Borås öppnade med seger mot Halmstad

Borås vann på övertid med 3-2 mot Halmstad i den första träningsmatchen för säsongen.

Huvudtränare Janne Ericson ger sina tankar om matchen:

Kul att matchandet är igång och det är alltid viktigt med en seger! Extra roligt att så många kom och tittade (385), vilket visar på stort hockeyintresse i stan.

Efter en lite trevande inledning så växte laget in mer och mer i matchen. Spelarna verkar vara i fysiskt trim vilket är en förutsättning i dagens hockey. Att orka spela tuffa och täta matcher med hög intensitet och vara som bäst i 3:e perioden. Som ny tränare är det alltid lärorikt att få se laget och spelarna i matchsituationer. Det som var mindre bra idag är också våra utvecklingsmöjligheter. Tränare och spelare måste se det så, för det gör oss bättre framöver.

Det var mycket böljande spel fram och tillbaka och lagen bytte målchanser som det  ofta å ser ut i inledningen av säsongen. Men, det är något som publiken brukar gilla och jag köper det också än så länge. Det är bra att spelarna vågar spela ut och att viljan att göra sitt bästa finns där varje dag. Något negativt så var det väl en del onödiga utvisningar. Det måste jobbas bort för det har vi inte råd med framöver.

Kul att Johan Lantz såg stabil ut i målet och att Henke Eriksson hittade målformen direkt. Det är viktigt för honom och laget.

Nästa match för Borås är onsdag 19:00 mot Dalen HC. 

 

Målskyttar:
#23 Henrik Eriksson, 2, varav det sista i sudden.
#68 Hugo Bäckman-Ulmgren efter en snygg styrning framför mål på #5 Niclas Svedbergs slagskott från blå.

Publik: 385