Nybro Vikings blandade och gav mot Vimmerby

Efter den fina prestationen mot SHL-laget IK Oskarshamn för en vecka sedan stod Nybro Vikings för en betydligt beskedligare insats mot seriekollegan Vimmerby HC på onsdagskvällen. Ett ojämnt spelande Nybro föll med 4-5.

Med nästan exakt en månad kvar till nedsläpp i hockeyettan södra välkomnade Nybro Vikings seriekollegan Vimmerby HC till Liljas Arena på onsdagskvällen.
Lika inspirerade som Nybro var mot 4-2-segern mot IK Oskarshamn – lika hungriga var Vimmerby från start i sin första träningsmatch för säsongen.
– De var betydligt hetare än vad vi var, säger Nybrotränaren Mikael Tisell.

I mitten av den första perioden kontrade Vimmerby in matchens första mål i matchen när Roman Semjonovs tryckte gjorde ledningsmålet för gästerna bakom säsongsdebuterande Nybromålvakten Didrik Jansson.
Nybro var inte oävet framåt, men skicklige Tomas Rydén stod för flertalet fina rädningar i den första perioden. Mot slutet av perioden utökade Vimmerby sin ledning efter Nybroslarv i egen zon. Martin Jönsson kunde raka in 2-0-pucken.
– Vi har tre-fyra dynglägen att göra mål i första perioden, samtidigt släpper vi till för många skott för att vara riktigt glada, säger Tisell.
För det var ett helt annat Nybro som kom till spel i mellanperioden. Betydligt rejälare och stabilare försvarsspel.
– Vi rättade till det som var mindre bra i

första perioden och var det hetare laget.

Nybro pumpade på framåt och fick också utdelning.
Fem minuter in i perioden hittade nyförvärvet Kalle Hult luckan högt bakom Vimmerbymålvakten. Målet fick ordentlig fart på hemmalaget.

I mitten av perioden kom kvitteringen rättvist efter ett tjusigt Nybroanfall. Robin Wengdahl frispelade Simon Hansson, som likt mot Oskarshamn, gjorde mål på friläge efter att ha grundlurat bortakeepern.
Nybro tryckte på för ett ledningsmål, men i stället var det Vimmerbys Martin Jönsson som stod för matchens delikatess, då han åkte slalom genom Nybroförsvaret och gav bortalaget återigen ledningen i matchen.

Den tredje perioden blev hafsig och stökig med många utvisningar på agendan. Vimmerby utökade till 5-3 i spel fem mot tre.
– Hela matchen igenom gav vi dem lite bränsle i form av misstag, som ledde till ytterligare mål bakåt. Vi stack till dem hundben som gav dem energi att köra. Att släppa in fem mål på hemmaplan är för dåligt. Det är inte godkänt om man vill vinna. På ett par av målen ska vi agera annorlunda, säger Mikael Tisell.

Mot slutet av matchen fick Nybro spela i powerplay i fyra minuter och tryckte på en reducering. Med minuten kvar kunde Alex Ek prickskjuta in reduceringen och gav slutskedet av matchen lite nerv, men närmare än så kom aldrig Nybro.
– För egen del var det riktigt bra att få se Vimmerby. Hur de spelare och hur de agerar. Jag sa det till killarna, att det är bra att inse vad som kommer krävas för att vinna. Det är bättre att få det nu än senare, säger Mikael Tisell, som ville lyfta fram tryoutbacken och egna produkten Axel Nilsson efter matchen.
– Han har ingen erfarenhet på den här nivån och i det stora hela tycker jag att han skötte sig skitskönt. Det var roligt att se. Han vågade göra saker offensivt och spelade enkelt. Sedan har han lite att göra i defensiven.

Nybro Vikings-Vimmerby HC 4-5 (0-2, 3-1, 1-2)

Målen: 0-1 Roman Semjonovs (08.55), 0-2 Martin Jönsson (16.04), 1-2 Kalle Hult (Sebastian Borg, Erik Lindström) (25.25), 2-2 Simon Hansson (Robin Wenghdal) (30.11), 2-3 Martin Jönsson (35.55), 3-3 Alex Ek (Daniel Håkansson) (38.43), 3-4 Roman Semjonovs, spel fem mot fyra (43.44), 3-5 Roman Semjonovs, spel fem mot tre (50.35), 4-5 Alex Ek (Daniel Håkansson, Viktor Bolin) (59.01).

Skott: 24-27 (10-13, 8-4, 6-10).