresö/Hanviken.

 

Hockeyettan Östra innehåller två nya lag jämfört mot tidigare i form av nykomlingarna Strömsbro samt Wings HC, Arlanda. Vad tror du om serien i år, tror du det blir tuffa kamper om de fem platserna som går till Allettan?

Övertygad om att det är många lag med ambition att ta sig till Allettan så det kommer säkerligen bli tufft om dessa platser.

 

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras?

Tippandet överlåter jag till andra men Huddinge får nog gälla som favorit till seriesegern.

 

Tror du att det finns någon “outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de “topptippade” lagen i vår serie?

Ja, Sollentuna!

 

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Känner du till något om oss i år och vad tror du om Väsbys chanser i år?

Väsby ser i vanlig ordning starka ut, förväntar mig att ni är med i toppen och krigar.

 

Vilket eller vilka lag i vår serie tycker du det är skönast att vinna mot. Motivera även gärna varför.

Huddinge är det enda lag som Sollentuna inte slagit sedan man gick upp i Hockeyettan så det vore så klart skönt att bocka av den vinsten.

 

Det har ju pratats om att banta ner lagen i Hockeyettan från dagens fyrtiosex till endast trettiosex. Vad tycker du om det resonemanget?

Vet inte riktigt vad jag skall tycka, min grundinställning är att det i en utvecklingsliga som Hockeyettan är viktigare att tid och resurser läggs på träning/förutsättning för spelare snarare än på bussresor.

 

Något annat nytt är ju att endast ett lag från Hockeyettan flyttas upp till Allsvenskan men å andra sidan är ett lag garanterade möjligheten att spela där. Vad känner du kring det?

Tämligen neutral inför detta, går att argumentera både för detta och tidigare upplägg.

 

Slutligen, varför kommer ni i år att på allvar konkurrera om en plats till Allettan och vad kommer framförallt att känneteckna dina spelare säsongen 2019/2020?

Det faktum att vi fått behålla stora delar av ett ungt, hungrigt och utvecklingsbart lag talar för att vi har en bra möjlighet att flytta fram positionerna jämfört med förra säsongen. Det kommer gå undan när man möter Sollentuna i vinter!

 

// Carl-Johan Klint – Tränare Sollentuna HC