BHC – HC Dalen 1-5

Gårdagens match i Lejonkulan mot HC Dalen slutade i förlust 1-5, där det sista målet kom i öppen kasse. Målskytt i BHC har vi återigen #68 Hugo Bäckman-Ulmgren. Överlag en jämn match men där Dalen bättre lyckades sätta chanserna. Tack till alla er 417 åskådare som letade er till Lejonkulan. Vi hälsar er åter välkomna redan nu på lördag när vi tar emot Kungsbackalaget Hanhals kl. 15:00.

Foto: Borås Tidning, BT.se

Så här säger tränare Janne Ericson om gårdagens match:

Förlust med 1-5 mot Dalen speglar inte riktigt matchbilden.

Mycket av de saker som vi tryckte lite extra på inför matchen visade vi också upp, framförallt i första perioden. Vi flyttade pucken snabbt mellan lagdelarna och spelade stundtals en riktigt bra ishockey och skapade en hel del målchanser. Det som saknades bara var målskyttet. Lite flyt med att sätta dit pucken så tror jag att matchbilden blivit helt annan. Det hade gett oss den energi som behövs för att fortsätta spela den hockey som vi vill. Vi blev hårt straffade med några snabba spelvändningar/kontringar och deras fina passningskvalitet och distinkta målskytte, bara att lära sig av detta.

Det är perfekt för oss att få spela sådana här matcher i inledningen av säsongen så att vi snabbt kommer in i tempot och lär oss vad som krävs för att spela på den här nivån, både individuellt och lagmässigt.

Viljan, kämpaglöden och drivet att bli bättre varje dag finns i laget. Det gäller att ha full fokus varje byte och att man är noggrann och gör allt med kvalitet. Jag är övertygad om att detta kommer att bli bättre och bättre.

Tillbaka till vardagen med två dagars träning, is och fys och sedan match igen på lördag då Hanhals kommer på besök.

Janne Ericson