Väsby segrade i premiären

Väsby inledde säsongen på ett trevligt sätt när laget slog tillbaka seriekollegan Enköpings SK med hela 7-2. Men matchen var dock jämnare än vad resultatet skvallrar om vilket inte minst skottstatistiken, 35-36 vittnar om. Väsby var dock vassa offensivt sett samtidigt som debuterande Väsbymålvakten Edvin Olofsson spelade synnerligen tryggt längst bak.

 

Men den första perioden var inte speciellt lysande från Väsbys sida. Men med tanke på att detta var Väsbys första match och Enköpings andra var det inte oväntat. Gästerna var piggare och Väsbys presspel fungerade inte som det skulle vilket innebar att ESK kunde ställa om i många farliga spelvändningar till en början. Ledningen tog laget i den trettonde minuten efter att Väsby missat i markeringsspelet i egen zon och där backen Robin Nilsson fick fritt skottfält och tvingade Olofsson till en vass räddning. Returen hamnade dock i händerna på en ESK-spelare som från snäv vinkel kunde spräcka dödläget i matchen.

 

Väsby avslutade dock perioden bättre och fick till en kvittering och där Manfred Ehlers blev säsongens första målskytt efter att han överlistat Pontus Hagman i ESK:s mål med låg handledare invid stolpen.

 

Andra perioden inledde ESK piggt men det var ändå en period som gick i Väsbys favör. Sakta men säkert hittade lagdelarna rätt plats och pucken började hitta allt mer frekvent till korrekt adress. Ett snyggt solonummer signerat Pontus Karlsson tog Väsby till ledningen efter att han åkte igenom ESK:s försvar för att slutligen sätta pucken stolpe in. Enköping kvitterade i den femtonde minuten efter att laget vunnit en offensiv tekning och där pucken hamnade framför backen Filip Andersson som vackert placerade in 2-2 rätt upp i krysset utan chans för Olofsson.

 

Väsby som mer och mer hade hittat farten i matchen tryckte ner gaspedalen mot slutet av perioden och sköt in två mål inom loppet av en knapp minut. Ledningen till 3-2 petade Jesper Kemi in efter att Eric Winbergh först skjutit pucken i ribban. Men det var ändå förarbetet från Mikael Lengmo som man framförallt har på näthinnan efter ledningen efter att han stått för en präktigt läcker framspelning bakom sin egen rygg, helt perfekt på klubban på Winbergh dessutom.  Utökningen stod fjolårets poängkung Elliot Lorraine som i numerärt överläge från en position från kanten kvickt trädde in 4-2 vid sidan om målvakt Hagman.

 

Den sista perioden blev lite mer grinig än de två första. Enköping blev mer fysiska och Väsby svarade upp vilket innebar några mindre skärmytslingar ute på isen. Väsby bevakade sin ledning medan ESK försökte hitta nycklarna för att dyrka upp Väsbys defensiv. Men det var något som laget gick bet i och istället avgjordes matchen när Nick Hedemyr satte 5-2 via en retur efter ännu en fin soloprestation av Pontus Karlsson.

 

Efter målet rasade gästernas försvarsspel och Väsby fick in ytterligare två mål där Nick Hedemyr blev tvåmålsskytt efter att han styrt in Gabriel Österbergs skott och sedan fick förvärvet från Hammarby, Eric Winbergh sätta sitt första mål i Väsbytröjan när han mindre än två minuter före slutsignalen slog in 7-2.

 

På det stora hela blev det en trevlig hemmapremiär som lovar mer och det var framförallt en hyfsat idérik Väsbyoffensiv som man får ta med sig till fortsättningen. Defensiven blev bättre ju längre matchen led och när spelarna blev bättre på att täppa till ytorna tillsammans.

 

Spelarmässigt vill jag ge lite extra plus till debutanterna Edvin Olofsson, Eric Winbergh samt till Gabriel Österberg och från fjolårets garde kändes Manfred Ehlers, Felix Dahlgren, Pontus Karlsson samt Jesper Kemi piggast.

 

Nästa match för Väsbys del blir redan nu på fredag när laget får åka till Gränbyhallen för att där ta sig allsvenska Almtuna IS. Det lär bli något helt annat att bita i för Vilda Väsby.

 

// Krister Holmgren

 

Väsby – Enköpings SK 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)

Skottstatistik: 35-36 (9-16, 13-8, 13-12)

Utvisningar: Väsby: 3×2, ESK: 3×2

Första perioden:

  • Zebastian Bodini-Schmidt (Nilsson)
  • Manfred Ehlers (Rask)

 

Andra perioden:

2-1 Pontus Karlsson (Horrsell, Rodensjö)

2-2 Filip Andersson (Lidström)

3-2 Jesper Kemi (Winbergh, Lengmo)

4-2 Elliot Lorraine (Stridlund)

 

Tredje perioden:

5-2 Nick Hedemyr (Karlsson)

6-2 Nick Hedmyr (Österberg)

7-2 Eric Winbergh (Liljekvist, Kemi)

 

Foto: Arne Rundlöf